- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- E-books и вашето мнение за тях
Хм...до някъде съм съгласна.Все пак за направата на една книга е нужно едно дръвце освен,ако не е от рециклирана хартия(което май струва даже повече).От тази гледна точка съм 'за',но пък си е друго да си четеш от книга.Чувството да усещаш листата,да прелистваш...да усещаш хартията.Все едно четеш нещо предназначено само за теб,докато при тези 'машинарии' чувството,че с теб четат и още много хора е доста по-силно.Изтегляш си книгата от интернет,а после я качваш на онуй нещо...Магията не е същата,но пък е по-удобно и по-рационално.
Като цяло според мен всичко е до предпочитания.Най-вероятно бих си купила електронен носител,но няма да ми е толкова хубаво,колкото да чета книгата от КНИГА!
като сте се хванали всичките, че отсичат дърветата и всеки повтаря тва ... за такива големи простотии сечат горите, вие за направата на книгите сте се хванали
Всеки път когато си отворя устата чувам някой идиот да говори.
Не знаех, че книгата е простотия. Благодарение на теб вече ще знам.
Като толкова те кефи да си четеш на четец, чети си, какво убеждаваш всички, че е по-добре...
brb, отивам да си мириша страниците.
В интерес на истината масата до голяма степен е предубедена, доста мои познати коренно си промениха мнението за четците след като видяха такива ирл.
А мислите ли, че електронизирането на булевардната литература би донесло редица позитиви? Кеф ли е да докосваш страниците на Дан Браун, препрочитани многократно от разни титани на мисълта? Или на Кинг? Или усещането да подчертаваш пасажи на Паоло Куелю/или както там се пише/ и да попиваш мъдрост граничи с нирвана?
Книги тип времегубки, които прочиташ един път просто защото историята е интересна и после събират прах докато не дойде някой светъл ден за разчистване, но за период от няколко години се радват на актуалност и големи тиражи. Ама само разни илитерати като мен не проумяват.
Простотия е че изсичаме куп дървета, само заради малоумните ни предубеждения.
Ще убеждавам, докато не се осъзнаете. Няма да е зле да прочетеш пак заглавието и да си изясниш целта на дискусията.
Ако толкова не ви се води спор няма смисъл да влизате в темата повече. Хайде сега ти да ми кажеш с какво хартиената книга превъзхожда четеца?
Първо се научи да не си налагаш мнението и че има хора с различно такова от твоето, и тогава влизай в спорове. Щом ти харесват толкова ел.книгите, чети си ги, не виждам защо всички трябва да сме съгласни с мнението ти. Не ти ли носи удоволствие и наслада да седнеш с хартиена книга и да четеш? Няма ли да ти носи удоволствие, когато си погледнеш библиотеката? Каква наслада ще ти носи една джаджа? Независимо колко и какви книги имаш на нея. По твоята логика, за да спасим дърветата, дай да не правят учебници и тетрадки, например? Колкото и да искаш всички да четат на четци, еми няма да стане, бъди сигурен. Ебати природозащитника се изкара, ама на бас, че не събираш и боклука разделно.
Айде стига се карахте, и двете си имат предимства и недостатъци.
просто ще кажа, че си жалък, няма да се занимавам повече с теб, чети си на каквото искаш и както искаш, не можеш да промениш мнението на маса хора
![]()
![]()
Само това мога да кажа за мнението ти. Когато човек няма какво да каже се хваща за най-малката глупост. Няма да обяснявам защо мненията ти са лишени от смисъл - личи си.
Много те моля, опитай се да не контактуваш с мен никога. Ще ти отвърна със същото. Благодаря.
повярвай ми, имам доста какво да кажа, просто не си човек, с който си заслужава дори да се спори. весело посрещане на новата година
Предпочитам електронните книги пред хартиените - много по-компактни и удобни за четене са, отделно си имат и достъп до различни речници, или сайтове, на един клик разстояние, които помагат много, особено при четенето на фантастика.
За тея, които казват, че хартиените били по-удобни за четене... вие пробвали ли сте да четете "Властелинът на пръстените" легнали по гръб?
Напоследък си чета почти изцяло на електронни устройства - таблети, четци, лаптопи, а книгите си ги купувам след това на хартия само за библиотеката.
Има си и добре оформени книги, които си е кеф да ги четеш на хартия, по специално изданията на Subterranean - луксозните издания на Мартин и Ериксън, Gardens of the Moon с илюстрациите на Комарк... получавам душевен оргазъм само като ги гледам на рафтчето и хич не ме е яд за двете хилки.
Аз си обожавам хартиените книги нищо не може да ги замени според мен или съм с по остаряло мислене но нищо не може да ме откаже от хартиената книга![]()
Не винаги под слънцето се скиташ.Не винаги животът ти е песен.Но винаги е нужно да се питаш..."Живот ли щеше да е , ако беше лесен?..."Не винаги преглъща се вината.Не винаги и времето лекува, но винаги запазва се цената, и винаги безумно много стува!!!
Чета най-много някакви кратки разказчета. Ако някоя книга ме заинтригува, отивам до библиотеката да си я взема, че очите стават компот. Не знам как може да има хора, дето четат цели романи електронно![]()
Мен много ме дразни, че "четенето" се е превърнало в някакво суууупер елитарно занимание, където някакви неосъзнати хипстърчета се изтъкват колко са интелигентни и бла-бла.
В една книга е важно съдържанието, а не дали мирише на унищожена дъждовна гора или печатарска преса от 60-те. Чета и в двата формата - не всичко се намира в електронен вариант, както и не всичко си намирам на хартия - понякога ми е по-лесно да си купя книгата в електронен формат и веднага да я започна, вместо да чакам 2-3 седмици да ми пристигне по пощата.
Относно хората, които подчертават, лепят снимки, рисуват в полетата и т.н. - много се дразня на подобни изпълнения - ако сте толкова духовни и извисени, а книгата е нещо свято за вас - защо се гаврите с нея?
И за финал - не знам колко четете, какво четете и защо четете, но в един момент нататък няма да имате място за всичките си книги и ще започнете да ги бутате в кашони, по мазета и тавани. И един ден ще се присетите, че искате да препрочетете някоя книга или да направите някаква справка - помиришете тогава за какво става въпрос. Аз не изпитвам нужда да се изтъквам с корици, подредени на някой шкаф, друго е важно за мен.
Всъщност да. Нямах проблем с това. + това обръщането по корем не е непосилна задача, ако ти пречи четенето по гръб.
В темата ясно си личи, че едните не разбират другите. Защо просто не признаете, че не можете да разберете гледната точка на останалите и да приключите с глупостите. Нито едните са по-големи философи, нито другите. Винаги ми е било крайно гнусно да чета, как някой се опитва да се изяви като голям ценител/мислител/философ, говорейки против опитите за същата изява на другите. Това, че мненията се различават, далеч не означава, че едното е по-правилно от другото. Като деца в детската градина сте, които се карат на кой количката е по-лъскава. Щом всички са се събрали тук и защитават книгите под един или друг вид, се предполага, че са ги чели тези книги и им е влязло нещо в главата, което би трябвало да ги спре да се излагат по този начин.
пп: ще ме извинявате, не съм си изпила кафето.
И спря да се върти за миг земята..
Аз от моята съм много доволен...Аз имам навика да чета по 5-6 книги едновременно,като ми омръзне някоя започвам следващата....Някак си не е практично да нося по 5 книги в чантата си...Готинко устройство е...![]()
Някои казват, че нашата власт се клати! И на коча мъдите се клатят, ама не падат! - Тодор Живков
Аз съм за тях..Но вместо на е-бук си ги чета на таблета,просто няма смисъл да давам още пари и за е-бук като таблета може да върши и тая работа.На мен лично ми е много по-удобно така отколкото на хартия.
За книгата си остава само едно мнение - по-различно е усещането като разтвориш страниците .. За Е-бука трябва да взема да видя .. иначе идеята от сега не ми допада толкова много , макар че си има своите преимущества![]()
Все същия ™G-Baby™
Лудият се оплаква,
че хората не го познават,
а мъдрецът —
че не познава хората.
House M.D.
-Sometimes we can't see why normal isn't normal.
Малко в страни от темата, но все пак:
Препоръчайте добър е-reader, че сериозно се замислям дали да не си облекча живота така.![]()
kindle с хардуерни бутони. Аз имам такъв и е идеален.