- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- E-books и вашето мнение за тях
DSD? :д
Нямам такъв четец, не ми трябва засега, но след някоя годинка може да си взема
Eдит: Прочетох за драскането в полетата, подчертаването на цитати и т.н. Безумно. Не знам за вас, ама аз това го правя с литературните анализи, които чета. Ако ми хареса нещо, записвам си го на листче и си го забивам на корковата дъска. Подгъването на страници ми е безкрайно противно, от малка са ме научили да не го правя. Много мразех да дам чистичка, красива книга на приятелка и тя да ми я върне с половината страници подгънати.
Последно редактирано от PinkPan7her : 01-09-2013 на 16:01
Охх. Различно е за всеки. Аз обичам да подгъвам страници, обичам те да ми ги подгъват. Показва, че тази книга е четена, почувствана, обичана дори. Книгата не е изцяло книга без читателя. Той трябва да остави себе си някъде из страниците и. (имам много хубав цитат по темата, ама съм на компютъра на брат ми). Повечето книги, които чета са тези за училище, за които се изискват литературни анализи. Там се вадят цитати и записваш точната страница и дори параграф и ред, на който цитатът е написан. Дори когато не чета книги за училище, си изкарвам цитати.
Това, че от малка са те учили, не означава че не можеш да го промениш и/или заобичаш (навика). Аз до преди няколко години започнах да ги подгъвам. И не ми пречи. Аз съм си купувала книгата, моя е, оставила съм частица от мислите си там, изпитала съм безброй чувства заедно с героите (и ронила сълзи). Искам като я погледна, да си спомня. И да ми е хубаво.
Четенето на книги е един от единствените случаи, в които мога да бъда емоционална.
// не очаквам да ме разбере човек, който преди време беше казал, че четенето на книги е загуба на време.
Кога съм казала подобно нещо? Искам цитат.
10-01-2012, 19:25
По никакъв начин не мога да релаксирам, ако не ми е спокойно на душата.
Иначе всякакво седене на компа, гледане на филми и четене на книги е просто губене на време и отлагане на проблемите/задачите.
http://www.teenproblem.net/forum/arc.../t-532106.html
Бихте ли ми препоръчали определана марка и модел? Не съм много на ''ти" с тенологиите
Oтдавна им се чудя.Мисля,че ще ми бъде полезно.
Бр, не съм ти момиче.
//прегръдки.
Това не го разбрах.
Какво общо има факта, че си нервна, с четенето. Или с губенето на време.
Не успях да зацепя връзката.
Иначе съм "за" електронните книги. Но не ги предпочитам пред хартиените.
Всъщност ми е все тая дали книгата е хартиена или електронна - важно е съдържанието. Другото е преходно.
Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]
Бях доста предубедена към е-книгите по същите причини, които изтъквате. Усещането за книга ви се е набило в мозъците, но това е просто друг предразсъдък. Когато приятеля ми ми подари е-книгата ми, първоначално не можех да навикна на бутоните и несъзнателно се мъчех да я прелиствам.Говорите така, защото сте навикнали на всякакво ниво с хартията.
След 1-2 седмици четене, адски се влюбих в това творение на учените.
Първо, не знам вие какви баровци сте, но българина с неговата заплата, с която едвам си плаща парното на части по малко всеки месец, не може да си позволи да си купува 5 пъти месечно книги. Едно време, когато са били стотинки, мда. Днес някои от заглавията, които наистина ме привличат, са по 30-40лв. Е, съжалявам, но не всеки може да си позволи този лукс. Този ви аргумент е като да обвините беден човек защо се стиска да не яде черен хайвер на закуска. С е-книгата най-сетне си позволих да прочета някои книги, които преди не съм се и надявала. Тъй като май иде реч за четене за удоволствие няма да задълбавам в енциклопедиите, но някои неща са ми необходими сега, а книгата е 200лв.
Второ, като биолог и аз се дразня на факта, че за да ви мирише и да драскате в полетата, не виждате колко е по-смислено това да не се изсичат горите, за да има къде С. Майер да си напише "Здрач". Интернет пространството е безкрайно. dimitar много добре посочи този аргумент.
Вече прочетох доста книжки на е-книгата и мога спокойно да си кажа, че като отвикнеш от навика с прелистването на страниците и спреш да разсъждаваш осъдително, историята си тече, минава си през теб, също като с нормална книга. Като четете "Осъдени души" на хартия по-различни ли са думите? Или сюжета? Или смисъла?
ПП. Никога не бих драскала по книга, освен ако не е учебник и да подчертавам. На книгите вкъщи им личи, че са препрочитани 100 пъти по износването на страницата, по измъчената тук таме подвързия и тн. Но да драскам - не.
Последно редактирано от SisiStrange : 01-25-2013 на 04:40
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Има библиотеки, Сисе. С тоя хайвер се изтъркахте в тоя форум. И аз не си купувам 10 книги в месеца, особено от Швеция.
// всъщност, заделям си за една страхотна в момента, ама е 40 лв.
и все пак, не бих искала е-книга. тц.тц.
Имала съм карта за библиотека. Там човек има да си чака за някои нови книги. Хубаво е, де, не отричам.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Ми, или чакаш, или даваш 40 лева.
Аз пък съм супер доволна от библиотеките по шведско.
http://www.aviewoncities.com/img/sto...kvesv0544s.jpg
http://www.stockholm.se/Web/Core/Pag...89454287c2fb7e
http://www.hissbiblioteken.se/sites/...e/rotundan.jpg
Предлагам всички да се изнесем на палатки най-добре. Така няма да се хабят горите за мебели, примерно. Спрете с този аргумент за изсичането им, не струва.
Всеки път когато си отворя устата чувам някой идиот да говори.
Не бъди толкова сигурен. Не бих говорил за нещо, за което нямам представа за какво иде реч.
Останах с друго впечатление.
А тази http://myebook.bg/?p=1866 статия може да ви помогне при избора на четец.
Последно редактирано от dimitar., : 01-28-2013 на 08:54
Браво на теб.
/спирам със спама, че на другите сигурно им омръзна/
Когато дойдеш в библиотеката на втория по големина град в България и ти трябва ТЮТЮН/ЖЕЛЕЗНИЯТ СВЕТИЛНИК, а я нямат, тогава ми обяснявай за библиотеките. Да не говорим, че книгата "Алеко Константинов като адвокат", която умирам да намеря, няма да я има по библиотеките поне още 5-6 месеца. Съмнявам се да имат дори тая 50 нюанса сиво, дето излезе преди поне 3 месеца.
Не струвал, викаПредлагам всички да се изнесем на палатки най-добре. Така няма да се хабят горите за мебели, примерно. Спрете с този аргумент за изсичането им, не струва.Ти не струваш.
На палатка не мога да живея, обаче мога да спася бая дървета, като не чета хартиени книги, капиш? Сууууперсмешно и жалко е да се опиташ да докажеш тезата си, защитавайки друга, а именно, че има две крайности и точка. Пълен смях.