- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- ЗА уюта, кафето и хубавото впечатление
аз обичам да ми е уютно. за да ми е такова, трябва да е достатъчно светло, достатъчно топло/прохладно, музиката да е ненатрапчива и "моя", приятна и средно тиха - да не заглушава разговора ми, но да ме разделя от тези на околните. аз пия чай. ужасно много обичам. ценител съм. обичам и фрешове от различни плодове, както и пресни, на място приготвени сладки(ши). в допълнение, не харесвам глъчки и тълпи, шумни хора (когато искам да чета/пиша/разговарям), така че избягвам бар-лайк артиш пространствата, които изобилстват. имам си любим квадрат в София и без да искам се въртя почти и само в него:Д харесвам Онда, ако ще говорим за по-мейнстрийм заведения, тип верига. особено тази до АЕГ. там се чувствам страшно добре. (в студените месеци!, през лятото често не се живее, заради кожените фотьойли, а и когато имам възможност, обичам да съм навън<3) Джими'с има сантиментална стойност за мен, та още си ходя в останалия до СУ, но не е най-удобното място на света, не става за четене/писане, особено откакто смениха масите; а и самата подредба не предразполага. Coffee house и Costa са в зоната ми, та често си взимам нещо от тях. мога да ти изредя заведенията, които посещавам, но не виждам смисъл в това.
предпочитам заведения на самообслужване или такива, в които персоналът не се навърта около мен много-много. харесва ми, когато познавам персонала и не трябва да се обяснявам 230482348023 часа какво точно и как го искам, ама защо и т.н. в този смисъл, ми е ок, каквито и да са хората, стига да са разбрани и не твърде баааавни. помнят ме лесно, така че с това нямам проблем:Д
давала съм и 10 лв за напитка. това си е избор. готова съм да плащам за мястото, ако то ми доставя необходимите удоволствие и комфорт.
//не пия кафе, но ако пиех, нямаше да е в Старбъкс. като ще е кафе, да е кафе:Д
Дамм, още щом прочетох темата си помислих именно за веригата, в която ти работиш. Тъй като обичам кафе и с най- добрата ми приятелка имаме навика, когато излизаме да си взимаме такъв тип, доста познато ми е. Миналата седмица бяхме в Сердиката, в кафето ви там и докато си чаках поръчката станах свидетел на нещо, което от хигиенична гледна точка ме потресе.. Момчетата зад бара слагаха някакви пайове (или бисквити, нещо подобно) във фурната. Тавата се удари в стената и съответно всичко се разтресе и 2 от бисквитите паднаха. Загледах се, за да видя какво ще направят- е, спогледаха се, вдигнаха бисквитите и ги сложиха обратно при другите. Да, не съм толкова заблудена, че да вярвам, че по тези заведения хигиената е висока, но след като го видях с очите си..няма никакъв шанс да си купя нещо за ядене от вас ;д Всъщност то няма да отговаря и на заплатеното от мен. Колкото за напитките- харесват ми и ще продължавам да ги консумирам. В първия си пост спомена за "менюто".. Да, този плакат на стената малко трудно го разчитам, особено, ако съм малко по- далече, не е голямо удобство. Wi-fi съм ползвала в почти всичките ви други заведения?
Нека и на въпросите отговоря..
Какво ви прави впечатление когато отидете на заведение?- Обстановката, персонала, от какъв тип хора е посещавано.
Кое за вас е важно и защо?- Хигиената. Персоналът трябва да е дружелюбен. Поне аз много се влияя от това- когато ме обслужва някой усмихнат и любезен човек, сякаш мнението ми за заведението като цяло става по- добро и съм склонна да платя повече.
Кое ви прави неприятно впечатление?- Бавен, незаинтересован персонал. Мръсни маси, тоалетни..
Как бихте описали идеалното за вас местенце за почивка и среща с приятели?- Всъщност, не обичам тишината и това да чувствам "спокойствие". Обичам, когато около мен има хора, независимо с кой съм. Така че, бих поседяла и в по- пълно заведение. Музиката да е хубава, не много висока, но все пак и да не се губи в разговорите на хората. Разнообразието в интериора ми харесва- да има сепарета, различни видове столове и да бъдат удобни. Харесва ми и когато има картини или нещо друго, закачено на стените.
Кои са любимите ви кафе или топли напитки? Защо?- Еми всякакво кафе пия, обожавам. Ако е по- късно- обичам да опитвам различни чайове.
Доколко значение има за вас човека, който ви ги приготвя?- Предпочитам да има опит, а не да е някой току- що нает, който да ме обслужва 2 часа.
Колко е максималната сума, която бихте дали за единична напитка в кафетерия?- Зависи в какво настроение съм, с кой съм, дали искам да опитам нещо ново и какво е количеството му. Може би макс 7-8-9-10 лева, да речем. :d
Кои са местата, които посещавате, с какво ви привличат?- Обичам да са в центъра, наблизо около менПривличат ме с разнообразно меню, разни промоциики, приятна атомосфера и усмихнат персонал.
Последно редактирано от tonssy : 12-27-2012 на 13:00
Баси яката тема! Сериозно. Накара ме да се замисля и осъзнах, че заведенията, в които ходя, са тоооолкова различни едно от друго, че няма накъде повече. Напълно пасват на близнак, хаха![]()
Сещаш ли се за Амадеус? А за Мохито? Модера? Еее, как ще забравя Веда Хаус? Снимка няма да слагам, всички я знаете. (Ако не, оправете този пропуск моментално!)
Безкрайно различни са. Но общото между абсолютно всички кафенета, които обичам посещавам и които се отличават с нещо, са удобните диванчета и сепарета и музиката, която е достатъчно тиха, но и достатъчно силна (Блаб го каза добре). Да ти седне дупето на мекичко, за да не се сплеска от седенето, да пийваш нещо готино и да си говориш с някого и времето да си летииии... Бягство от ежедневието е някакво, това ценя. Сещам се за двете сепарета в дъното на Амадеус, които имат завески за усамотение. Преди бяха плътни, сега са почти прозрачни, та вече е невъзможно да правиш каквото и да е тамВ друго кафене обаче завесите са адски дебели, направо си е направено за секс или продажба на наркотици това сепаре, хаха.
Споменах и музиката - за през деня държа да е по-умерена, но вечер нямам против да седна и на по-шумничко. Това обаче клони към бар.
Единственото място с твърди и откровено неудобни столове, което ми харесва, е сладоледената къща заради вкусотийките в менюто.
Селекцията напитки също прави впечатление. Да, не бих отказала едно "Капи", ако няма какво друго, но винаги забелязвам интересните неща. За Веда Хаус какво да говорим? Поне стотина вида чай плюс малки вкусни нещица за похапване. Не са особено евтини, но пък с удоволствие отивам там, когато знам, че плащам за нещо вкусно + приятна атмосфера + дружелюбно отношение (за което ще говоря по-нататък). Модера далеч не е популярно кафене въпреки рекламното си лице (а именно Николета Лоз... пардон, Божинова), обаче предлагат такива неща, чеееее... ум да ти зайде! Тук можеш да придобиеш някаква представа. Едно от любимите ми места за лятото, защото предлагат предимно студени неща. Студени чайове, ама не от типа на Нестий/Сан Бенедето, ами чай алое вера с праскова/манго/ягода/мента/бла-бла, шоколадово смути с привкус на бадем/лешник/мента/бла-бла... айс нектар от какъвто кажеш сок с пльосната топка от сладолед. ПРЕКРАСНО!
Мохито пък с техните лимонади от сорта на амарето и лайм (и това удоволствие за 1.80) или пък фрапе бисквитка за 2 лв. Сложи го на фона на бахти яката детска шарена атмосфера. КАК да не седна там?
Когато говорим за асортимента, май ще е най-добре да е нещо като Тракийските катми. Влизаш и 200+ неща за избор. Баси кефа :д
Сещам се за ония шоколади - Ераклеа май бяха - суперразлични и интересни са. Пила съм бял шоколад с лимон и кедрови ядки, умрях от кеф. Имат с чили, натурален с мента, бял с шам-фъстък. Цените им ужасно варират, масово са по 4 лв.
Суперготино е, ако има и някакви десертчета - дали ще е палачинка, гофретка, домашна торта, сладоледена торка, пай с ябълки/вишни/кайсии, мелба, плодова салата... Важно си еДоста пъти съм сядала без намерение да хапна нещо, но като видя изкусителните снимки в менюто, не се сдържам. Дала съм повечко пари, от което заведението печели, и съм хапнала доволно, от което печеля аз. С един куршум - два заека.
Пластмасовите/картонени чаши хич не ме кефят. Ако го взимам за из път - естествено. И признавам, че се вписват в заведение в стил "Старбъкс", но не бъркай нещата - Старбъкс е място за бързо кафе, нещо като Макдоналдс, което е за бъроз хранете. Минаваш, пиеш едно кафе за половин час и изчезваш. Това, че аз обичам да се туткам, не е проблем на веригата. Но... ако ще бягам от реалността, искам свястна порцеланова чаша. Тези на Веда Хаус са толкова свежи! Бих си купила и за вкъщи, ако не бяха по 20 лв бройката :д
Сега... за обслужването. Определено предпочитам да има сервитьорка, защото там, където сядам аз, заведенията са си големички. Не са с по 5 маси и е леко тъпо да се разкарвам от единия до другия край, за да си взема още един шоколад, например. МРАЗЯ да чакам по 10 часа да ми донесат сметката, а след това по още толкова, за да си я вземе и да благоволи да ми върне ресто. Бих оценила да има повече мъже сервитьори, хахаДа кажат нещо, да се пошегуват. Пък и да не са мъже, приятно е, когато сервитьорката се усмихне и попита какво желаем. Сещам се за менютата на Хепи, в които преди пишеше, че ако сервитьорката не е достатъчно усмихната, клиентът има право да си поиска друга. Дори да не се навърта по 10 пъти, за да пита дали всичко е наред, човешкото отношение е в +. Но и да липсва, не страдам особено, защото си давам сметка, че едва ли е приятно да търчиш нагоре-надолу цял ден (често в неудобна униформа), да помниш поръчки и да разнасяш табли. Старая се да съм толерантна.
За цената не мога да се съглася с draid.
Масово посетителите на кафенета са ученици/студенти, за които 4 лв на ден за кафе някакси е неоправдан разход предвид всички останали, които са далеч по-належащи. Да, аз бих дала толкова, но аз не сядам толкова често на кафе. Лично аз имам други разходи, без които не мога да мина.Прекалено много обръщате внимание на цените. Важното е атмосферата да е приятна и да си прекарваш времето добре, пък дали ще дадеш 4лв или няма е все едно.
О, и още нещо. Неработещ климатик определено би ме отказал от заведението. Как ще ми е приятно, ако замръзвам от студ зимата или се потя като прасе през лятото? Липсата на интернет не е такъв проблем.
Като каза мъже сервитьори : Сядала съм в кафета, в които сервитьорката като види момичета или момче и момиче просто се забавя с обслужването, но да видиш сам мъж или мъже като седнат - веднага им взема и носи поръчката ... Отвратително!
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
И в нашия мол има такова кафе, ама нещо не ми допада. Просто диван, маса и много книги. Малко е шумно, защото то си е отделна книжарница, доста голяма. Атмосферата хич не предразполага към четене. Няма къде да си опънеш краката също-
Какво ви прави впечатление, когато отидете на заведение?
- Всичко - като се започне от обзавеждането и се стигне до персонала. Ходя на места, които изглеждат с уютна и спокойна атмосфера, където да ти е кеф да седнеш.
Кое за вас е важно и защо?
- Държа обслужването да е на ниво, персоналът да е любезен и всичко, което съм избрала да консумирам да е добре приготвено, без значение дали е капучино или ябълков щрудел.
Кое ви прави неприятно впечатление?
- Муден и лошо настроен персонал, полудявам, ако ми се държат троснато или ми се правят на много важни, ако реша да задам въпрос. Мразя и лоша хигиена, мръсна или изпотрошена тоалетна. Не обичам прекалено пренаселени помещения, има заведения, които се опитват да набутат максимално много хора на максимално малко място и се получава така, че в крайна сметка седиш рамо до рамо с човека от съседната маса или не можеш да минеш между масите, ако решиш да ходиш до тоалетна, примерно. Не обичам да ми носят мокри, току-що "измити" чаши.
Как бихте описали идеалното за вас местенце за почивка и среща с приятели?
- Първо обстановката, държа заведението да има спокойна атмосфера, осветлението да не е прекалено силно, но да не е и прекалено тъмно, не обичам музиката да е силна и предпочитам да е в някакъв по-неутрален стил, общо взето да позволява да си говориш с някого спокойно, без да се налага да го молиш през пет минути да повтаря, но в същото време разговорът да се води на ненатрапчив музикален фон :Д Нямам претенции за външния вид на персонала, стига да изглеждат спретнати и да имат поне елементарна култура, случвало ми се е да се опитат да ми отсервират чинията, докато още ям; не обичам да ми се мръщят и мусят и да се бавят излишно много. Обичам да има избор къде да седна - примерно в едната част на заведението да има сепаренца, в другата - маси със столове (но да са удобни и да не ти докарват схващане), да има такива за различен брой хора, не всички да са със стандартните две/четири места. Харесва ми да има интересни неща в менюто и като цяло то да е разнообразно и богато, освен това искам да го имам на масата/на удобно място, където всичко да се чете, а не да е написано на дъска над касата. :Д Wifi също е плюс. Добре е да имаш избор в каква чаша да ти се сервира напитката - дали да е картонена или не, вече в зависимост дали ще консумираш в самото заведение или навън.
Кои са любимите ви кафе или топли напитки?
- Пия главно капучино, въпреки че на малко места го правят като хората, и горещ шоколад.
Доколко значение има за вас човека, който ви ги приготвя?
- Стига да изглежда спретнато и да поддържа що-годе ведър вид, другото няма значение.
Колко е максималната сума, която бихте дали за единична напитка в кафетерия?
- Около десетина лева, но в случай, че заведението си заслужава и не става въпрос за най-простия горещ шоколад.
Последно редактирано от shmatarok : 12-27-2012 на 14:14
Тва на последния етаж, забравих името на кафето, едно с кафеви ,наподобяващи дървени плоскости и диванчетаизвадих обяснение де
maDamn
Сисе, на едро, както повечето заведения пазаруват...3в1 е по малко от 20 ст. Друго... по новиата поправка прегледа за здравно осигурен пациент е с цена 2.70. но това не е пълната сума, която лекаря получава за преглед. Останалото се покрива от здравната каса. Пробвай да кажеш че си неосигурена и виж каква сума ще ти кажат.
Иначе песничката и текста са уникалниМного ме кефят, и единствената ми чуденка е какво ще представлява латечино :Р Ако искаш да се учиш.. курсовете не са много евтини, но си заслужава. Мога да те насоча, стига да имаш желание.
Идеите ми се въртят точно около библиотека кафе.
Джоли не работя в старбъкс. При конкурентите с кипърския франчайз.
Тонси... за съжаление това е ежедневие в повечето макдоналдс тип вериги. Наистина това на батенберг е единственото, в което няма безжичен нет, и нарочно не се слага. Не зная защо. Напитките са хубави, наистина.. в смисъл качествени са, но не са нищо кой знае какво. Залага се на марката повече, отколкото на качеството. Не е въпроса в цената на дадена напитка... за друго иде реч... не върви да продаваш Армани на улицата върху кашони на цени като по магазините, нали?
Пантера, сещам се разбира се. За мен поне прави много неприятно впечатление това, да се редя на опашка за висококачествена напитка. Редя се на опашка в закусвалня или лафка.
Да взема да отговоря и аз на въпросите си
Какво ви прави впечатление когато отидете на заведение? Аранжировката на мебелите, удобството на местата, оживлението в заведението. Ритъма на работа на персонала.
Кое за вас е важно и защо? Да има удобни места за сядане. Да е тихо и спокойно с лека ненатрапчива музика. Персонала да е тактичен, но заинтересован. Окей е сервитьорката или сервитьора да минава от време навреме, просто за да види как съм, имам ли нужда от нещо, харесало ли ми е или не. Стига да се съобрази с това дали съм сам, с компания или говоря по телефон примерно. Да има обслужващ персонал, и готино меню. Под готино имам предвид да има различни типове напитки, като и да има опция да си композирам собствена такава. Да не се налага да се редя на опашка като в казарма, нито да се налага да чакам по 10 часа за да поръчам/получа сметката/рестото.Обстановката да предлага усамотение или поне уединение, близост или по някакъв начин чувство за спокойствие. Бих предпочел не много големите заведения. Важно е да ме посрещнат и изпратят с усмивка. Важно е за мен да бъда попитан за мнението си, или да има къде да го изразя.
Кое ви прави неприятно впечатление? Мудното обслужване. Толерантен съм към обучаващите се хора, стига да има някой около тях, който да гледа да не объркат нещо. Контраст между цена на продуктите и атмосфера в заведението и материална база. Нетактичен/неуважителен персонал и неразбираемо меню са нещата, заради които бих си тръгнал независимо от всичко. опцията да има малко, средно и голямо или някакво друго разделение на размерите. Да няма промоции/комбинации/специалитет на заведението.
Как бихте описали идеалното за вас местенце за почивка и среща с приятели? Не много голямо помещение, с кожени мебели или сепарета за 2-3-4 човека, с възможност за уединение от външния свят и потъване в разговора/срещата/компанията с избрания от мен събеседник. Меню оставено на масичката, и нещо показващо промоционални предложения или предложения на заведението. Обслужващия персонал да не ме прекъсва докато си поръчвам, да бъда посрещнат с усмивка и вежливо отношение. Не искам да ми се предлага нищо. Менюто е пред мен.. видял съм какво има, преценил съм че искам това и това. Добро впечатление би ми направило ако към избраното от мен има дребно подаръче. За пример - късметчетата на Неделя, и малките бисквитки в... не мога да се сетя кое кафе когато си поръчаш кафе напитка. Бих предпочел да има безжичен интернет, или място с актуални списания или други информационни четива. Не вестници. Сметката да се носи в тефтерче и да се отнася в такова. Ако накрая ми се донесе примерно бележка, където мога да напиша впечатленията си... ще е просто чудесно. С кеф ще оставя бакшиш над средното. Цената на продуктите в случая ще е без значение. Естествено чашите да са порцеланови/стъклени или по някакъв начин да си личи че не се купуват на кашони/са за еднократна употреба. Ако съм поискал за вкъщи - тогава вече е окей. Бих искал качеството на напитките да отговаря на цената, която плащам. По подразбиране ще е че е по скъпо отколктоо другаде, не за да си платят наема, а защото е направена точно тук т.е. са се постарали. Искам да плащам за уменията на някой да ми направи качествена напитка. Просто кафе, мога да си направя и в нас.
Кои са любимите ви кафе или топли напитки? Защо? Dirty Chai Latte, капучно с карамел, топъл шоколад с мента. Това са вкусовете, които предпочитам.
Доколко значение има за вас човека, който ви ги приготвя? Огромно. Признавам си - ходя по заведения за да бъда изненадан от професионализма на хората, работещи там. Както споменах вече - кафе мога да си направя в нас, мога да си направя и фреш, а нестий мога да си купя от магазина. Искам да видя оригиналност, креативност или поне идейност в начина, по който нещо ще бъде направено и поднесено.
Колко е максималната сума, която бихте дали за единична напитка в кафетерия? Тук определящо е качеството и майсторлъка.
Кои са местата, които посещавате, с какво ви привличат? За съжаление нямам много свободно време, но като мога се отбивам в Неделя, Веда Хаус, Модера. Привличат ме с това че всички те, по малко се доближават до това, което бих искал.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Окей, с това се съгласявам![]()
Хм .. това за наемите пък .. Варна е град с по-скъпи недвижими имоти от София и тук не ми се е случвало да забележа, че ме таксуват за наема - освен във въпросното подобие на Старбъкс. Модерите за мен са ужасно място. Груб надут персонал със самочувствието на Николета Лозанова-Божинова и надути на нищо отгоре цени. Има далеч по-приятни заведения.
Има два Мохито бара и тук (явно разпространено име) страхотна атмосфера, невероятна музика. Мястото, което най-много се доближава до личния ми вкус. Разнообразни напитки и хранителни неща, наистина много интересни, които не можеш да намериш на друго място. Обичам един бар на плажа, където си пия Чокофредото/коктейла лятото седнала в градинска люлка и гледаща морето. Буквално изпадам в транс.
Сещам се за място, където цените са малко по-високи, но абсолютно заслужено и ще го спомена, въпреки че не е кафетерия - Pench's . Те могат да си позволят коктейла да е 7-8-10 лв.
valdesbg само не разбрах не харесваш или харесваш да има промоции заведението ? Първо си писал, че не ти харесва, а след това, че обичаш на масата да има меню и промоционални листчета.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
АААА ;д окей. Прочела съм "да има" незнайно защо![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Джоли, на мен не ми е направило впечатление да има груб персонал в Модера-та, ама то май далеч не зависи от веригата, а от конкретния обектКефи ме, че на масите вътре има бутончета, с които да викнеш сервитьора, пък и цените им не са лоши - 4 лв за 350-400 мл напитка си е супердобре за мен.
Във Варненските Модери сервитьорките обикновено се държат сякаш другия месец ги викат на кастинг за Плеймейт и ние трябва да сме благодарни, че сме в тяхното обкръжение и че тя работи там не за парите, а за световен мир.
Ако посмееш пък да я викнеш с това бутонче, гледа катооооо учителка по физика в цикъл .... отвратителни са.
В Планет, където снимат Под прикритие, но отново варненския, същото отношение... интериор добре, напитки добре, персонал - потресаващ. И не ходя там.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Пантера - не ми харесва да има. Наречи го професионално изкривяване но ми смърди прекалено много на макдоналдс. Искам да си поръчам напитка, която не е две глътки, но не и да е сервирана в супник и да трябва да търся черпак за да го разбъркам. От профи гледна точка и личен опит 250-300 мл чаши са перфектни за всичко що е топло като напитка. Лесно е за приготвяне, най-добре се докарва на вид каквото и да му правиш отгоре - дали ще е бита сметана, или някакъв топинг или ще го ръсиш с нещо, достатъчно е като количество за да усетиш вкус/аромат и да не се чудиш къде да си го пресипеш щото още малко и ще повърнеш. И не се чувстваш така сякаш си си купил голям чипс, а две трети от пакета е въздух. Изключваме класическото еспресо във всичките му форми - нормално, дълго, ристрето и двойно. Там чашите са стандартни - 30 или 60 мл.
Джоли.. писал съм че ми прави негативно впечатление ако няма промоции на масата. Т.е. бих искал да има листче или картичка с промоции и специалитети.
Друго..забелязвал съм че много от моите колеги изобщо не следят клиентите.. а само чакат да се освободи маса и веднага тичат да я отсервират. А тва че човека е отишъл до тоалетната, или е навън да изпуши една цигара или нещо от рода и чашите/чиниите са наполовина пълни.. няма значение. И после стават скандали и кофти впечатления. Моя милост винаги чака клиентите да станат да си обличат якетата или да си вземат чантите, да видя че чашите са празни, питам свободно ли е и пожелавам приятна вечер/ден. Винаги питам, и не притеснявам хората излишно.
Друго... не се стараят да помнят редовните клиенти.. а повечето ни са такива.. и усещам как с досада повечето клиенти казват какво искат отново и отново. И всеки път преминават през мъчението да им се предлага още една торба неща. Да, вярно фирмени стандарти, ама.. все пак.. като видиш че 5 пъти пича идва за едно кафе в картонена чашка.. ми близо е до акъла че явно това си пие само. Не е малоумен да погледне дъската зад нас и да види какво има. Аз не седя на касата в повечето случаи.
Абе имам идеи аз как ще направя едно хубаво заведение... лека полека почвам да работя по въпроса.
Dr. Gregory House
Това да ми предлагат друго също е дразнещо. Да съм попитала - трябва да могат да ми препоръчат нещо, но не и след като поръчам да ми кажат ама не искаш ли това? Ами това? И това?? Аз умея да казвам не.
Когато работех лятото (в съвсем различна сфера) осъзнах, че хората много се радват когато запомниш лицето им и го свързваш с дадена услуга. Никой от колегите ми не се стараеше да прави това. Единствено аз, може би съм физиономист, някои и по други неща съм ги запомняла .. Но факт е, че се радваха много.
Това с голямо средно и малко кафе и аз не го харесвам. Това не ти е бургер, да. Твърде американско за моя вкус. Подобните кафетерии са гавра с вкуса на кафето. Това, което аз споменах по-нагоре, има кафе меню, но не докарват вкусовете от добавки, а от различни сортове кафе с различен привкус. Не е като макдоналдс, а като изба, но за кафе. Чувстваш се като дегустатор и му се наслаждаваш много повече.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Ако попиташ тогава е друго. Тогава вече би трябвало да ти се отговори адекватно и по темата. Ама не да питаш - имате ли лимонче за чая и да ти казват "А опитахте ли от новите ни кифлички с какаов пълнеж?".
Между другото Джоли повдига един въпрос, който ми прави лошо впечатление. Различните размери от една и съща напитка... не са пропорционално идентични. И точно в това е идеята...да се спечели от по малкото слагане на продукт, за сметка на примесите. Като същевременно се заблуждава клиента че получава едно и също като качество, просто е различно количество. Това също е една от причините, поради които не обичам тая опция да съществува. Подигравка е към клиента.
Добавките би трябвало да подчертават и/или допълват вкуса... а не да се налага да си сипя 3 медчета и двойна доза амарето за да не усещам горчивия вкус на кафето примерно.
Dr. Gregory House
Познато и като стария въпрос - дълго или късо??
ГОРЧИВ вкус? С какво кафе правите кафето ако не е тайна? Като сорт?
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
А този въпрос пък колко е коварен.... Чак ме е срам като знам колко се цакат хората по тоя начин...
Иначе случая беше примерен и не се отнася за фирмата, в която работя. Арабика и робуста са сортовете, кое по колко е търговска тайна. Отглежда се в Бразилия и Аржентина. Нашето кафе поне е окей от към вкус. Не е нещо изключително, но е приемливо.
Dr. Gregory House
Всичко, в което има Робуста, за мен не е приемливо.Особено ако плащам 5лв за това. От Робустата горчи, Арабиката не горчи.
http://www.cafesrichard.fr/ ей това са хората. Най-добрите.
п.с. http://www.cafesrichard.com/products...-pods-343.html ето ги видовете точно кафе
п.п.с. И чайове има, те също са много гурме![]()
Последно редактирано от JoLLiE92 : 12-27-2012 на 16:42
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Аз сякаш нямам любим тип заведения. Ходя в най-различни. По-скоро ги подбирам според това какво е настроението ми за деня. Но атмосферата вътре е много важна, да. Кафе по принцип не пия, така че относно това не мога да изкажа мнение. Определено обръщам внимание на персонала, лошото обслужване може да ме откаже от второ посещение.
Ти ако не кажеш някоя простотия, няма да си писала мнение.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."