.
Отговор в тема
Страница 3 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 139
    Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Определено обръщам внимание на персонала, лошото обслужване може да ме откаже от второ посещение.
    Абсолютно същата съм,но и добър персонал може да ме накара да се застоя дори и в не толкова приветливо място. Има си хора,които те зареждат или най-малкото те карат да се усмихнеш.
    maDamn

В едно кафене първо ми прави впечатление интериора. За мен обстановката е най-важна. Да се почувстваш комфортно. Това означава: столовете да не са по-високи от масата, да не се налага да сядаш с гръб към входа или по-голямата част от посетителите (смущаващо е), речта ти да не се чува до съседните маси - те трябва да имат отстояние помежду си, музиката да е приятна, столовете по-добре да не са твърди, а меки, но не от кожа, защото залепваш за тях, диванчетата са добра опция, тоалетната да е поддържана и заредена, да има огледало, осветлението да не е много силно, а по-скоро романтично приглушено. Харесват ми заведенията с подземен етаж.
    Сервитьорите трябва да се държат професионално - без демонстративно грубо отношение или другата крайност, някакво изкуствено фамилиарничене. Но това може да се прежали. Напитките да са добре приготвени в удобни чаши.

Какво ви прави впечатление когато отидете на заведение? Обстановката, хората, които посещават заведението, обслужването, цените.
    Кое за вас е важно и защо? Важно е да ми е уютно като седна вътре, сервитьорката да се държи любезно и да е на поносими цени, все пак да мога да си позволя да посетя даденото заведение. Мразя надути сервитьорки или нелюбезни... по тая причина намразих Лагуната.
    Кое ви прави неприятно впечатление? Неприятно впечатление ми прави ако например си поръчам Лаваца, а ми донесат нещо, което е много далече от Лавацата, сервитьорките ги споменах, също така ако е мръсно или някво неугледно самото заведение. И това с картонените чаши при вас. Също така и ако е много шумно, ако масите са наврени една в друга...
    Как бихте описали идеалното за вас местенце за почивка и среща с приятели? Спокойно, с лека музичка за фон, с добро обслужване.
    Кои са любимите ви кафе или топли напитки? Защо? Кафе пия най-често, фен съм на Лаваца. Ам по-рядко пия мляко с нес.
    Доколко значение има за вас човека, който ви ги приготвя?Не знам , не съм се замисляла по въпроса.
    Колко е максималната сума, която бихте дали за единична напитка в кафетерия?Зависи с какви средства разполагам към момента.
    Кои са местата, които посещавате, с какво ви привличат? Напоследък често посещавам Модера, защото ми е близо до факултета, иначе там не ми харесва, че винаги е много пълно и е шумно.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Мега фен Аватара на tori
    Какво ми прави впечатление? Кое е важно и защо? - Ами обикновено обстановката в кафето. Дали е чистичко, подредено, дали мебелите са здрави. Също и цените. Никога няма да дам твърде много пари за кафе. Персонала също е важен. Няма да седна да пия кафе на място, на което сервитьора/ката мирише примерно или не е сресана/избръснат. :д
    Неприятно впечатление ми прави немърлитостта. Кофти ми е да пия от счупена сламка понеже чашата дето са били, е обърната примерно. Кофти ми е също масите да са близки и да чувам разговорите на другите или те моя.
    Идеалното място си го представям с големи удобни сепарета и нормално обслужване.
    Любими кафета са ми капучино (шоколадово, бисквитено, обикновено), мокачино, виенско кафе, три в едно, шоколади и какаота... все бозички. :д Хич никакво значение няма човека, който ги е правил, стига само да не е плюл в тях, да не си е мил пръстите в кафето ми и подобни хигиенни норми. :д Също трябва да знае и как точно да ги прави, а не да слага квото му попадне и после да вися в тоалетната с часове да връщам.
    За парите не повече от 2-3 лева, макар че си зависи все пак и от напитката, и от моментното състояние на финансите ми. Все пак няма как да седна в кафене, да си поръчам нещо и после да не мога да платя.
    Иначе в последно време посещавам кафенето до училище, защото там се събират само приятни хора, цените са нормални, на близко ми е, обслужването е добро и освен кафе, чай и безалкохолни, продават и закуски, алкохолни напитки и сладки работи. Топличко е, чистичко, има аспирация дето премахва лошите миризми.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от valdesbg Виж мнението
    Друго... по новиата поправка прегледа за здравно осигурен пациент е с цена 2.70. но това не е пълната сума, която лекаря получава за преглед. Останалото се покрива от здравната каса.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

anonymous708973
    Guest
    Що така бе, калпазанке? Ще разясниш ли малко, ако греши?

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Нямам идея от къде идват другите пари, но съм убеден че взимат повече от 2.7 на преглед. Това е сумата, плащана от здравноосигурен пациент. Останалото идва от другаде.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Е, реално все тая. Имах в предвид, че един лекар плаща бая пари и учи адски дълго, доста тежък материал (повярвай ми, имам на идея, ние в момента учим някои от предметите, които имат медицинска и никак не е леко), за да стигне до момента, в който преглежда хора. Освен това отговорността е огромна. Та затова сравнението не беше на място. Едно е да учиш 2 месеца и да се занимаваш все пак с кафе, където всички грешки са поправими и най-много да залееш нечия бяла риза. Друго е да си отдадеш половината живот и да си отговорен за живота на хора.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Аз само се чудя, ако лекарите наистина взимаха толкова пари, що все се пинят да емигрират?
    Калпазанка би могла да ви го обясни, но ме съмнява да мислите, че да си лекар е особено доходоносно. Не и ако наистина обръщате внимание на това, което се случва в България.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Lol, fags!
    Обсъжда се пазарно позициониране на голям франчайз в тийн форум. Do You Even Market Research?
    лекарите до един са алчни крадливи хилярдери, които се къпят в пари, ходят пияни на работа и убиват бебета! Гледайте повече BTV!!!

Обичам да посещавам заведения с винкелно-тенекиени конструкция. Пия сайдер и водка Каролина. Не забравяйте - Никсън е син на Каролина, а Екстра Нина е сестра на Цветелина!
    Grumpy old madman

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Аз само се чудя, ако лекарите наистина взимаха толкова пари, що все се пинят да емигрират?
    Калпазанка би могла да ви го обясни, но ме съмнява да мислите, че да си лекар е особено доходоносно. Не и ако наистина обръщате внимание на това, което се случва в България.
    О, личните лекари - едва ли.
    Ама в момента, в който отивам при...ох, мануален (?) лекар... така де, такъв, дето се занимава с кости, стави, мускули... та, отивам при него с болка в глезена. Той ме опипва, прави масаж, заключава, че е възпаление, предписва ми прахче и още едно лекарство и ето ти 25 лв за 10 минути. Вярно, страхотен лекар, бих го препоръчала на всеки. Вярно, оправи ме за нула време. Вярно, обясняваше ми по книга с илюстрации кое и защо ми е възпалено. Вярно, направи ми масаж. Но за две посещения - едното 10 минути, другото - 20, човекът си взе от мен 45 лв. Нека не е добре платен.

Забравих кои лекари на държавна (!) работа хванаха със заплати по 5-6 ХИЛЯДИ лева. Дайте да не спорим, че лекарите са добре платени, просто няма смисъл. И ти давам примери със случващо се в България.
    Емигригат, щото в чужбина взимат повече пари, но това далеч не означава, че и тук не са доста добре платени.

За тия 2, 70 няма да споря, не съм наясно.

Град
    Варна
    Ммм, няма да споря. Не и в тази тема It is what it is и всеки с това, което знае и в което вярва.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Душата, даже няма и да си направя труда. Явно медиите са си свършили работата- настроили са стадото. Всички договори и наредби са качени в нета, но не мисля да отварям очите на хора с подобна псевдогражданска позиция като валдес и пантерата, които дори не знаят размера на минималната работна заплата.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Lol, fags. Do You Even Think for yoursleves?

Поклонете се прд света Миролюба. По-бързо, че да не изтървете Любов извън закона! Гледайте Слави! Четете Телеграф!
    Grumpy old madman

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Хубаво хапва тази женица, какви бузки има.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Град
    Варна
    Аз сега само се чудя какво ще стане между бтв и булсат...
    Но хайде да не разваляме темата наистина. Хората си отвориха чудесен лаф за кафето..

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Душата, даже няма и да си направя труда. Явно медиите са си свършили работата- настроили са стадото. Всички договори и наредби са качени в нета, но не мисля да отварям очите на хора с подобна псевдогражданска позиция като валдес и пантерата, които дори не знаят размера на минималната работна заплата.
    Знам размера на минималната работна заплата, знам и кога ще я вдигнат и с колко. Факт е, че неща като тези, които казах, се случват. Факт е, че има съвестни лекари, които взимат малко пари. Факт е, че има и льольовци, които не си знаят парите, взимат яко подкупи и прочее. Факт е, че съм чакала анестезиолог ТРИ ЧАСА със счупена ръка - не защото беше зает с работа, а защото бил на маса. Дойде пиян. Взе луди пари.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    ^Има ги всякакви. Ако ще ходиш в частна клиника с надеждата да те обслужат по-добре (което рядко се случва) ще си плащаш от джоба и то множко.

И все пак, калпазанке, интересно ми е. Просветли ме.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Знам размера на минималната работна заплата, знам и кога ще я вдигнат и с колко. Факт е, че неща като тези, които казах, се случват. Факт е, че има съвестни лекари, които взимат малко пари. Факт е, че има и льольовци, които не си знаят парите, взимат яко подкупи и прочее. Факт е, че съм чакала анестезиолог ТРИ ЧАСА със счупена ръка - не защото беше зает с работа, а защото бил на маса. Дойде пиян. Взе луди пари.
    Подкупи. Не заплата. И защо това е така?

А за кафето.
    Сериозно съм притеснен, че индивиди претендиращи да притежават ташаци пият лате, мока, фрапе и прочее извращения.
    As you can see by their beverage of choice - They Don't Even Lift!
    Grumpy old madman

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Знам размера на минималната работна заплата, знам и кога ще я вдигнат и с колко
    Значи не знаеш, че таксата, която заплаща здравноосигурения на общопрактикуващия си лекар е 10% от минималната работна заплата, която от доста време не е 270лв.

Мислех за кафетерии да пиша, ама карай.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus Виж мнението
    А за кафето.
    Сериозно съм притеснен, че индивиди претендиращи да притежават ташаци пият лате, мока, фрапе и прочее извращения.
    As you can see by their beverage of choice - They Don't Even Lift!
    Кафето се пие черно. Горчиво. Т'ва е.

Цитирай Първоначално написано от TheBeliever Виж мнението
    Значи не знаеш, че таксата, която заплаща здравноосигурения на общопрактикуващия си лекар е 10% от минималната работна заплата, която от доста време не е 270лв.

Мислех за кафетерии да пиша, ама карай.
    1%
    Do You Even Math?
    Grumpy old madman

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus Виж мнението
    1%
    Do You Even Math?
    No, I don't. I'm still sleeping. But thanks for the correction.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Кафето се пие черно. Горчиво. Т'ва е.
    Горчивото кафе е Робуста. Робустата е гадно кафе - ниско качество. Иначе съм съгласна, че колкото по-малко добавки, толкова по-добре.

Цитирай Първоначално написано от TheBeliever Виж мнението
    А ти не знаеш, че от известно време "откачиха" таксата от минималната работна заплата, за да не се качва с всяко увеличение на последната?
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове