- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- ЗА уюта, кафето и хубавото впечатление
Обожавам кафе. Горчиво, тъмно и много силно. Пия кафе от много години. Всеки ден по два-три пъти. Правя кафето си на бързоварче и джезве. Явно само аз тъй го правя, защото никой не го спомена. Обичам кафето да ми е с утайка и не обичам да го цедя. Харесвам и кафето от кафе машините по магазините. Чашата не е от значение за мен, но мразя къси кафета, ако съм на път пия това от машините, ако съм в нас го пия в едни големи чаши.
Не обичам да ходя по кафенета, защото съм много избухлив, а там обикновено е пълно с кретени в пубертета и момичета, които се смеят пискащо. Много ме дразнят, откачам и в повечето пъти бивам изгонен. Когато ида там (макар и рядко) си поръчвам наливна бира Загорка. Държа да е наливна, студена и в халба от половинка. По-често (да не кажа всяка вечер) ходя на кръчма. Там е далеч по-хубаво от това да дадеш 5 лв за някакъв смотан фреш примерно. Аз не разбирам хората, които дават някаква по-голяма сума за коктейли и тем подобни, а всъщност не пият истински такива. Можеш да пиеш натурален сок само, ако ти си го изтискал във вас на машината. Да речем ябълки от село. Тогава е 100% вкус на плод, а тези бозички.. са нямам думи. Та както казах и малко ще се отплесна - обичам кръчмите. Хубаво е ако са направени старинни и под земята. Да е с камък по стените и големи дървени маси. Както и да е.
Та по такива места пия само наливна бира Загорка, ако нямат си тръгвам. Супер глупаво е на такива места да ми пляснат в менюто само два вида бира, а собственика да има пари за цяла фабрика различни бири.. ми не става.
Другото, което, че аз държа с кафето да пуша 2 или 3 цигари, а в кафенето някой намусен човек, като почне да ми прави проблем и се чудя дали да го псувам, дали да го нашамаря (или той мен) или да стана и да си ида. Разбира се в кръчмите, където ходя не е така, а и няма да стане, защото познавам собствениците.
Нямам любимо кафе. Харесвам Лавацата и за вкъщи си купувам Арабско кафе.
Другото нещо, което не разбирам е това какво има да сте против картонените чашки, като те са си прекрасни. В София на Централна Автогара горе на последният етаж и правят страхотна Лаваца в картонена чашка. Пиеш и хвърляш. Платил си си кафето и нито чакаш някой да ти вземе свободните чаши, нито чакаш сметката. Така трябва да е навсякъде, а аз когато поръчвам на такива места или ресторанти си плащам предварително, за да остана колко си искам, спокойно да хапна, да стана и да си ида без да чакам за сметката.
Не ми дреме какво е отношението към мен от сервитьорите, защото моето може да е далеч по-лошо. Интересува ме да има бира НАЛИВНА ЗАГОРКА!!! и някакво ядене (компири или цаца). Не държа да съм официално облечен и да има нещо официално деликатесно.. това е толкова глупаво. Аз мога всеки ден да си направя специално ядене в нас и си угаждам по всякакви начини. Тъй, че..
ДЪРЖА, ако идва сервитьор ТО ДА НЕ Е ГРОЗЕН ПЕДЕРАСТ, а да е стройно момче/мъж. Здраво, право, а не някакъв охлюв да ми дойде.. в такъв случай направо ставам и си заминавам.
Цените трябва да са г/д нормални. Както казах 5 лв за кафе няма как да стане да дам. Обичам капанчета разни, където наливната бира е 2лв.
Не се впечатлявам от обстановката в кафенето, защото като се загледаш по-внимателно.. всички са еднакви. С еднакви идейки просто малко по-други. Според мен е скучна работа.
И така най-важното е да има наливна бира, разумни цени и строен персонал. Да има столове, а не сепарета. На кафе отивам, за да го изпия СЕДНАЛ КАТО НОРМАЛЕН ЧОВЕК С КРЪСТОСАНИ КРАКа, а не гъза да ми пропада в някаква мека материя. Също така, ако съм на кафе с момиче отивам с него, за да си говоря, пуша, пия и това е. А не да се натискам като дечко на някакъв диван. Първо не изпитвам нужда се натискам пред хора и второ не ми допада просто. Има си паркове има си и разходки.
Ако ще отваряш кафе си помисли добре, защото най-малкото.. конкуренцията ще те сгази. Никой няма да те допусне да правиш току така нещо, защото си случаен без хора. В моят град да речем има 20 будки за вестници, но ако аз отворя на другият ден ще ми я запалят. Те дори клошарите си имам територия и схема, кога да минават.. инак се карат. Това е навсякъде. Първо завържи контактите, връзките и си направи гръб. Няма да е лошо този гръб да ти бутне едно рамо, а пък и се пробвай да влезеш в партия с някого. После дръпни някакъв по-голям заем, че ако правиш нещо.. да го направиш както трябва. Успех, ако ще се пробваш!
Последно редактирано от Irti : 12-30-2012 на 08:33
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.