- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- ЗА уюта, кафето и хубавото впечатление
Ооо напълно съм съгласна с мнението на Лейди,че в кафето не трябва да се добавя нищоЗа мен кафето със захар/мед/сметана/мляко или ония глупости наречени 2в1 и 3в1 са си буламачи
Между другото на мен кафето ми действа като чая - приспиващо
Единственото кафе,което можеше да ми "вкара" енергия беше няк'во турско кафе,което правеше бабата на моя приятелка (туркиня).
По другата тема:
Относно лекарските заплати ... Много е относително.Има лекари,които си бачкат честно и заплатите им са по-малки,но има и такива (и то джипита),които през няколко месеца си плащат по едни немалки глоби и си карат S-класите (и това за доста малък град).
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Кафето се прави в джезве. Силно, непрецедено, неподсладено, прекрасно, ароматно кафе. Другото е плява
Какво ви прави впечатление когато отидете на заведение? Интериорът
Кое за вас е важно и защо? Обслужването.Ако сервитьорката се държи,все едно е повече от клиентите,значи мястото ми не е в това кафе.Не ми харесва да бъда обслужвана от хора,на които им личи,че супер много си мразят работата и едва ли не ненавиждат това да сервират на простолюдието.Ставала съм свидетел на такова нещо многократно и то в скъпи ресторанти,кафета и барове.Отвратително е.
Кое ви прави неприятно впечатление? Лошата хигиена и лошото поведение на персонала.
Как бихте описали идеалното за вас местенце за почивка и среща с приятели? Място,където винаги можеш да си намериш местенце,уютно и чисто,с приятен персонал и нормални цени.
Кои са любимите ви кафе или топли напитки? Защо? Не обичам да пия кафе.За това винаги ми е интересно да си поръчвам различни топли напитки в есенни и зимни дни,а през лятото-различни шейкове,студени чайове и тн.
Колко е максималната сума, която бихте дали за единична напитка в кафетерия? - Зависи от големината на напитката.Примерно в 'Старбъкс' има много вкусни неща за пиене,но не бих дала 6-10 лв и нагоре. По-скоро около 3-4 лв макс.
Кои са местата, които посещавате, с какво ви привличат? - 'Романс','Лагуна','Пчела','Нед еля','NRG'...Впечатляват ме с разнообразието в менюто,приятна обстановка и персонала (в повечето случаи).Малко са ми скъпички ,но ходя,когато мога.Имаше и едно заведение 'На края на вселената' ,то също много ми харесва,страхотна обстановка.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
vladesbg, що не отвориш капанче за bubble tea?
Супер популярно е, а го няма в бг. Пък има и яко печалба.
Grumpy old madman
ОХХХХХХХХХХХ bubble tea <3333 невероятно е. с карамел. аз и приятелки пием такова поне веднъж в седмицата :Д
http://2.bp.blogspot.com/_86UKsZSTOW...bble-tea-2.jpg
<3
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Едно време майка ми си правеше кафе на джезве,но след ремонта си купи кафемашина. Пробвах веднъж от там и хич не ми хареса,но тя си пие без проблем .![]()
Между другото ,какво ви е мнението за тези Долче Густо? Много ги хвалят по телевизията,преувеличено ли е или наистина са им хубави напитките с тия добавки ? Ииии..защо ,за да си направиш кафе от такава машина,задължително трябва да използваш от въпросните добавки?
Мразя гадната утайка на джезвето. Такова ми прави само баба ми като и ходя на гости.
Долче Густо са въпросните капсули. Как защо? Просто машината само с капсули работи, не работи със смляно кафе.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
В нас има такава машина, за капсули Долче Густо. На мен много ми харесва и всъщност всеки вид капсула си е различна- вкуса се усеща и не е еднакъв. Пък и точно това ми допада- просто слагам капсулата и машината прави всичко вместо мен, удобно и бързо е.
Много зависи от машината. Аз откак се помня вкъщи сме с DeLonghi. Беше една като бях малка, преди две-три години се повреди и си взехме новата. Не е мръднала и всеки като дойде вкъщи казва "а , вие правите много хубаво кафе, искам"Един познат ми разправяше, че Saeco били най-добрите, ама му нямам вяра.
В университета с точно такава ми правят негърска пот
![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Само аз ли си правя кафе на такова нещо
и много си ми харесва.![]()
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Не. И другата ми баба.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Е пак по-добре от микровълнова. ;д
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Не заменям DeLonghi-то с нищо на света.
Мечтая за ей това![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Пфу, аз така и не се научих да работя с това металното нещо. Никога не си правя дозата както трябва, веднъж щях да се отровя :Д
У нас сме с капсулки(Долче Густо или там както се казва :Д)- пия всякакво кафе. С мляко, със сметана, само мразя да ми е сладко. Не харесвам 3в1, нито тези разтворимите, ужасен вкус. Обожавам турско кафе. И шварц не харесвам.
Everything changes, but beauty remains ...
Обожавам кафе. Горчиво, тъмно и много силно. Пия кафе от много години. Всеки ден по два-три пъти. Правя кафето си на бързоварче и джезве. Явно само аз тъй го правя, защото никой не го спомена. Обичам кафето да ми е с утайка и не обичам да го цедя. Харесвам и кафето от кафе машините по магазините. Чашата не е от значение за мен, но мразя къси кафета, ако съм на път пия това от машините, ако съм в нас го пия в едни големи чаши.
Не обичам да ходя по кафенета, защото съм много избухлив, а там обикновено е пълно с кретени в пубертета и момичета, които се смеят пискащо. Много ме дразнят, откачам и в повечето пъти бивам изгонен. Когато ида там (макар и рядко) си поръчвам наливна бира Загорка. Държа да е наливна, студена и в халба от половинка. По-често (да не кажа всяка вечер) ходя на кръчма. Там е далеч по-хубаво от това да дадеш 5 лв за някакъв смотан фреш примерно. Аз не разбирам хората, които дават някаква по-голяма сума за коктейли и тем подобни, а всъщност не пият истински такива. Можеш да пиеш натурален сок само, ако ти си го изтискал във вас на машината. Да речем ябълки от село. Тогава е 100% вкус на плод, а тези бозички.. са нямам думи. Та както казах и малко ще се отплесна - обичам кръчмите. Хубаво е ако са направени старинни и под земята. Да е с камък по стените и големи дървени маси. Както и да е.
Та по такива места пия само наливна бира Загорка, ако нямат си тръгвам. Супер глупаво е на такива места да ми пляснат в менюто само два вида бира, а собственика да има пари за цяла фабрика различни бири.. ми не става.
Другото, което, че аз държа с кафето да пуша 2 или 3 цигари, а в кафенето някой намусен човек, като почне да ми прави проблем и се чудя дали да го псувам, дали да го нашамаря (или той мен) или да стана и да си ида. Разбира се в кръчмите, където ходя не е така, а и няма да стане, защото познавам собствениците.
Нямам любимо кафе. Харесвам Лавацата и за вкъщи си купувам Арабско кафе.
Другото нещо, което не разбирам е това какво има да сте против картонените чашки, като те са си прекрасни. В София на Централна Автогара горе на последният етаж и правят страхотна Лаваца в картонена чашка. Пиеш и хвърляш. Платил си си кафето и нито чакаш някой да ти вземе свободните чаши, нито чакаш сметката. Така трябва да е навсякъде, а аз когато поръчвам на такива места или ресторанти си плащам предварително, за да остана колко си искам, спокойно да хапна, да стана и да си ида без да чакам за сметката.
Не ми дреме какво е отношението към мен от сервитьорите, защото моето може да е далеч по-лошо. Интересува ме да има бира НАЛИВНА ЗАГОРКА!!! и някакво ядене (компири или цаца). Не държа да съм официално облечен и да има нещо официално деликатесно.. това е толкова глупаво. Аз мога всеки ден да си направя специално ядене в нас и си угаждам по всякакви начини. Тъй, че..
ДЪРЖА, ако идва сервитьор ТО ДА НЕ Е ГРОЗЕН ПЕДЕРАСТ, а да е стройно момче/мъж. Здраво, право, а не някакъв охлюв да ми дойде.. в такъв случай направо ставам и си заминавам.
Цените трябва да са г/д нормални. Както казах 5 лв за кафе няма как да стане да дам. Обичам капанчета разни, където наливната бира е 2лв.
Не се впечатлявам от обстановката в кафенето, защото като се загледаш по-внимателно.. всички са еднакви. С еднакви идейки просто малко по-други. Според мен е скучна работа.
И така най-важното е да има наливна бира, разумни цени и строен персонал. Да има столове, а не сепарета. На кафе отивам, за да го изпия СЕДНАЛ КАТО НОРМАЛЕН ЧОВЕК С КРЪСТОСАНИ КРАКа, а не гъза да ми пропада в някаква мека материя. Също така, ако съм на кафе с момиче отивам с него, за да си говоря, пуша, пия и това е. А не да се натискам като дечко на някакъв диван. Първо не изпитвам нужда се натискам пред хора и второ не ми допада просто. Има си паркове има си и разходки.
Ако ще отваряш кафе си помисли добре, защото най-малкото.. конкуренцията ще те сгази. Никой няма да те допусне да правиш току така нещо, защото си случаен без хора. В моят град да речем има 20 будки за вестници, но ако аз отворя на другият ден ще ми я запалят. Те дори клошарите си имам територия и схема, кога да минават.. инак се карат. Това е навсякъде. Първо завържи контактите, връзките и си направи гръб. Няма да е лошо този гръб да ти бутне едно рамо, а пък и се пробвай да влезеш в партия с някого. После дръпни някакъв по-голям заем, че ако правиш нещо.. да го направиш както трябва. Успех, ако ще се пробваш!
Последно редактирано от Irti : 12-30-2012 на 08:33
^Отскоро и ние имаме Saeco, сама си меля кафетоХубаво кафе става, но на мен ми идва малко силно и ако не съм яла, цял ден съм като болна, с треперещи ръце
![]()
Иначе за заведението - предпочитам заведения, в които ми е удобно т.е със сепарета или удобни столове.
Точно поради тази причина така щях да се карам с една сервитьорка ... В едно кафене на 2 етажа, сравнително по - скъпичко, на долния етаж гадни дървени маси и неудобни столове, повечето високи и сме наредени като на офис среща - никой с никой не може да си говори. На втория етаж има 3-4 сепарета и пак от другите маси. Отиваме един ден лятото - естесвено навънка няма къде да се седне и влизаме вътре. Качихме се на втория етаж, понеже бяхме над 10 човека и искахме на сепаре, седнахме и дойде една мацка да ни каже :"Бихте ли се преместили долу?". Като питахме :"Защо?", отговорът беше - "Обслужването ще е по - добро" ...... Полудях. Една приятелка работи там и като и казах ми каза: "Е там е шефа, говори с него, всеки се оплаква от нея (сервитьорката)". Та един приятел пита шефа каква е причината да не можем да седнем където си искаме и да видите колко бързо седнахме горе и обсужването си беше много добро. Просто мацката явно я мързеше да се качва до горе.
Та след тази история - най - важно ми е да дойде да ме обслужи мил и любезен човек. Винаги, когато имам възможност, оставям бакшиши на хора, които са усмихнати. Не мога да търпя хора, които едва ли не ми се сърдят, че съм седнала в това заведение и им създавам работа.
Харесва ми обслужването в Happy. Колкото пъти съм яла там (винаги на различни места, с различни сервитьорки) - момичетата винаги са супер учтиви. Остане ли ми празна чинията, на секундата се маха, не да чакам по 30 минути и накрая аз да я занеса на сервитьора.
По въпроса с картонените чашки за кафе - донякъде ги одобрявам. Тези заведения са главно на самообсужване. А пък чашата се пълни догоре и е истински късмет да си я занесеш до масата без да се олееш. Добре, че повечето пъти момчетата предлагат да ми го занесат като видят как ми се клати таблата в ръката![]()
Много е важно за мен цената да отговаря на качеството. Не може да ми направят пакетче топъл шоколад, разтворен във вода (струва 0.60 в магазина), а в заведението да ми искат 5 лева. Не може !!!
Последно редактирано от j_adore2 : 12-30-2012 на 18:36
Научих, че за секунда можеш да
извършиш нещо, за което ще те боли цял живот.
Научих, че зрелостта много повече зависи
от това какъв опит си придобил и какво си научил от него
и много по - малко от това колко рожденни дни си празнувал.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.