- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- ЗА уюта, кафето и хубавото впечатление
Тъй.
Много рядко посещавам кафета. Не съм фен на пиенето на кафе, често не ме кефи обстановката.
1. Обстановката - дали е уютно, непренаселено, удобно.
Това са рандъм нахвърляни мисли -
Важно е да има удобни места за сядане. Не високи столове в стил бар, абе да има дивани, сепарета. Или по-големи столове - обичам да си държа чантата и палтото при себе си, и когато са неудобни столовете за тази цел /или твърде малки/ - хич не е приятно.
Да има всякакъв тип маси - и големи, и малки, в съобразени количества. Примерно, да не се налага двама човека да сме на огромни сепарета - не е уютно.
Или, много хора - сгъчкани.
Абе, трябва да има организацията на посетителите - човек, който да ги настанява, според компанията.
При мен има гаден момент, че ми правят впечатление посетителите - не ми е приятно, когато има ученици, които вдигат шум. Или ако срещу мен се натискат хора. Фен съм на по-цивилизованото поведение.
Ако е кафе - няма да ми е приятно да се сервира алкохол през деня - алкохолът поражда шум, и някакви по-неадекватни изблици. Ако ще да е бира. Има си бирарии, барове, кръчми, и друг тип заведения.
Оо, определено трябва да има избор - разнообразни шоколадови коктейли примерно, рандъм видове кафе, хубава селекция чай.
Хайде, чай с ром, ирландско кафе - може.
И, нещо което хич не ми харесва - много често, когато съм сядала в някакво кафе - не ми дават меню - е, че аз от къде да знам какво има ??
Важно е сервитьорите да поднасят и меню.
И менюто да е up to date, не половината неща да ги няма.
Нещо, което също ми е неприятно - поръчвам си нещо, и веднага след това ми носят сметката. Поръчвам си друго - нова сметка. И накрая става голяма каша. Сякаш те гонят бе, деа
Хубаво е да има wifi, макар че е много досадно с искането на паролата. Та, нека паролата да я слагат на менюто, примерно.
И да я сменят всяка седмица, за да не се закачат рандъм хора отвън. Или да се погрижат, че няма да се хваща отвън.
Абе, при добрите оферти за мобилен интернет, това отпада.
Кои са любимите ви кафе или топли напитки? Защо? Бяло фрапе - не знам, много ми е вкусно. Поемам много течности, и ако не си взема и вода, изпивам по 2-3 и накрая откачам
Иначе, всякакви силношоколадови бълвочи харесвам.
Доколко значение има за вас човека, който ви ги приготвя? Оо, тотално не ме интересува. Стига да го прави добре, пък + е да слага някакви сметани и пръчици, чак да ти е жал да го пиеш.
Колко е максималната сума, която бихте дали за единична напитка в кафетерия?
За топъл коктейл - 6-7лв макс. Ако ми похвалят нещо, до 10лв макс.
За други напитки - принципно е идиотщина е колата да струва повече от 1.50, както и водата, но зависи от мястото. По-често в спокойни и уютни места, цените са по-високи, но се преживява, ако си отишъл там с определена цел ( разговор, среща), а не убиване на времето.
Кои са местата, които посещавате, с какво ви привличат?
Не посещавам кафета.
Посещавам разни бистра/ресторанти, където има обедно меню -и за съжаление, мястото, което всеки ден посещавам, е препълнено, и е малко, и е кално през зимата, и понякога трябва да чакаш за място, но пък готвят страхотно.
Другото, което е готино, със зали и разнообразни типове маси - но храната не е толкова вкусна.
Иначе, баровете са друго нещо - нека да е тъмно, нека да е пълно, нека да има алкохол, нека да се правим на кучета.
Ама темата е за кафета.
Леле, как ми се спи.
Последно редактирано от NomNomNom : 12-26-2012 на 23:55
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...