Пантера - не ми харесва да има. Наречи го професионално изкривяване но ми смърди прекалено много на макдоналдс. Искам да си поръчам напитка, която не е две глътки, но не и да е сервирана в супник и да трябва да търся черпак за да го разбъркам. От профи гледна точка и личен опит 250-300 мл чаши са перфектни за всичко що е топло като напитка. Лесно е за приготвяне, най-добре се докарва на вид каквото и да му правиш отгоре - дали ще е бита сметана, или някакъв топинг или ще го ръсиш с нещо, достатъчно е като количество за да усетиш вкус/аромат и да не се чудиш къде да си го пресипеш щото още малко и ще повърнеш. И не се чувстваш така сякаш си си купил голям чипс, а две трети от пакета е въздух. Изключваме класическото еспресо във всичките му форми - нормално, дълго, ристрето и двойно. Там чашите са стандартни - 30 или 60 мл.

Джоли.. писал съм че ми прави негативно впечатление ако няма промоции на масата. Т.е. бих искал да има листче или картичка с промоции и специалитети.

Друго..забелязвал съм че много от моите колеги изобщо не следят клиентите.. а само чакат да се освободи маса и веднага тичат да я отсервират. А тва че човека е отишъл до тоалетната, или е навън да изпуши една цигара или нещо от рода и чашите/чиниите са наполовина пълни.. няма значение. И после стават скандали и кофти впечатления. Моя милост винаги чака клиентите да станат да си обличат якетата или да си вземат чантите, да видя че чашите са празни, питам свободно ли е и пожелавам приятна вечер/ден. Винаги питам, и не притеснявам хората излишно.

Друго... не се стараят да помнят редовните клиенти.. а повечето ни са такива.. и усещам как с досада повечето клиенти казват какво искат отново и отново. И всеки път преминават през мъчението да им се предлага още една торба неща. Да, вярно фирмени стандарти, ама.. все пак.. като видиш че 5 пъти пича идва за едно кафе в картонена чашка.. ми близо е до акъла че явно това си пие само. Не е малоумен да погледне дъската зад нас и да види какво има. Аз не седя на касата в повечето случаи.

Абе имам идеи аз как ще направя едно хубаво заведение... лека полека почвам да работя по въпроса.