Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
Аз само се чудя, ако лекарите наистина взимаха толкова пари, що все се пинят да емигрират?
Калпазанка би могла да ви го обясни, но ме съмнява да мислите, че да си лекар е особено доходоносно. Не и ако наистина обръщате внимание на това, което се случва в България.
О, личните лекари - едва ли.
Ама в момента, в който отивам при...ох, мануален (?) лекар... така де, такъв, дето се занимава с кости, стави, мускули... та, отивам при него с болка в глезена. Той ме опипва, прави масаж, заключава, че е възпаление, предписва ми прахче и още едно лекарство и ето ти 25 лв за 10 минути. Вярно, страхотен лекар, бих го препоръчала на всеки. Вярно, оправи ме за нула време. Вярно, обясняваше ми по книга с илюстрации кое и защо ми е възпалено. Вярно, направи ми масаж. Но за две посещения - едното 10 минути, другото - 20, човекът си взе от мен 45 лв. Нека не е добре платен.

Забравих кои лекари на държавна (!) работа хванаха със заплати по 5-6 ХИЛЯДИ лева. Дайте да не спорим, че лекарите са добре платени, просто няма смисъл. И ти давам примери със случващо се в България.
Емигригат, щото в чужбина взимат повече пари, но това далеч не означава, че и тук не са доста добре платени.

За тия 2, 70 няма да споря, не съм наясно.