- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- ЗА уюта, кафето и хубавото впечатление
^Отскоро и ние имаме Saeco, сама си меля кафетоХубаво кафе става, но на мен ми идва малко силно и ако не съм яла, цял ден съм като болна, с треперещи ръце
![]()
Иначе за заведението - предпочитам заведения, в които ми е удобно т.е със сепарета или удобни столове.
Точно поради тази причина така щях да се карам с една сервитьорка ... В едно кафене на 2 етажа, сравнително по - скъпичко, на долния етаж гадни дървени маси и неудобни столове, повечето високи и сме наредени като на офис среща - никой с никой не може да си говори. На втория етаж има 3-4 сепарета и пак от другите маси. Отиваме един ден лятото - естесвено навънка няма къде да се седне и влизаме вътре. Качихме се на втория етаж, понеже бяхме над 10 човека и искахме на сепаре, седнахме и дойде една мацка да ни каже :"Бихте ли се преместили долу?". Като питахме :"Защо?", отговорът беше - "Обслужването ще е по - добро" ...... Полудях. Една приятелка работи там и като и казах ми каза: "Е там е шефа, говори с него, всеки се оплаква от нея (сервитьорката)". Та един приятел пита шефа каква е причината да не можем да седнем където си искаме и да видите колко бързо седнахме горе и обсужването си беше много добро. Просто мацката явно я мързеше да се качва до горе.
Та след тази история - най - важно ми е да дойде да ме обслужи мил и любезен човек. Винаги, когато имам възможност, оставям бакшиши на хора, които са усмихнати. Не мога да търпя хора, които едва ли не ми се сърдят, че съм седнала в това заведение и им създавам работа.
Харесва ми обслужването в Happy. Колкото пъти съм яла там (винаги на различни места, с различни сервитьорки) - момичетата винаги са супер учтиви. Остане ли ми празна чинията, на секундата се маха, не да чакам по 30 минути и накрая аз да я занеса на сервитьора.
По въпроса с картонените чашки за кафе - донякъде ги одобрявам. Тези заведения са главно на самообсужване. А пък чашата се пълни догоре и е истински късмет да си я занесеш до масата без да се олееш. Добре, че повечето пъти момчетата предлагат да ми го занесат като видят как ми се клати таблата в ръката![]()
Много е важно за мен цената да отговаря на качеството. Не може да ми направят пакетче топъл шоколад, разтворен във вода (струва 0.60 в магазина), а в заведението да ми искат 5 лева. Не може !!!
Последно редактирано от j_adore2 : 12-30-2012 на 18:36
Научих, че за секунда можеш да
извършиш нещо, за което ще те боли цял живот.
Научих, че зрелостта много повече зависи
от това какъв опит си придобил и какво си научил от него
и много по - малко от това колко рожденни дни си празнувал.