- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Потене, не издържаааааам
Добър вечер/сутрин/ден. Ще споделя моя проблем. Той е обилно потене по ръцете и подмишниците, нищо,че е зима, аз се потя обилно. Не издържам, казах на майка ми през лятото, но тя каза, че е нормално през пубертета и че ще мине, но явно не минава. Само на 13 години съм, никой от моите приятели не като мен. Всяка вечер рева и се отчайвам повече и повече какво да правя. Не мога да живея така. Винаги ме е страх,че, когато някой ме пипне, може да се отрврати от мен и да помисли, че не спазвам лична хигиена. Всеки ден трябва да едни и същи дрехи, за да не ми се личат петната под мишниците ;( Чета в интернет все по-задълбочено и по-задълбочено. Подозирам, че съм болна от хиперхидроза. Почти убедена съм. Четох и за Одорекс, но е много вреден и тази пот, която не излиза от мишниците и дланите ще намери друго място (гръб, чело, крака т.н). НЕ е възможно зимата, на -2 да се потя или в училище в класната стая, където е г-д 18 градуса. УЖАСНО МНОГО МНОГО МНОГО, с цялото си сърце ви моля, които както може да ми помогне.
Каквито и да е съвети.не издържам и при мисълта, че най-вероятно ще живея с този блян до края на живота си.
На ръцете е нормално редовно да се потиш дали от притеснение или по природа .Пък и през зимата хората също се потят ;д Сега си в пубертета и се потиш доста обилно . Знам ,че изглежда грозно петната под подмишниците ,но няма измъкване.За да няма неприятна миризма просто слагай ролка. Не мисля ,че си болна от хиперхидроза,но ако си чак толкова притеснена или не издържаш - изследвания,може би . Как може да плачеш за такова нещо? Няма смисъл просто.
![]()
За да няма миризма вместо стик под мишниците си слагай малко обикновена сода бикарбонат.
Ама как ще плачеш всяка вечер заради това? Хората имат къде-къде по- сериозни проблеми от твоя и пак не го правят. Зима е, но всъщност познавам хора, които пак си се потят. Дори аз като бързам много, за да не закъснея за някъде.. В училище може да се потиш от притеснение.. Недей да се ровиш в интернет по тази тема, това е най- лошото, което може да направиш, а именно- да си внушиш, че имаш някаква болест (като гледам вече си). Знам, че ти се струва много трагично положението ти, но не е. Приеми, че се потиш, започни да му обръщаш по- малко внимание и като нищо, потенето може и да намалее. Психиката и мисленето доста влияние оказват
![]()
Аз също се потя и през зимата.Къпи се често,използвай дезодорант и парфюм и обърни внимание с кои дрехи потта си личи по-малко.Ако трябва се преобличай няколко пъти дневно.Дори и в училище можеш да си носиш резервна блузка.А относно това,че имаш някакво заболяване - най-вероятно е само внушение,но за твое лично успокоение можеш да помолиш вашите да те водят на лекар.![]()
“If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.” - Michael Jackson ♥
да, колкото повече се притесняваш - толкова повече се потиш![]()
Освен козметиката, пий сок от ананас или боровинки, много вода, и така ще се неутрализира миризмата на потта. И не се притеснявай, минава си това, просто пубертета е така.
Знам колко е зле.И аз съм така,но от 12 годишен.Ето какво да направиш:
Къпеш се всеки ден+дезодорант+рол он+без притеснение+смяна на дрехите по-често+
по-проветливи дрехи(пролет и лято)=No Миризма
Ако искаш може да отидеш на лекар,но това си е лично твой избор.Ако не си като водопад,значи всичко
е ок.
Не слагай парфюми на потна дреха,миризмата става само по-гадна.
Търси начини да се проветряваш.Всяко междучасие може да идеш до тоалетната и да
се избършеш(правил съм го).
Чувал съм,че и талка помага,но не знам колко.
Най-обикновена сода бе хора, пробвайте и после ще ми благодарите![]()
Не се отчайвай! Съществуват методи за премахване на този проблем с помощта на ботокс. Можеш да се поровиш в нета за клиники или козметични салони където се извършва тази процедура.
Кога се слага содата, чувала съм, че докато се къпеш, но не знам колко е вярно. А минава ли този период на потене и при вас горе-долу за колко време изчезна?
Благодаря на всички за съветите![]()
Еми, една приятелка има същия проблем. През лятото тя не може да излезе с цвят различен от черно, защото за 20 секунди на слънце и се поти много.
От колко време си така ? Винаги ли е било така? Някой от роднините да е имал подобен проблем? Посещение при лекар правил/а ли си ? А изследвания? Мога да продължа с въпросите, но първо на тези дай отговор..
това е един специфичен дух, който прави кожата да се поти, симптомите могат да бъдат: студена пот, прегряване на тялото, (чувство на) изтръпване или настръхване на тялото, и др., може да премине чрез призоваване на истинският Бог Отец за очистване в името на истинският Исус Христос
Уф, аз имам същия проблем, обилно изпотяване под мишниците, но по-скоро от притеснение. Постоянно живея под напрежение и.....![]()
И аз съм чувала,че от пубертета се потим повече и аз бях така преди...но с времето отшумя няма за какво да се панираш та чак и да плачеш според мен е нормално хора сме все пак това си е човешко на всеки може да се случи.Просто спри да се притесняваш защото така влошаваш нещата.Ползвай дезодоранти![]()
не мисля, че има нужда да се притесняваш толкова от това, повечето хора тук са прави, нормално е, но нищо не пречи да споделиш с личния си лекар, ако наистина много те притеснява
Залагате ли?! Спечелихте ли?!
Че аз умирам, а вас ви презирам!
Обикновено изпотяването, което започва в пубертета в повечето случаи е наследствено и лечението е дълъг и труден процес. Ето повече информация за това, какво причинява този приблем: http://media.framar.bg/%D0%BB%D1%8E%...B0%D0%BD%D0%B5
Май месец се навършва година от началото на обилното потене. Не зная какво ще правя през пролетта, когато е странно да се носят потници, а са характерни блузите от трико, на които потта се личи много. Дано намалее, в краен случай мисля да пробвам с Одорекс
^ Носи по- широки блузи. Има и прилепнали, на които пък само ръкавите са широки. А и самият модел е хубав.
Не знам какво си чела за одорекс,но ако случеят ти не е чак толкова тежък,ще си много доволна.Говоря от личен опит.Има доста начини за лекуването на хиперхидрозата и за всеки един е добре да се посъветваш с лекар.Вместо да плачеш и да се самосъжаляваш,утре отиди при вашите(защото си мъничка все пак) и поговорете.Ще отидете на лекар и ще получиш много по-добър съвет отколкото,който и да е в този форум може да ти даде.