.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 48 от общо 48
    Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Прави каквото намериш за добре. Никой тук не може да те спре. Според мен обаче, е добре поне да поживеете заедно. И впрочем няма никаква гаранция, че щом си образована и материално стабилна ще възпиташ и отгледаш едно дете правилно, няма, и гаранция, че няма да се разделите. Щом не ти се живее според шаблона, не го прави. В крайна сметка живота си е твой.

Голям фен Аватара на nevermind...

Повече от фен Аватара на mkio
    На мен също ми се е случвало да мисля подобни неща, как искам бебе, каква идилия би била, романкита, щастие и т.н. но това всичко е продиктувано от един влюбен мозък, от хормони, желание.. В момента, в който се замисля за всички отговорности, разходи, дори самото раждане осъзнавам, че всъщност не го искам. Ако си отговориш на всички въпроси, свързани с трудностите около едно бебе-включително да посветиш целия си живот на него, младостта си, фигурата си, то тогава давай. Но ми се струва, че няма да е така. Ти си решаваш, но като гледам начина, по който отговаряш, ти твърдо си решила, че го искаш. Защо тогава се допитваш до нас?

Супер фен Аватара на druzilla
    Град
    България
    Според мен ти е рано за деца.Завърши си образованието,дай си време,не прибързвай с подобни решения.Междувременно си живейте заедно,обичайте се,но децата са една голяма отговорност,а и ти все още си дете според мен.
    “If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.” - Michael Jackson ♥

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от DragonLady Виж мнението
    И аз си го мисля доста често, и годеника ми го желае ( аз съм на 20, той на 27 и сме заедно от година и един месец ) и често ми е казвал, заеш ли сега какво ми лиспва, и като го попитам какво ми е казвал, едно бебе. Но колкото и силно да го желаем по разумно е първо да си завърша висшето образование ( при теб поне гимназията ), да имаме собствено жилище и стабилни доходи, и чак тогава ако имаме финансовата възможност ( не забравяй, че едно бебе е свързано с много разходи - памперси, количка, люлка, храна, дрешки и какво ли още не ) да тръгнем да работим за бебе.
    Така че изчакай малко, кротни се! Както каза някой преди мене, още ще в розовият период, а тогава трезвата мисъл е на заден план. Като завършиш и още сте заедно, тогава му мисли за деца и тн.

пс: сега прочетох, че вече си завършила, ако наистина е така, гледаш първо а си финансово независима от родителите си, и да сте поне от година, две заедно, че да му мислиш за деца. Не си пропилявай младостта!
    Стига с тия пари бе. Какво ще чакате да почнете да печелите по 5 000 на месец ли ? Има ли желание има и начин, не ми обяснявайте как трябват стабилни доходи за да отгледаш дете.

До авторката, за 4 месеца вие още не се познавате даже като хората, сама си прави заключения дали не мислиш да действаш прибързано.

Мега фен Аватара на DragonLady
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Стига с тия пари бе. Какво ще чакате да почнете да печелите по 5 000 на месец ли ? Има ли желание има и начин, не ми обяснявайте как трябват стабилни доходи за да отгледаш дете.

До авторката, за 4 месеца вие още не се познавате даже като хората, сама си прави заключения дали не мислиш да действаш прибързано.
    Баш по 5 000 не, но искам да имам възможността и аз и мъжа ми и най-вече детето да не се лишаваме от нищо! Все пак в държава като България, децата са "скъпо удоволствие". А и още ми е рано да ставам мама, има време и за това.

Супер фен
    Интересно ми е как всички подхождате с мисълта, че авторката (в случай, че се навие да има бебе на 18 ) ще седи денонощно до бебето си...
    Някой вярва в това?
    Според мен ето как ще се развият нещата:
    1. Тя е на 17 - забременява.
    2. Той, докато тя е все още бременна, решава, че все още му се живее. Слага й рога - по-големи и по-краси от тези на най-красивия елен!
    3. Карат се - нещо вълшебната идилия в главата на момичето почва да изчезва. А коремът вече е голям - 7-8 месец.
    4. Момичето - видяло се в сериозен проблем, прави нещо съвсем "необичайно" - връща се при мама и при тате.
    5. Девети месец - бебето й маха с малка ръчичка.
    6. Тя е вече горда майка - снима бебето - показва го на цял свят, чрез любезното съдействие на знайни и незнайни социални и несоциални Интернет мрежи.
    7. Първите няколко дни - готова да се покаже пред мама, че й тя може да повива детето.
    8. Получава предложения от приятелите и приятелките си да излязат да се забавляват - пред дилема е... Да изляза/да не изляза. Решава - все пак да излезе - бебето е малко (няма да има спомени), пък тя е млада. Майка й е в къщи - тя ще го гледа...
    9. Влюбва се в друг - ама как да му каже, че ако той я приеме с всичките й "предимства и недостатъци", то той ще стане "татко" на момента.
    10. В крайна сметка: бебето е виновно, че е случило на подобна майка. Не го е срам.
    11. Историята се повтаря още няколко пъти. Детето се сдобива с нови братчета и сестричета - всичките от различни татковци.

Такаааа - тоя сериал аз поне вече съм го гледал - по-точно всяка събота (по Нова телевизия). Там има един водещ - Карбовски се казва, в чийто репортажи за една "малцинствена" група в България гореописаната история е ежедневие.
    Въпреки, че като се замисля, така както са тръгнали нещата не е далеч момента, когато българчетата ще имат сексуалното възпитание, образование и култура на циганетата.
    От днес съм потребител в този форум, едва вчера научих за него и то напълно случайно. Какво ми направи впечатление до този момент - маса (наистина красиви и привлекателни - не трябва да си кривя душата) момичета на по 15 пишат как нормалния секс им доскучал и са решили да разнообразят с анален, орален, дабъл пенетрейшън и т.н. секс. Та днес това го правят на 15, утре - на 13 и ето на - ще се различаваме от манго-тата единствено по кожата. Видно е, че възпитанието, образованието и културата на малцинството не може да се изкачи до нашето, затова нашето ще се принизи до тяхното.
    Та да не се отплесвам - така след някой и друг (бял) ден ще четем тук или някъде другаде как на 13 момичето се ебало за пръв път. На 13 и 2 месеца - ебано и отзад. На 13 и 4 месеца - ебано едновременно от няколко момчета (защото обича да експериментира). На 14 (ако е от малък град) за нея вече ще се носят градски митове и легенди.

Авторката, както и всеки един друг тук, спокойно може да ме нарече тъпанар, "дядка" (все пак вече не съм на 15 или 16, а на 26 г. и половина) и задръстеняк, ама да не се казвам ... (както си се казвам), ако нещата не се развият по-гореописания начин!

Цитирай Първоначално написано от M**** Виж мнението
    Интересно ми е как всички подхождате с мисълта, че авторката (в случай, че се навие да има бебе на 18 ) ще седи денонощно до бебето си...
    Някой вярва в това?
    2. Той, докато тя е все още бременна, решава, че все още му се живее. Слага й рога - по-големи и по-краси от тези на най-красивия елен!
    3. Карат се - нещо вълшебната идилия в главата на момичето почва да изчезва. А коремът вече е голям - 7-8 месец.
    4. Момичето - видяло се в сериозен проблем, прави нещо съвсем "необичайно" - връща се при мама и при тате.
    6. Тя е вече горда майка - снима бебето - показва го на цял свят, чрез любезното съдействие на знайни и незнайни социални и несоциални Интернет мрежи.
    7. Първите няколко дни - готова да се покаже пред мама, че й тя може да повива детето.
    8. Получава предложения от приятелите и приятелките си да излязат да се забавляват - пред дилема е... Да изляза/да не изляза. Решава - все пак да излезе - бебето е малко (няма да има спомени), пък тя е млада. Майка й е в къщи - тя ще го гледа...
    9. Влюбва се в друг - ама как да му каже, че ако той я приеме с всичките й "предимства и недостатъци", то той ще стане "татко" на момента.
    10. В крайна сметка: бебето е виновно, че е случило на подобна майка. Не го е срам.
    11. Историята се повтаря още няколко пъти. Детето се сдобива с нови братчета и сестричета - всичките от различни татковци.

Такаааа - тоя сериал аз поне вече съм го гледал - по-точно всяка събота (по Нова телевизия). Там има един водещ - Карбовски се казва, в чийто репортажи за една "малцинствена" група в България гореописаната история е ежедневие.
    Въпреки, че като се замисля, така както са тръгнали нещата не е далеч момента, когато българчетата ще имат сексуалното възпитание, образование и култура на циганетата.
    От днес съм потребител в този форум, едва вчера научих за него и то напълно случайно. Какво ми направи впечатление до този момент - маса (наистина красиви и привлекателни - не трябва да си кривя душата) момичета на по 15 пишат как нормалния секс им доскучал и са решили да разнообразят с анален, орален, дабъл пенетрейшън и т.н. секс. Та днес това го правят на 15, утре - на 13 и ето на - ще се различаваме от манго-тата единствено по кожата. Видно е, че възпитанието, образованието и културата на малцинството не може да се изкачи до нашето, затова нашето ще се принизи до тяхното.
    Та да не се отплесвам - така след някой и друг (бял) ден ще четем тук или някъде другаде как на 13 момичето се ебало за пръв път. На 13 и 2 месеца - ебано и отзад. На 13 и 4 месеца - ебано едновременно от няколко момчета (защото обича да експериментира). На 14 (ако е от малък град) за нея вече ще се носят градски митове и легенди.

Авторката, както и всеки един друг тук, спокойно може да ме нарече тъпанар, "дядка" (все пак вече не съм на 15 или 16, а на 26 г. и половина) и задръстеняк, ама да не се казвам ... (както си се казвам), ако нещата не се развият по-гореописания начин!
    Евала! Това е истината!

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    В случая послушай разума си, поне година - две, докато завършиш и така.
    Ако чувствата са толкова силни, държите един на друг - ще те изчака. Само това мога да ти кажа.

Голям фен Аватара на mrankoniiii
    Та ти си още дете , първо се научи да се грижиш сама за себе си . Лесно е да кажеш искам дете , но ти си на 17 за дете се искат доходи време внимание . Изчакай поне още една две години , още можеш да се забавляваш да излизаш с приятели .. А като родиш едно дете вкъщи ..
    Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън

Супер фен Аватара на MarkKnight
    Град
    София
    бахти...какви ви става на днешната младеж...9 години разлика за деца мисли,момиченце малко...нищо не знаеш за живота ти....

Фен Аватара на Kazeone
    Град
    Plovdiv
    Цитирай Първоначално написано от M**** Виж мнението
    Някой вярва в това?

В общи линии и аз съм на това мнение, като бих искал да допълня/поясня някои неща :
    1. Не си споделила неговото мнение по въпроса. Не че нещо, ама все си мисля, че ако му изтърсиш предложението да си имате дете ще ти каже : "Ъхм,има време за такива неща.Заедно сме от 4?!!?!? месеца." (И има немалък шанс това да го отдръпне от теб)
    2.Да кажем, че и той иска да имате деца.Нека дори и да предположим, че има достатъчните финансови възможности да издържа жена(момиче, както ти предпочиташ да те наричат), дете, себе си и дом. Отново идва въпроса за 4-те месеца. Няма шанс да сте се опознали дотолкова за това време, че да си имате достатъчно.......доверие?(не успях да се сетя за по-точна дума), за да създадете човек..Защото, ако/като стане нещо м/у вас и решите, че е по-добре всеки да си продължи по неговия път, не ощетявате себе си, а детето, което не е виновно за абсолютно нищо.
    3.В момента си влюбена 'до ушите',obviously.Изчакай още годинка-две (ако сте още заедно) и тогава му мисли за потомство.Вероятността да не можеш да имаш деца след 2 години няма да е по-различна от тази в момента.

Има още доста неща, които бих могъл да кажа, но в момента доста ме е налегнал мързела да пиша.
    Последно допълнение : Да си имаш дете, не е като да си имаш тамагочи.То изисква всичките ти грижи и внимание за доста дълъг период от време.Сигурен съм, че те е ударил хормона по-силно, и ако помислиш по-задълбочено ще осъзнаеш,че трябва да поизчакаш. imo.

Мега фен Аватара на fenkaaa
    Чакай бе моме Ти за 4 месеца може да си мислиш много работи,но нито едно няма да го мислиш така след 2-3 години,както го мислиш сега.Знам какво говоря,повярвай.

На почти 18 съм,приятелят ми е на 22 .. 2 години сме заедно и аз мога да кажа,че искам да заживея с него (макар че кажи речи живеем заедно,но не официално), да имам деца от него.. Но понякога като се замислиш за някои други работи,не е толкова просто.Обичам го,но дори аз понякога си мисля дали той е човека за мен,дали наистина искам всичко това да бъде с него.. Иначе в първите месеци и аз си мислех така като теб.

Прекалено си малка и от прекалено кратко време сте заедно,за да можеш реално да правиш такива разсъждения.Сравни четирите месеца,които имате,и което реално е 1/3 от ЕДНА година,с тези 20/30/40+,за които говориш ти.Не знаеш дали след някой друг месец няма да осъзнаете,че не сте един за друг.Не си първата,която на 4тия месец е влюбена-загубена,обаче време има доста.Изчакай,виж как се развиват нещата и остави всичко да си тече с нормална скорост.
    И как за Бога си завършила на 17?

Супер фен Аватара на djipsito
    Аз няма да ти наливам акъл, въобще не съм чела темата, щото ме мързи, а и предполагам кво са ти написали. Ще кажа само, и тва е ЗАКОН!, че една жена или момиче, няма значение, винаги иска деца от момчето/мъжа, който обича. Тва чувство е заложено вътре и все едно се отключва. Разбирам те, защото, колкото и налудничево да звучи, аз до 17 имах връзка 2г и половина и ИСКАХ деца от пича. После се оставихме. На 18 пак се влюбих и имах едногодишна връзка и тва чувство пак се появи, исках деца..

В реда на нещата е да ти минават такива мисли и те уверявам, че ще се повтаря тва чувство с всеки, който заобичаш или в който се влюбиш, ама наистина!!

Помисли, ти си знаеш най-добре, ама представи си да имаш дете или деца от всеки, в който се влюбиш през живота ти.. Лудост е. И е нереално. Казвам пак, че тва чувство ще се повтаря, просто трябва да си разумен и да претеглиш нещата. Не винаги трябва да се действа ИНСТИКТИВНО.
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Момиче вземи си хляба в ръцете, че тогава мисли за брак, семейство и деца. Всяко момиче живее на принципа, че иска дете и ако трябва ще работи като чистачка, само и само да има дете, ама не е така Трябва да имаш сигурна заплата, покрив над главата си, хляб и т.н.

Виж, аз пък съм на 18, а приятеля ми е на 27. Заедно сме от 2 години вече Той обаче живее в друга дъжава и 1 месец е тук, а 2 седмици го няма ... За това ни е малко трудно да заживеем заедно... Когато си е тук естествено съм при него, но цялото това преместване постоянно е изтощително ... Та мисълта ми беше, че е добре да послушаш разума И на мен са ми идвали такива идеи, но като се замисля, че искам да продължа да уча, а след това и да си намеря работа мисълта за дете си отива.... В крайна сметка като се замисля изобщо не съм готова, та аз съм прекалено млада за деца :O когато му дойде времето ще си разбереш Но според мен трябва поне 2 години да сте живели на семейни начела нещата са много по-различни. Успех и дано вземеш правилното решение ако не ти, то поне той.

СЪвет: след като ще живеете заедно, не бЪрзай. СЪберете се, живейте известно време. Може да се окаже, че няма да си паснете. В такЪв случай е безсмислено да си правите деца. Изчакай!

Голям фен Аватара на besso
    Направете поне година. И аз съм си мислил няколко пъти в живота си, че това е човека, но с времето се оказва, че това не е така. То няма гаранция, дори да живеете и 10 години, че ще сте винаги заедно, но 4 месеца са твърде малко време.

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    Има един филм, казва се Idiocracy (2006). Във филма не са показали лошите неща, но ако всички мислят, като вас, след 50 години бели няма да има. Всичко ще е китайци, индийци (мангали), африканци, араби. Като ги събереш тия 4-те белите в момента сме има-няма 1/4 от населението на света. И според съвременните статистики, до 50-100 години арийската раса ще е мит. Много голяма интелигенция сме станали... едно дете на 27-28 годишна възраст, да му се даде шанс за образование, пък не знам си кво.. Преди 50-60-70 години хората по колко деца са имали някой знае ли? Прабабата е имала 7 братя и сестри.

Може да не е много 'рационално', 'умно' и тн., но има моменти в тоя живот, в които ако не правиш луди неща, няма да ти е интересен. В някои случаи може да съжаляваш, но в други може да съжаляваш, че не си опитал.
    Temet Nosce

벨야카

Аз на пук на всички ще кажа да послушаш сърцето си! Както сама каза, за любовта няма граници. Ако се чувстваш наистина готова, тогава действай. Но не взимай прибързани решения. Преди да правиш каквото и да е, поговори с родителите си, те винаги ще те посъветват, а съвета им е изграден от много години житейски опит. Не прибързвай с детето, почакай още малко!

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    BloodyF, деца от ония със дъжда, студеното време, болестите и секс само 18+ ?
    Temet Nosce

벨야카

Виж ся.. на него вече си му е време за семейство.. Ти си прекалено малка.. Не си прецаквай живота.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си