- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Забранява ли ли сте?
Забранява ли ли сте на приятелката/приятелят си нещо,което не ви е приятно да прави примерно?Или просто не да сте му/й забранили,а просто да сте го/я помолили да не прави това?А,ако не го изпълни как постъпвате?
Последно редактирано от mags991 : 01-01-2013 на 20:26
Има огромна разлика между забрана и молба да не го прави.
Второто ми се е случвало - и аз съм молил и мен са ме молили. Правилно поднесена.. молбата бива удовлетворена с радост.
Забраните не носят нищо хубаво.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Не си позволявам да забранявам,не ми се е налагало и да моля.Приятелят ми вижда,когато нещо ми е неприятно и го прекратява.Готова съм да спра да правя нещо ако ме помоли,но да ми забранява - няма как да стане.
“If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.” - Michael Jackson ♥
Забрана? Че да не съм му майка? Или дресьор? "Забранявам ти, щото иначе..." Кво? Ще му спра джобните? Ще се разделим?
Да бе. Имам достатъчно уважение към партньора си, за да забранявам, и изисквам същото. Опитвал се е косвено, карали сме се, разбрали сме се и няма да се повтори.
Казвала съм му, когато нещо не ми е харесвало. Не съм го молила да спира да го прави, нито пък съм му забранявала.
Ако на него му харесва, не виждам защо да се обаждам.
И спря да се върти за миг земята..
Забрани никога не съм си позволявала. Попринцип не ми е приятно да излиза с момичета, които не познавам, когато ме няма. Така че - да кажем това е вид молба. Не че го спазва особено![]()
Научих, че за секунда можеш да
извършиш нещо, за което ще те боли цял живот.
Научих, че зрелостта много повече зависи
от това какъв опит си придобил и какво си научил от него
и много по - малко от това колко рожденни дни си празнувал.
Не забранявай, че нали знаеш - забраненото е най-хубаво...
Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.
Може да съм му казвала, когато нещо не ми харесва или не ми е приятно, но никога не съм му забранявала. Дори и не съм го молела да не го прави, достатъчно е да му кажа какво мисля, и от там на татък каквото той си реши. Все пак не е малко дете и аз нямам намерение да съм му възпитателка.
Аз съм молил, в последствие на което бях излъган и всичко приключи.
Не съм човек, който ще забранява или ще търпи да му се забранява. Да не сме на по 5 години?! Когато съм с някой, за да съм с него трябва да му имам уважение и той да ми го има. Ако нещо не ми харесва или на него не му харесва- говорим, стига се до консенсус. Кво е тва "забранявам ти"....
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Бившия ми се опитваше да ми забранява и изгърмя. Не бих си позволила такова нещо, най-малкото защото уважавам човека до себе си. Не съм го и молила за нищо настоящия ми приятел. Отношенията ни са си ясни и чисти . Такива неща като "забрани" единствено показват недоверие в себе си и в човека до теб,показват и неуважение. Действат пагубно.
maDamn
Не си позволявам да 'забранявам' или ако това се случи е нещо маловажно и на шега. Когато нещо ми е неприятно той се усеща и спира да го прави без да му се обяснявам и умолявам.
Само аз ли не виждам чааак такава впечатляваща разлика между молба и забрана КОНКРЕТНО за този случай?
В смисъл... като знам, че зад "молбата" стои едно неказано "Ако не стане на моето, ще си направя извода, че не съм важен/не ми цениш мнението/не искаш да се съобразиш с мен", то си става баш косвена забрана. Или поне заплаха.
Молил съм я,ако има нещо което не ми е приятно да не го прави и са ме молили.Да забраня,никога,не мога и да понеса да ми забраняват нещо.
>>DjBelev<<
Ако нещо, което прави, не ми се нрави си казвам. Казвам и защо. Негов избор е дали ще промени нещо. Досега не се е случвало нещо да ме дразни чак толкова много, че да искам да не го прави.
Бих искала да ограничи някои дейности и той го знае. Знае и че съм права, но към момента на него така му харесва и аз нямам правото да му налагам забрани и ограничения. Най-малкото защото бих се чувствала глупаво да кажа на 22 годишен човек "Забранявам ти".
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
О, разликата накрая става огромна. Всичко винаги се свежда до начина, по който ще бъде поднесено. Една твърда забрана мен би ме обидила. Бих загубила част от достойнството си като човек, който си има похлупак. Такова чувство вирее ужасно грозно в една връзка и спокойно може да я разруши, защото покрай себе си убива много други красиви чувства.
Друго е да те помолят, да обяснят защо и да си наясно човека от какво точно се притеснява. Молби изпълнявам почти за всичко. Стига да е поднесено така, че да е ясно, че крайният избор все пак е моят.
Никога няма да му забраня нещо. Има си определена групичка неща, за които той много добре знае, че биха ме накарали да охладнея към него. Няма да седна да му ги забранявам, но ако ги прекрачи, той сам е наясно на каква цена.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Ами то няма. Но както за всичко друго - важен е начинът, по който ще бъде казано.
Ако се опита да ми забрани нещо, ще се вбеся адски много. Ако обаче ми каже като нормален човек, че това нещо на него не му е приятно аз да го правя, то ще направя компромис, стига да не е нещо, без което аз да се чувствам крайно ограничена. Бих постъпила и по същия начин, ако на мен не ми е приятно той да прави нещо.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Ако има нещо,което да не харесваме в другия сядаме и говорим за това,но никога не бих си позволила да забранявам нещо на половинката си - намирам го за крайно малоумно![]()
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Да,многократно съм се опитвала да забранявам разни неща. Не винаги се получава...
И двамата виждаме сами какво не харесва другия и го прекратяваме или поне ограничавамеЗа щастие не ни се налага да си забраняваме каквото и да е било. Забраните водят до раздели, по-добре да се коригираме сами.
Трагедията е пълна...