Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
Само аз ли не виждам чааак такава впечатляваща разлика между молба и забрана КОНКРЕТНО за този случай?
В смисъл... като знам, че зад "молбата" стои едно неказано "Ако не стане на моето, ще си направя извода, че не съм важен/не ми цениш мнението/не искаш да се съобразиш с мен", то си става баш косвена забрана. Или поне заплаха.
О, разликата накрая става огромна. Всичко винаги се свежда до начина, по който ще бъде поднесено. Една твърда забрана мен би ме обидила. Бих загубила част от достойнството си като човек, който си има похлупак. Такова чувство вирее ужасно грозно в една връзка и спокойно може да я разруши, защото покрай себе си убива много други красиви чувства.

Друго е да те помолят, да обяснят защо и да си наясно човека от какво точно се притеснява. Молби изпълнявам почти за всичко. Стига да е поднесено така, че да е ясно, че крайният избор все пак е моят.

Никога няма да му забраня нещо. Има си определена групичка неща, за които той много добре знае, че биха ме накарали да охладнея към него. Няма да седна да му ги забранявам, но ако ги прекрачи, той сам е наясно на каква цена.