.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 37

Забранява ли ли сте?

Забранява ли ли сте на приятелката/приятелят си нещо,което не ви е приятно да прави примерно?Или просто не да сте му/й забранили,а просто да сте го/я помолили да не прави това?А,ако не го изпълни как постъпвате?
    Последно редактирано от mags991 : 01-01-2013 на 20:26

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Има огромна разлика между забрана и молба да не го прави.

Второто ми се е случвало - и аз съм молил и мен са ме молили. Правилно поднесена.. молбата бива удовлетворена с радост.

Забраните не носят нищо хубаво.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Супер фен Аватара на druzilla
    Град
    България
    Не си позволявам да забранявам,не ми се е налагало и да моля.Приятелят ми вижда,когато нещо ми е неприятно и го прекратява.Готова съм да спра да правя нещо ако ме помоли,но да ми забранява - няма как да стане.
    “If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.” - Michael Jackson ♥

anonymous708973
    Guest
    Забрана? Че да не съм му майка? Или дресьор? "Забранявам ти, щото иначе..." Кво? Ще му спра джобните? Ще се разделим?
    Да бе. Имам достатъчно уважение към партньора си, за да забранявам, и изисквам същото. Опитвал се е косвено, карали сме се, разбрали сме се и няма да се повтори.

Мега фен Аватара на xoxi
    Казвала съм му, когато нещо не ми е харесвало. Не съм го молила да спира да го прави, нито пък съм му забранявала.
    Ако на него му харесва, не виждам защо да се обаждам.
    И спря да се върти за миг земята..

Супер фен Аватара на j_adore2
    Забрани никога не съм си позволявала. Попринцип не ми е приятно да излиза с момичета, които не познавам, когато ме няма. Така че - да кажем това е вид молба. Не че го спазва особено
    Научих, че за секунда можеш да
    извършиш нещо, за което ще те боли цял живот.
    Научих, че зрелостта много повече зависи
    от това какъв опит си придобил и какво си научил от него
    и много по - малко от това колко рожденни дни си празнувал.

Голям фен Аватара на notlike
    Не забранявай, че нали знаеш - забраненото е най-хубаво...
    Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.

Може да съм му казвала, когато нещо не ми харесва или не ми е приятно, но никога не съм му забранявала. Дори и не съм го молела да не го прави, достатъчно е да му кажа какво мисля, и от там на татък каквото той си реши. Все пак не е малко дете и аз нямам намерение да съм му възпитателка.

Мега фен Аватара на DragonLady
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от valdesbg Виж мнението
    Има огромна разлика между забрана и молба да не го прави.

Второто ми се е случвало - и аз съм молил и мен са ме молили. Правилно поднесена.. молбата бива удовлетворена с радост.

Забраните не носят нищо хубаво.
    +1
    Е това е!
    Разликата между молба и забрана е огромна!!!

Мега фен Аватара на draid
    Аз съм молил, в последствие на което бях излъган и всичко приключи.

Не съм човек, който ще забранява или ще търпи да му се забранява. Да не сме на по 5 години?! Когато съм с някой, за да съм с него трябва да му имам уважение и той да ми го има. Ако нещо не ми харесва или на него не му харесва- говорим, стига се до консенсус. Кво е тва "забранявам ти"....
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Бившия ми се опитваше да ми забранява и изгърмя. Не бих си позволила такова нещо, най-малкото защото уважавам човека до себе си. Не съм го и молила за нищо настоящия ми приятел. Отношенията ни са си ясни и чисти . Такива неща като "забрани" единствено показват недоверие в себе си и в човека до теб,показват и неуважение. Действат пагубно.
    maDamn

Мега фен Аватара на ameli
    Не си позволявам да 'забранявам' или ако това се случи е нещо маловажно и на шега. Когато нещо ми е неприятно той се усеща и спира да го прави без да му се обяснявам и умолявам.

anonymous708973
    Guest
    Само аз ли не виждам чааак такава впечатляваща разлика между молба и забрана КОНКРЕТНО за този случай?
    В смисъл... като знам, че зад "молбата" стои едно неказано "Ако не стане на моето, ще си направя извода, че не съм важен/не ми цениш мнението/не искаш да се съобразиш с мен", то си става баш косвена забрана. Или поне заплаха.

Супер фен Аватара на ForzaFelipe
    Град
    Варна
    Молил съм я,ако има нещо което не ми е приятно да не го прави и са ме молили.Да забраня,никога,не мога и да понеса да ми забраняват нещо.
    >>DjBelev<<

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Ако нещо, което прави, не ми се нрави си казвам. Казвам и защо. Негов избор е дали ще промени нещо. Досега не се е случвало нещо да ме дразни чак толкова много, че да искам да не го прави.

Бих искала да ограничи някои дейности и той го знае. Знае и че съм права, но към момента на него така му харесва и аз нямам правото да му налагам забрани и ограничения. Най-малкото защото бих се чувствала глупаво да кажа на 22 годишен човек "Забранявам ти".
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Мега фен Аватара на GD
    Град
    Варна морето сините вълни
    Няма какво да забранявам има си глава на раменете да мисли ако не и направи нещо си е за нея, но нали все пак трябва да се има доверие на другия иначе се губи смисъла да са заедно.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Само аз ли не виждам чааак такава впечатляваща разлика между молба и забрана КОНКРЕТНО за този случай?
    В смисъл... като знам, че зад "молбата" стои едно неказано "Ако не стане на моето, ще си направя извода, че не съм важен/не ми цениш мнението/не искаш да се съобразиш с мен", то си става баш косвена забрана. Или поне заплаха.
    О, разликата накрая става огромна. Всичко винаги се свежда до начина, по който ще бъде поднесено. Една твърда забрана мен би ме обидила. Бих загубила част от достойнството си като човек, който си има похлупак. Такова чувство вирее ужасно грозно в една връзка и спокойно може да я разруши, защото покрай себе си убива много други красиви чувства.

Друго е да те помолят, да обяснят защо и да си наясно човека от какво точно се притеснява. Молби изпълнявам почти за всичко. Стига да е поднесено така, че да е ясно, че крайният избор все пак е моят.

Никога няма да му забраня нещо. Има си определена групичка неща, за които той много добре знае, че биха ме накарали да охладнея към него. Няма да седна да му ги забранявам, но ако ги прекрачи, той сам е наясно на каква цена.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Ами то няма. Но както за всичко друго - важен е начинът, по който ще бъде казано.
    Ако се опита да ми забрани нещо, ще се вбеся адски много. Ако обаче ми каже като нормален човек, че това нещо на него не му е приятно аз да го правя, то ще направя компромис, стига да не е нещо, без което аз да се чувствам крайно ограничена. Бих постъпила и по същия начин, ако на мен не ми е приятно той да прави нещо.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Супер фен Аватара на Azoria
    Град
    Bulgaria
    Цитирай Първоначално написано от valdesbg Виж мнението
    Правилно поднесена.. молбата бива удовлетворена с радост.
    Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Ако има нещо,което да не харесваме в другия сядаме и говорим за това,но никога не бих си позволила да забранявам нещо на половинката си - намирам го за крайно малоумно
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Няма да седна да му ги забранявам, но ако ги прекрачи, той сам е наясно на каква цена.
    Eй за това говоря. Тук няма оставяне на избор. Това си е косвена заплаха. Измиване на ръце, че "ама то аз не забранявам" и в същото време изискване на съгласяване.
    Не ме кефи, ама май няма друг вариант.

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Да,многократно съм се опитвала да забранявам разни неща. Не винаги се получава...

Голям фен Аватара на DENKAZ
    Град
    В реалността
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Аз съм молил, в последствие на което бях излъган и всичко приключи.
    Познато...
    Schhh! Hear the silence...

Супер фен Аватара на Korrnyy
    И двамата виждаме сами какво не харесва другия и го прекратяваме или поне ограничаваме За щастие не ни се налага да си забраняваме каквото и да е било. Забраните водят до раздели, по-добре да се коригираме сами.
    Трагедията е пълна...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си