- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Пресмятане на оценки
Може ли някой който знае да ми каже как се пресмятат оценките за дипломата за 12 клас. Смисъл в момента съм в хуманитарна паралелка и предметите- билогия, химия и Руски език ги уча само 9 и 10 клас, а опредметите география и физика са ми до 11(включително). Та въпроса ми е следния: примерно ако 9 клас по химия имам 4 за годината, а 10 клас имам 6 за годината, това означава ли, че в дипломата ми за средно образование оценката по химия ще ми е 5 (смисъл средно аритметично- 4+6=10>> 10/2=5). А колкото до предметите география и физка там трите оценки от 9,10 и 11 клас ли се събират и после се делят на 3 ?
Знам, че въпросите са ми много глупави, но все пак искам да съм сигърен в това, което написах по-горе.
Мисля, че е така. Отделно предметите от философски цикъл ще бъдат като оценка всеки за сси.
Общ сбор на оценките от годините делено на броя на годините=средна оценка.С други думи,да,написаното от теб отгоре е правилно.
Wisdom is not measured by age.As always life is part of something greater.Embrace balance and gain strength through self.Loneliness is only a challenge to test how strong you really are.