- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Баща ми е лайнар.
Взимам си упражненията в два дни, някои от тях с други групи, - вторник следобед три и четвъртото в петък сутринта (поне миналия семестър бяха така, този семестър ще имам по-малко предмети и може да ги вместя в един ден). С всички преподаватели съм се разбрала, че ходя на работа и лекционните материали са ми изпратени предварително - аз ходя на лекции само на темите, за които считам за нужно, средно два пъти седмично. Часовете, в които ме е нямало на работа си ги отработвам в края на работния ден или от вкъщи. Работата ми позволява този малък лукс.
Първи курс когато обаче работодателите ми не бяха толкова разбрани и не се познавах с преподавателите от моята катедра, си разменяхме с колежките от работа, за да си ходя на упражненията.
Уча си вечер и през уикендите. Курсовите проекти също тогава ги правя. Никога не са ме късали на изпит, успехът ми е над 5, най-слабите ми оценки са от семестър, през който даже не работех.
Ако имаш още въпроси, дай на ЛС, че достатъчно оспамих темата.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Няма какво да си говорим пак.
На 16 години съм. Работила съм като детегледачка няколко месеца на 3 малки момченца. След даскало отивах там, седя до 00:00-01:00, преди това им готвя, занимавам и след това ги слагам по леглата. Когато заспяха, си учех. И това 1-2 пъти седмично.
Работила съм в магазин за втора употреба. Киснеш там, чакаш някой да дойде и да купи нещо. Това за през лятото, но айде.
Мои съученици работят в МакДоналдс. Гадно е, да, ужасно е дори. Но отиват там след училище или през уикенда.
Като цяло, не ми минават тези оправдания. И аз съм на мнение, че авторката просто се оправдава за пред себе си. Споделям напълно мнението на ДъБеливър.
Диди....so much hate >!
И аз мисля, че се лигавиш.
Нашите също са разведени и за мен издръжка от 200лв е като богатство. С моя баща сме се разбрали на 80лв. и също ги получавам адски нередовно. Ето утре ще направи 17 дни закъснение за декемврийската.
Въобще не те виждам като човек за оплакване. Където и да погледнех из "Козметика и диети" това лято все мяташ снимки на маникюри, обувки, тоалети, не знам си какво. Ами изненада: Криза е. Понякога трябват и жертви. Не може да искаш на 20г. вашите да ти покриват и следването, и лигавщините. С майка ми имаме уговорка. Тя гледа да има храна и да са ми платени семестрите (редовно с моя помощ за второто), аз си се занимавам с карти за градски транспорт, джобни, дрехи и прочие необходими неща вкл. и лекарства, шампоани бла-бла.
Работя от много малка, била съм и аз детегледачка като Диди, редила съм тухли, промоутърка съм била, продавачка в магазин също. Сега съм лаборантка и освен това работя в младежки научен проект към БАН заедно със следването. Уча молекулярна биология редовно, a това ще рече упражнения, на които не можеш да не присъстваш, траещи по 4-5 часа, обвързани с експеримент (обикновено), които няма как да направиш в друг ден. Досега успеха ми не е падал под 5.60 като по всички биологични дисциплини имам кръгли шестици, на химиите имам 5ици и 6ици, а смъкването се дължи на математика, физика, анализ и прочие неща, които са ни метнати в хорариума кой знае защо. По успех от 70те ни човека поток съм в началната петорка. Тъй че това си е оправдание. Всичко зависи от разпределяне на времето.
Имам колега, който също си е наместил нещата и раздава листовки. Казвате, че от това не се изкарват пари? Не, няма да стане 400-500лв заплата, да, но и 200-250 на месец (което, ако човек се захване сериозно и си разпредели редовно помежду лекциите и съб/нед, е съвсем възможно) са си пари, особено в такова трудно време.
Въобще няма да включвам светли примери като NomNomNom, която изкарва бая добри пари и си работи по специалността, и е страхотна също редом с университета. Тя пък още от гимназията започна да расте в нейната си област, работейки какво ли не. Доколкото помня, в 11-12 клас ходеше да преподава на студенти в ТУ.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Оф, я стига простотии!Обърнахте ми темата на за или против работа докато учиш. Да се върнем към темата.
![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Не са глупости.
Аз си изказах мнението за баща ти. А това, което ти имаш като варианти пред теб са или да си останеш в това положение, трошейки нерви ежемесечно за неговите 200лв., или ("невъзможно-непосилния вариант") да си изкарваш сама парите.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Въпроса ми не е за парите, а за това, че се опитва да ме тъпче и че не му се получава.Не съм му за едните пари изобщо. Просто .. исках някой да ми каже, че не съм толкова лош човек като не се разбирам с баща ми. : )
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Ми това си е по темата. В случая. Далеч не си единствената със скапан баща. Моя ни заряза, когато бях на 3 и оттогава не съм видяла кой знае какво свястно от него. Първите 10 години не плащаше никаква издръжка. После минахме на 80лв на месец, които я видя, я не. Расла съм в реална бедност, не като твоя прототип, в който все пак заделяш за лигавщини. Като малка скъсаше ли ми се дреха, давах на баба да я зашие и общо взето си обикалях с едни и същи клинове, дънки и пуловери по 2-3 години. От време на време колежка на майка ми носеше хубави неща от дъщеря си, която имаше проблеми с килограмите и свръх редовно си купуваше дрехи, в които не може да влезе. Както и да е. Няма да промениш човека, това е ясно. Някои хора не са направени да бъдат родители. Толкоз. Изходът не е да мрънкаш и да обясняваш какъв "лайнар" е баща ти (дори да е), а да си помогнеш сама. В България няма да осъдиш никого да плаща. Колежка на мама е съдила за издръжка бившия си мъж 9 години, за които е видяла тамън 50лв от него за детето. Тъй че единственото решение е да се стегнеш и да си помогнеш ти. Не, не е честно, но така стоят нещата. Животът е в пъти по-нечестен за други хора. Радвай се, че твоят все пак ти дава пари и то една хич не малка сума в сравнение с адски много други деца, които са във възраст, в която им се ще да работят, но не могат по закон. Когато аз бях малка, поне нямаше този проблем.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Последното ти мение изби рибата. Значи търсиш някой да ти каже, че си добър човек и за това пусна тема. Окей..
Казахме ти или си искаш парите, или не
Виж, това че съм публикувала разни снимки на разни неща изобщо не значи, че те са мои, сещаш сеВ момента заделям за "лигавщини", защото реших, че вместо да ходя по кафенца (и наистина не ходя) по-добре да си купя нещо.
Майка ми ми е казвала как за да и даде тея пари я е карал да стои и да слуша любовницата му какви свирки правела и някакви ей такива мизерии. Просто съм силно озлобена вече към този човек и искам да го видя да страда.Въпреки че ми е баща.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Всеки, зарязан от баща/майка малко или много се озлобява към него. И аз не мога да кажа, че му мисля милички неща на моя, факт. Решението не е да се отдаваш на тези емоции, така не помагаш на себе си. За 20те ми години се е случвало да не се сети кога имам РД, да не знае на колко съм, да врътка разни любовници и децата им наляво-надясно, докато аз се чудя с какви пари да преживея. Звъняла съм му полуразревана да му искам пари да ида на лекар, защото съм много болна и отговорът беше: "Ами нямам, Стело, някой друг път." Преди се ядосвах, нервирах, пожелавах му лоши неща и прочие, докато в един момент не открих, че човекът, който се тормози от всичко това, съм аз. За какво да беснея, да се разочаровам и да ми е криво за отношението на човек, когото дори не харесвам? Защо ти да го правиш? Дистанцирай се, спри да се занимаваш с него, когато можеш си взимай издръжката, защото ти го дължи, но като цяло въобще не се занимавай. Съветът ми да си намериш работа, все пак, е съвсем добронамерен. Това ще ти оправи финансовите проблеми в голяма степен.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Благодаря ти!![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Просто понякога .. си мисля наистина как искам да умре.И знам ,че това не е никак хубаво. Но всичко сам си го е направил.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Силно се възхищавам на хората,които работят и учат редовно. Между другото, една моя близка приятелка учеше точно същото-молекулярна биология в СУ и едновременно с това работеше на 2 места.Къде по аптеки,къде по Мак Доналдс...Освен това живееше на общежитие,защото родителите и бяха от малък град и нямаха пари да и помагат.Постепенно започна да си работи по специалността и сега след като завърши гледам,че си е пооправила живота.Сестра и по същия начин,но тя се занимаваше с одит ,финанси и тн . Баща им почина,когато може би са били 3 курс,много гадно,но няма да изпадам в подробности. Майка ми винаги ми ги е давала за пример, как работят и учат.И между другото това не е първият път,в който чувам,че студенти с молекулярна биология работят и учат.Съседът ми беше с тая специалност също,баща му починал отдавна,а майка му е егати пияницата,целия квартал я знае.Той има още един брат и сестра ...като цяло мисля,че техния живот е много по-тежък от моя и въпреки това момчето ходеше по състезания,конкурси,обикол и някои места в чужбина...Сега е станал човек.
Не мисля,че не говоря по темата.Това са съдби на млади хора,които се опитват да се справят с трудностите.Напълно разбирам,че се чувстваш ужасно от факта,че баща ти се държи така с теб,но вече ти казах по-рано мнението ми .
И все пак ... не мога да не се зачудя , какво мислиш да правиш с работата? Разбрах,че имаш натоварена програма,но това 7 дни в седмицата ли е ? Не ти се работи сервитьорка...Аз не мисля,че има срамна работа,когато е за добра кауза.Ако наистина имаш нужда от пари,просто си помисли ,какво можеш да работиш без да ти навреди на учението.Поразпитай някой да те уреди някъде или работи вкъщи... Но напълно те разбирам,че си е трудно да намериш работа докато си студент.Доста работодатели са скептични към студентите или гледат на тях като на 'просто работна ръка'. Вярвам,че ако се стегнеш и покажеш воля ,все ще изникне нещо. Просто не се предавай ,защото си младо момиче и не трябва да позволяваш на живота да те стъпква още от сега.Бори се дори и за малкото,пък ...нали знаеш, капка по капка ,вир става.
Знам какво ти, макари да съм с 6 години по-малка от теб. Моят е същия. Веднъж дори с майка ми се изнесохме, но се върнахме, защото и наем и сметки са ни много. Но твоя поне и 50 лева ти дава на месец, а през декември дали получих и 20 лева, а по принцип тъй като съм под 18 и не мога да работя се издържаме само на 800 лева (заплатите на майка ми и сестра ми), а той взема и от тях. Но ако откажат да му дадат той се нерви, и започват скандали, стигало се е и до бой. Тогава набрах от бързото набиране полицията, и той едва ли не щеше да ме изяде с парцалите.
Наистина съчувствам и, знам какво ти е. Късмет и дано се отървеш от него!
Днес обсъждахме това с един мой вече бивш колега. Бивш защото презаписа годината. Има само един изпит и му казах, че може да е неприятно, но поне му е по-леко, отколкото на мен. Той започна да ми се обяснява как много сериозно бил учел, ала бала. Истината е, че аз ходих на всяко упражнение и почти всяка лекция миналата година и по едно време му бях забравила физиономията. Два месеца от трите на втория семестър работих. И все пак аз си взех изпитите, той не. Скъсаха го по 3-4-5 предмета. Той ако беше присъствал на всяко упражнение, щеше да закачи нещо, щеше да си вземе изпитите поне с 3. Даже ми каза, че не съм го била виждала редовно, защото АЗ не съм се била вясвала. Истината е , че той отиде на изпити с по 5-10 точки текущ контрол по почти всичко (от 40) , а са ни казвали, че с по-малко от 20 нямаме шанс да вземем изпита. Не е чак толкова лесно всичко..
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Ако е задочно, ще работи, защото ще има време и за двете. Но при условие, че е редовно..няма да я вземат, или ако я вземат то постоянно ще и правят проблеми, а и тя ще страда от безсъние и ще си влоши и здраве и учение.Не става ако си редовна форма на обучение. Единствено лятото може да ходи по бригади в чужбина, и да спести пари..
Можело, ама така ме отврати всичко, че повече на лятна работа няма да се хвана. Затова искам да работя нещо по специалността това лято. И което да НЯМА нощни смени.
ТК зависи при кого. Първи курс микро или макро знаеш ли колко ще те пуснат с 11 точки да го вземеш и с нищо в главата. И аз съм късана ( 3, но то беше със същия ефект при мен) по право с около 35 точки, но то е, защото онзи е лайнар.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
оокей, прочетох историйката, след като знаеш, че баща ти е такъв и онакъв(отношение няма как да намериш), какъв е проблема ?!
А като няма пари има работаааа... (simple as that)
Последно редактирано от SHPAIdURmeN : 01-04-2013 на 10:06
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Хмммм....Когато преди известно време казах, че форумът е пълен с малоумни кифли с daddy-issues явно не съм бил далеч от истината....