Значи,решил съм майка ми да не дава пари за почистването на лаптопа,който имаме асус к50ие серия.Как да го изчистя-някакви идеи.Какво ще ми трябва-термопаста за процесора ,флакон със сгъстен въздух и малка бояджийска четка.Лаптопа не е чистен 2 години.Давайте идеи.Слага ли се някаква термопаста на видеокартата?А слага ли се някакво масло на вентилаторите(за смазване)?Благодаря на всички отзовали се
Отваряш издухваш праха,затваряш.
След като искаш съвет си нямаш никва идея как да махнеш медната тръба за охлаждане,пък и това не е препоръчително.За 2години без да е пипана на термопастата и няма нищо.Пък вентилатора ако решиш да разглобиш за да го смажеш....замина работата.
Не се прави на майстор,просто го почисти от прахта.
За да се оправи температурно един лаптоп е нужно да се изчисти точно наслоената на топчета прах около ламелите на радиатора. Няма нищо страшно да се отлепи медната връзка от процесора и GPU-то. Залепването към чиповете не е с паста, а с т.нар. "дъвка". Прилича на двойно залепваща лента, но е топло проводима.
Повечето лаптопи излползват абослютно същия принцип като настолните.Има чип най-често запоен за платката(BGA),термален елемнет върху него и радиатор прикрепен със винтове.Не е нищо специално,но за човек който не се е занимавал с това не мисля,че е препорачително.