- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Какво мислите за ...
Не съм пушил, няма и да пуша-Вредно е!+това няма смисъл от него+това е и скъпо, но всеки сам си решава
O, aз май никога не съм пушила в компания. Пък започнах някъде на 14-15. Нито пък пред приятели въобще. Харесваше ми усещането. Най-вече пушех, когато си слушам музика или когато си седя на някоя пейка навън. Никога няма да разберете пък и не е нужно. Аз лично си обичах цигарите по начина, по който едно много дебело дете обича шоколада. Не му е полезен, дори му вреди, харчи си парите за него и тн., но продължава да яде. Когато навърших 18 ми беше много приятно да си седна с мама вечер да си говорим и да си запалим и двете по цигара. Не знам къде виждаш гъзария тук.
Що се отнася до забраните... когато още пушех, не ми пречеха. Никога не съм обичала да димя на други хора.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
пуша си.
следователно не съм против цигарите.
http://ask.fm/iwwkaa
Вече не пуша цигари. Имаше период от около две години, когато пушех, но после започна да ми се вижда прекалено много да давам толкова пари за нещо, от което реално полза нямам. Пък и започна да ме дразни да мириша на цигари, особено косата и спрях окончателно. Сега не обичам да ми пушат в близост, най-вече заради миризмата и особено сутрин. :/ Не разбирам хората, които пушат по една с кафенцето, но така или иначе чуждите навици не ме интересуват, всеки има право да си прави каквото иска, щом си е в дома.
С две думи, отказах се да се занимавам с цигари по-скоро, защото не ми се дават пари за тях и щото не ми харесва да усещам цигарения дим по себе си, не толкова защото били мега вредни и т.н.
Наргилета обаче не отказвам, но подобни поводи се случват толкова рядко в годината, че се броят на пръстите на едната ми ръка.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
И къде по-точно ме чу да казвам това? В интерес на истината, винаги са ме дразнели дечица, които се правят, че не могат да издържат без цигара и 1 час. Позьорско е. Човек се пристрастява с времето. С доста време. И преди да ми хрумне да спра да пуша спокойно можех да изкарам седмици без цигара, месеци също - правила съм го. Аз никога не съм пушила от нужда, а защото ми харесва, както се опитах да обясня вече. Харесва ми самото усещане. Не някакво специално успокоение от цигарата или за да се фръцна пред някого, че пуша.
/Вече във втора тема забелязвам, че изпитваш някакво желание да си доизмисляш аргументите на опонентите в спор. Някой каже нещо и ти вече си измислила следващите му 15 изречения с твои интерпретации.
Обясни ми къде е гъзарията, когато никой не те гледа и не знае какво правиш, а просто ти е кеф.SisiStrange, баш заради гъзария се пропушва.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Имах един период,в който пушех редовно,но отмина.Не усещах нищо,когато пушех (а пушех сериозни цигари) , по-скоро ме кефеше самото държане на цигарата.Не го приемайте погрешно,не съм била от онези,които пушат за гъзария.
“If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.” - Michael Jackson ♥
Не пуша. Никога не съм и опитвала. И не ща.
Ебахти тъпотията написа. Пък и говореше за гъзарлък, а сега за зависимост?
Насилване е да ти бутат цигарата в устата, а почването на тютюнопушенето е собствено решение.
Ти си едно малко човече, което е изпълнено с безгранична злоба. И това се вижда отдавна.
Вземи запали една цигара, да се насилиш малко, да се пристрастиш и да угасиш страстите.
Винаги съм пушел цигарите си с ОГРОМНО желание, от първата преди 10 + години до.. тази в момента.
Странни работи пишеш.
Намерил кой да ми говори на мен за злоба. Животът ми е прекрасен, Ирти. Нямам към какво да съм озлобена аз. Нямам и намерение да ти разяснява, каквото си разбрал от написаното, разбрал.
Ох. Не е злоба това във Виоленца. Рационалност е. Правилното решение/развитие на нещата. Но, някои хора хапват шоколад, други пушат. До избор е. Изборът може да е ужасно грешен и не необходим, но пък да доставя удоволствие.
Не съм пристрастена. Ако реша да ги спра, спирам ги. От 2 седмици не съм пушила. Нищо ми няма. Не пуша около тези, които не пушат. Себе си мога да тровя, но нямам никакви права над телата на другите.
^^^ Именно. Не е никак до насилване. Точно до удоволствие е. И на мен много ми харесваше да пуша. Не съм се пънала да се пристрастя. Аз и не се чувствам пристрастена. Поне не към никотин. Просто ми е приятно да пуша. В един момент започнах да усещам повече вреди, отколкото си струва и спрях. End of story.
Много сте ми странни такива хора, които изпитват върло презрение към нечии навик. Убедена съм, че и ти не си светица в нещо друго. Също не разбирам как съдиш какво може да им харесва на другите и заради какво започват да правят едно или друго нещо. Много дебелото дете с шоколада ще го гледаш ли по същия начин?
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Не, няма да го гледам по същия начин, защото няма да кача аз килца заради неговия шоколад. Обаче след като ще ми тровите вие здравето, да, ще имам претенции към въпросния навик. (Нямам предвид конкретно теб, ти не си от долуспоменатите)
Тук никъде не се пуши на закрито - няма дискотеки, няма барове, няма кафета. Ето това е. Който иска да си пуши колкото поиска, но не вътре, където може да пречи на другите. Но, както казах, говорим за едно узряло общество. Не бликащо от типчета твърдящи "боли ма ку*а за останалите".
И не съм твърдяла никъде, че съм светица. Но нещото, което максимално гледам да спазвам, а и смятам, че успявам, е да живея живота си така, че да не нарушавам правата на останалите по никакъв начин.
DisappointedDreamer, адмирации за последното ти изречение.
Ирти, прочети ми пак постовете от начало и ще схванеш какво имам предвид. Не ми се обяснява очевидното.
В началото припалват от любопитство. Поне повечето.
И аз от любопитство си запалих първата цигара. Взе, че ми хареса. След известно време започнах да усещам последиците и ги спрях. Разумът надделя. Случва се да припаля от дъжд на вятър, може би три пъти в годината. Не за друго, а защото ми липсва усещането. Все още ми харесва.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Аз съм се изказал отдавна така. Както и ти виждаш никога няма да се получи единодушно мнение, а пък и никой не иска да отстъпи. Ще се съобразя с някой, който ми е дал нещо, помогнал, приятел или пък просто ми е лицеприятен. То по тази логика някой ще ти спомене, че щом му пречиш.. ти да излезеш, а не той. Пушачи има от прекалено много време, а тази забрана съществува от съвсем малко, че даже е възложена, защото другите държави били такива. Няма смисъл. Аз искам със закон да се забранят дебелите бабички, които ходят по без гащи през улици и пикаят по всякакви места, ама (защото такива съм виждал..) ?
Но както и да е.
Последно редактирано от Irti : 01-05-2013 на 20:29
Ами очевидно след като населението ни е толкова зле вече и затъпява толкова прогресивно. При положение, че управниците ни нищо не правят, белким видяхме нещо от западните държави да направим и ние като хората. А това твоето мислене няма какво да го обсъждаме. След като има закон, то значи всеки ще се съобразява с него.
То за всяко нещо има закон. Ще се съобрази този, който иска.
Андрей Слабаков: Някои непушачи ми приличат на група малки гадняри от 3-ти клас
" Против съм онази част от закона, която регламентира изхвърлянето на пушачите на улицата. Това е лишено от всякаква логика. Още повече, че така хората се разделят насилствено на пушачи и непушачи. Мисля, че няма никакъв проблем нещата да си останат, както досега – в заведенията има места за тези, които пушат и онези, които не го правят. Това е нормално, балансирано и демократично. Мераците обаче да ни изхвърлят отвсякъде нас, пушачите, не са свързани с никакво здравеопазване. Ние ще продължаваме да си пушим, т.е. да си увреждаме здравето, но ще го правим отвън пред вратата като проституки. "
Като цяло Андрей Слабаков говори някой доста хубави работи.
Беше ми що - годе приятно пак да водя този спор, а може би вече се уморих от него. Приятна вечер, draid!
ПС: http://vbox7.com/play:e0cbb5dd
http://offnews.bg/index.php/53580/sl...rima-s-morkovi Уникален е тоя.. кретен както го наричат. Кретен си е, ама ги разбива.
Единствено съм съгласен се да не се пафи в близост до деца.. както и той го обяснява.
Просто трябва да си имаме кътче.. ако ни делят поне да се подготвят както трябва. Да ги еба в тъпаците.
Последно редактирано от Irti : 01-05-2013 на 20:56
Не мисля, че някога идеята на закона е била да предпазва пушачите. Той е насочен към предпазването на пасивните пушачи, защото в 90% от случаите когато имаше разделение на залите и заведенията, непушачите отново правеха компромис и ходеха при пушачите. Отделно съвсем едно е да изпушиш 1-2 цигари на вън и да влезеш отколкото да седиш вътре и дори когато не пушиш, пак да гълташ дима от съседната маса. И като капак на всичко, едно от изключително неприятните неща е след като излезеш някъде и се прибереш дрехите ти да смърдят на цигарен дим от километър, било то дрехи на пушач или не.