Здравейте!
Имам сериозен проблем, касаещ държанието на баба ми. Живея с нея от малка, защото майка ми работи в Испания, а баща ми ни напусна. Проблемът е, че на моменти баба буквално откача и се държи абсурдно. Аз съм на 17 години, а тя ми прави проблеми за най-малките неща. Имам чувството, че от седенето сама в къщи започва да полудява. Излага ме пред приятелите ми, крещи и се опитва да ми посяга. Понеже обаче аз не й се оставям, тя ме ограничава, заплашва ме и вечно ми държи сметка за парите, които харча. Когато й кажа, че не е редно да ме третира по този начин, защото вече съм зрял човек, тя ми отговаря, че докато живея под нейния покрив и харча парите на майка ми и нейните, тя определя правилата. Няма как да се обърна за помощ към баща ми, а майка ми е наследила от баба същия характер и честно казано се радвам, че не са ми две като нея вкъщи. Чувствах се безпомощна дълго време, но ми хрумна една идея. Мислех си да се снабдя с успокоителни хапчета и по някакъв начин да й ги слагам в храната. Надявам се, че като я дрогирам ще спре с ежедневния тормоз и аз ще си живея спокойно до 18, когато планирам да замина да уча в чужбина. Знам, че звучи подло и егоистично от моя страна, но повярвайте ми, никой който не я познава, не би предположил каква е всъщност. Въпросите ми са кои са най-добрите хапчета, мога ли да ги взема без рецепта и приемам всякакви съвети относно това как да й ги пробутам. Моля ви, помогнете ми! Не съм такъв човек, който да пише по форумите за щяло и нещяло. Наистина имам нужда това да спре. Страхувам се, че мога да си посегна или по-лошо - да посегна на баба. Благодаря ви предварително!