- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Тя се промени ...
Така значи с моята така наречена най-добра приятелка се познаваме от 12-13 години.С една дума бяхме на около 1-2 годинки откакто сме заедно.През тези години винаги сме били неразделни,въпреки че тя живее в друг град се виждаме всеки уикенд понеже аз ходя там при баба ми и дядо ми.Немога да отрека,че сме се карали през всичките тия години,но то просто няма как приятелство без караници.И колкото често да сме се карали,сърденето не е траело повече от ден,а и като бяхме малки караниците бяха съвсем безобидни..докато днес вече са за доста по сериозни неща.A и в последно време тя се промени коренно.Започна да се ядосва за най-малкото нещо,да започва да се сърди от нищото.И в последно време почти всеки ден се караме,понякога и по два пъти на ден.Вече все по-малко ми споделя и винаги аз се извинявам,дори когато нямам вина.Като се замисля тя май почти никога не е изполвала тази дума или поне не я казвала на мен.Абе не е като преди,много студена е станала към мене.
Според вас дали тия 12 години и нещо са пропиляни напразно..или просто има причина да се държи по този начин?!
Не мисля, че може да се твърди, че 12 години са пропилени напразно, защото вие сте били на 2-3-4.. години, когато приятелството се е основавало на едни неща, сега вече приятелството означава друго и за двете ви, вие сте се променили, възгледите ви също. Според мен вече не може да се наричате приятелки, още повече "най-добри", при положение, че се карате толкова често. Очевидно имате проблеми, които ви пречат да комуникирате правилно, а няма ли комуникация, разбирателство, доверие, не виждам как може да се говори за приятелство.
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
Може би просто преминава през някакъв по-кофти период,и аз преди имах една приятелка и бях до нея когато имаше такъв период и постоянно всеки божи денпо 5 часа спорихме,няма да казвам колко пъти сме се карали но сега си поддържаме контакт и всичко е наред.Просто не мисля,че тези години са пропиляни ей така,бъди до нея,пък ако на теб ти писне и мислиш,че не си струва повече...
Wisdom is not measured by age.As always life is part of something greater.Embrace balance and gain strength through self.Loneliness is only a challenge to test how strong you really are.
А според мен май сега навлизате в пубертета и е напълно нормално да се променя. Не знам защо повечето хора го смятат за лошо... "тя се промени, вече не сме приятелки" . Казвам ти го понеже и аз имах такава приятелка,но не тя, а аз се промених.. Аз израстнах, а тя си е все същата, аз гледам напред, а тя не. Всички се променят. Не е нужно да не сте приятелки, но я приемай такава каквато е и каквато ще става, а не очаквай да си е все същата!
[img] http://4.bp.blogspot.com/_9XjzP3JBrG...0/Paramore.jpg [/img]
Don't wanna hear your sad songs
I don't wanna feel your pain
When you swear it's all my fault
'Cause you know we're not the same
No, we're not the same, oh, we're not the same