.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 34

Question Временни татуировки ?!?

Здравейте : ) аз имам питане относно т. нар временни татуировки. Има ли някой от вас да си е правил такава? Каква е била? Къде е била? Колко съответно пари е платил за нея? (Да знам, че парите зависят от видът и размерите на татуса, но все пак искам да разбера примерни цени) Спазват ли се някакви определени неща примерно: Не трябва да се ходи на солариум ... или подобни неща?!. Колко време издържат? И най-важното къде мога да си направя такава татуировка? Бях чувала, че по козметични салони също правили такива неща. Ако някой знае нещо за Пловдив, къде се намират такива студия, ще съм благодарна да сподели.

п.п. Може някой въпроси да са малко глупави но тези неща не ги знам и искам да чуя мнението на някой по информиран от мен Благодаря ви много, на тези който ще вземат отношение по темата :P
    Живот съм: болка, вяра, вик и топла рима, и вина. Нотирам този кратък миг, преди да стана тишина.

Голям фен Аватара на BamBamBo
    Не си прави,пълна глупост е,а и за какво ти е временна???
    Има временни които издържат от 1 до 2 години и се размиват , но съм чувала,че оставят петна в кожата.
    А тези с къната изглеждат абсурдно,освен ако не си на 7.

Май, няма много информирани по тази тема : (
    Живот съм: болка, вяра, вик и топла рима, и вина. Нотирам този кратък миг, преди да стана тишина.

Мега фен Аватара на tori
    Повечето ги правят с туш/къна ама някак си няма смисъл да драскаш с такива боклуци.

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Вие ще кажете, че било глупаво и безсмислено?! Ако се върнеш от Дубай с подобно нещо на ръката, фурорът е пълен. Освен това седи страхотно.
    Имала съм временна татуировка, но не с къна. Издържа една година. Нямам петна. Нарисуваха ми я на морето. Предпочитам временните, защото ми е трудно все още да татуирам каквото и да било върху себе си вече 3 години. Редовно дарявам кръв и това ме спира най-вече.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    Каква връзка има даряването на кръв с татуса? WTF?

Град
    Цитирай Първоначално написано от mimsssssss Виж мнението
    Каква връзка има даряването на кръв с татуса? WTF?
    Заради здравословните проблеми, които могат да причинят татуировките, през 1998 г. Медицинската комисия при Европейския парламент предложи хората с татуировки да нямат право да даряват кръв, година след като са се татуирали.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

С къна издържат повече ли?

Град
    у нас...
    Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota Виж мнението
    Заради здравословните проблеми, които могат да причинят татуировките, през 1998 г. Медицинската комисия при Европейския парламент предложи хората с татуировки да нямат право да даряват кръв, година след като са се татуирали.
    Жените даряват на 12 месеца кръв, не по-малко, мъжете на 6 месеца.
    Така че това с татуса е безмислено. А и ти правят изследвания каква ти е кръвта, дали си болен и т.н. То не е така, да си серопозитивен примерно и да даряваш кръв.

Град
    Така че това с татуса е безмислено. А и ти правят изследвания каква ти е кръвта, дали си болен и т.н. То не е така, да си серопозитивен примерно и да даряваш кръв.
    Кръв може да се дарява през 3-4 месеца. Много хора го правят. Дори действа добре на организма. Въпросът е, че след като си направиш татуировка не можеш да даряваш кръв една година, защото чакаш. И не, не винаги се правят изследвания, защото трябва да мине определен период от време. Ако не си запозната по въпроса и не си редовен дарител, просто не коментирай.

Град
    у нас...
    Именно защото съм информирана. По международни закони нямаш право да даряваш на по-малко от 6 месеца. Това че в България всеки го използва и извърта както си иска, е ваша работа. То и по новините са давали как постоянно цигани висят пред местата за кръводаряване и чакат някой лев от роднини, които се нуждаят.
    Не, не съм редовен дарител - никакъв не съм, защото ми е забранено да дарявам. Но всичките ми познати са с карти, хора от семейството ми също. За какъв определен период говориш? Взима ти се кръвна проба, пускат се посявки за изследвания и след като е готово всичко ти се обаждат и ти казват, че можеш да дариш или не можеш защото... примерно имаш стафилококи.

п.п. Разбира се, че има заразени хора от прием на чужда кръв, но това си е изцяло вина на медицинският екип и болницата. Те са длъжни да изследват кръвта, която регистрират като дарителни банки.

Супер фен Аватара на marble
    Говоря за временните с игла.
    95% от вас не знаят нищо за тези татуси, но много обичате да си давате мнението по всеки въпрос.
    "Чувала съм това.".. "Казвали са ми онова."
    Глупости!
    Тази татуировка е много добра идея ако искаш нещо за сега, но не си сигурна дали ще я искаш след време.. Или ако те е страх от болката при истинска татуировка и искаш да пробваш нещо по-безболезнено.
    Аз имам такава, около 10-11 сантиметра и ми взеха 60 лева, но познавам момичето. Представлява едно колело, чиято рамка е дума.
    Болката е много по-малка от истинска татуировка, защото се прави на много по-тънък слой кожа и с различен вид мастило. След като си я направиш не я мокри поне един ден. След месец можеш да започнеш да ходиш на солариум, но ако го посещаваш често трябва да знаеш, че това кара татуса да ИЗБЛЕДНЕЕ по-бързо.
    Да, временната татуировка избледнява, не се размазва и не оставя петна по кожата.
    Последно редактирано от marble : 01-12-2013 на 11:11

Благодаря за мнението marble ... предполагам, твоята татуировка си я правила в студио за татуси ? Да знам, къде да се ориентирам и да си потърся следователно : )

Mimsssssss не знам колко си информирана, но мъжете могат да даряват кръв до 5 пъти в една календарна година, а при жените единственото условие е, че трябва да има интервал от два месеца между кръводаряванията. Идеята да не можеш да даряваш кръв една година след като си си направил татуировка е, че различни болести например вируса на HIV имат период известен като "прозорец" на болестта и дори да си заразен изследванията няма как да го отчетат. Така дори на дарената кръв да се направят изследвания могат да излязат негативни и да заразиш други хора, което сама разбираш, че е крайно безотговорно поведение. Не случайно се попълват въпросници със специална графа за татуировки в последната година..

Град
    В Германия дават точно като мен. Не знам какви закони си чела. Над мен достатъчно добре се изказаха.

Град
    у нас...
    Днес взех една бюлетинка от братовчедка ми - тя е медицинска сестра и тя дарява кръв също. Значи, издават им едни карти и ги вкарват в системата, че са кръводарители. Ако нещо стане с тях или някой то семейството им - получават кръв. Имат право всеки месец на кръвни изследвания и още куп други неща. Пише, че мъжете могат да даряват на 6 месеца кръв. Разбира се има си и черен пазар, дето може да даваш всяка седмица, ама си вредиш на себе си и т.н. А за жените е над 12 месеца - тъй като повечето са анемични, както и имат период, и кръвовъзстановяването им е трудно.
    Айде сега по темата за татуси, че много се отплеснахме със спорове. Аз лично не познавам някой, който да дарява кръв на 3 месеца. Ако го прави, то определено не е безопасно, защото не ти източват 100гр.

Град
    Днес взех една бюлетинка от братовчедка ми - тя е медицинска сестра и тя дарява кръв също. Значи, издават им едни карти и ги вкарват в системата, че са кръводарители. Ако нещо стане с тях или някой то семейството им - получават кръв. Имат право всеки месец на кръвни изследвания и още куп други неща. Пише, че мъжете могат да даряват на 6 месеца кръв.А за жените е над 12 месеца - тъй като повечето са анемични, както и имат период, и кръвовъзстановяването им е трудно.
    И има здрави, които са минали всички тестове. Те нямат проблем да даряват между 3-я и 6-я месец след последното кръводаряване. Сега изясни ли ти се или ще продължаваш да говориш дрънканици? Защото явно не разбираш какво ти говорим.

anonymous708973
    Guest
    О, не мисля, че това е вярно. Всеки може да дарява кръв на интервал, не по-малък от 2-3 месеца и то определено количество, но зависи от килограми, а не от пол.

Град
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    О, не мисля, че това е вярно. Всеки може да дарява кръв на интервал, не по-малък от 2-3 месеца и то определено количество, но зависи от килограми, а не от пол.
    Да, кръвта трябва да се възстанови. Това става до третия или четвъртия месец някъде.

Освен това се взима всеки път различно количество кръв според здравословното ти състояние, а не според това, което им скимне.

Град
    у нас...
    Хора, спора тръгна от там, че едва ли не не ти взимат кръв щото имаш татус. И не, няма да споря, щото явно всеки си знае своето, аз говоря за международен стандарт и какво е общо прието и с какво са ме информирали последно. Че нещо може да е различно, аз да не съм разбрала, или този който ми ги е казала - греши, всичко е вероятно, само айде да не се напъваме и да си даваме зор.
    Можеш да се разболееш и от въздуха, от баране на дръжка на заведение, такси, менюто в ресторанта. И всичко това ти вреди на организма, ако ще и най-обикновен грип да е. Както в началото се отразява на левкоцитите и не знам си кво там друго, разни му утайки и т.н., така и от татус/пиърсинг може да се заразиш.
    То те питат и секс с предпазни средства дали правиш - и ако отговориш да, с презерватив, не те питат орален секс дали правиш с кондом, нали? Така че ти може да нямаш/да не си си правил татус, ама партньора ти да си е, и от проста целувка/орална любов пак да се заразиш от нещо си...
    Въпроса тръгна от там, че ИЗСЛЕДВАТ кръвта и това им е работата, когато приемат кръвна банка.

Повече от фен Аватара на Muaythaifighter
    аз ся ще си прая ръкав , цената ще му е 500лв.Също имам таттос в дясната част на корема , беше пак толкова пари , за временните таттоси нз , ама ко си правиш постоянен , не пести пари

Цитирай Първоначално написано от Muaythaifighter Виж мнението
    таттос
    facepalm
    Успех!

Не, моята не е правена в студио. Не съм имала никакъв проблем с това, че не е правена в "перфектните условия".
    И не, не ръси толкова много пари за татуировка.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от BamBamBo Виж мнението
    А тези с къната изглеждат абсурдно,освен ако не си на 7.
    Я вземи да ми обясниш по какво се различават на външен вид. Щото съм имала два пъти временна, в момента имам постоянна и разлика няма.

И не, не ръси толкова много пари за татуировка.
    Това е най-тъпият възможен съвет, ако става дума за истинска татуировка.

Някой знае ли къде в Пловдив правят такива временни за по една годинка?

Говорех за 500-те лева за татуировка в дясната част на корема. Това са глупости.
    Не ми е тъп съвета. Познавам татуисти, които не могат да нарисуват пеперуда и вземат по 120 лева за 10 сантиметрова татуировка и татуисти, които ще вземат за същото нещо 50 лева и са невероятни художници.

anonymous708973
    Guest
    А ти това как ще го разбереш предварително, не че нещо...?
    Щото повечето пари са застраховка в 90% от случаите. Аз не бих се правила на скръндза за нещо, което ще ми е цял живот на тялото, защото като нищо ще попадна на човек, който няма да ми вземе 50 лв, а 25, ама ще ми я окепази.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си