- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Някои които разбира от пхотошоп и мозе да прави логота
Не, не, не е ужас. Не са му лоши нещата. Просто нищо особено не са.
http://www.youtube.com/watch?v=pi0gVZNPdHg
Ето ти рийл на студент от едно от 'училищата', които така убедено хранеше в тема преди известно време.
Ако обърнеш внимание на детайлите в моделите ще разбереш с каква цел се ползва софт. като zbrush или mudbox.
Ти трябва да си пълен идиот, за да даваш нещо, което е правено от сто човека със софтуер, който не е Zbrush и Mudbox, но да пишеш как е било работа на един с точно този софтуер.
Всичко, което съм показвал на българи ми е отнемало не повече от час работа, добрите ми неща няма да ги видите.
рийла е на един-единствен човек и нещата са правени с мая и zbrush.
Мечтай си, а повечето модели дори не са влизали в Зибруш. С Maya може и да са правени, но дори Mudbox не работи с Lolpoly модели като тия в клипа.
Въобще не правиш разлика между моделиране и анимация, а тия модели стават само за статуи и нищо друго.
Да не започвам и с болните фантазии на тоя Erik Halsey, който се изкара, че е правил всички касови филми в последните няколко години.
Брато ... стига сега. Не се прави на тъп. Добре знаеш, че можеш highres геометрията да я използваш за да извлечеш мап и да го наложиш върху lowpoly mesh-a. Така се правят гейм модели в крайна сметка.
Пък дори и със софт. като topogun можеш да минеш по Highpoly модела от zbrush ако си започнал директно от там, вместо от мая примерно.
Иначе си прав, че са статични тези в клипа, но ако имаш high res mesh-а на разположение проблеми нямаш.
Аз пък правя Maya клонинг на Assembler
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Ъъъъъъъъъъъъъъъъ ?
Понякога така изразявам неразбирането си, защото не виждам как броят на полигоните предполага по-добра текстура, за да бъде "извлечена" , което е още една глупост.
Моделите не са пейнтвани в Зибруш, за да превърне пейтинга в текстура, която след това да ползва за лолполи модел.
Има достатъчно софтуер за намаляване на полигоните, но не знам някой да тръгне да си губи времето така, правят се лолполи модели и се ползват за игрите, а текстурите се работят във фотоедитор.
Поне от това, което аз съм правил по туториъли се прави lowpoly модел, вкарваш си го в mudbox (не съм пипал zbrush-a досега, извънземен ми е тоя интерфейс, но доколкото знам принципът е същият) , правиш там каквото правиш, вкарваш в maya highpoly модела и 'изпичаш' детайлите върху lowpoly модела.Има достатъчно софтуер за намаляване на полигоните, но не знам някой да тръгне да си губи времето така, правят се лолполи модели и се ползват за игрите, а текстурите се работят във фотоедитор.
Говоря ти за normal/displacement мапове, не за diffuse, spec и т.н (спомена фотоедитор, затова уточнявам...или просто не съм те разбрал)
Normal/Bump текстурите се правят в Зибруш(експортват се) , не знам някой с достатъчно акъл да сефва модел с hipoly, който след това да вкарва другаде, където да редуцира(намаля) полигоните, защото с подобно действие от кръг се получава квадрат.
Всеки един софтуер си има свой начин да smooth модела, Зибруш не го може, при него се ползва девайд, което умножава броят на полигоните по 4, след това при експорта се правят пак същия брой като при вкарване, не се експортват, за да ги намаляш в друг софтуер.