.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 20 от общо 20
    Голям фен Аватара на I love Music

Exclamation ЗА ТЕЗИ КОИТО ОБИЧАТ КРЕНВИРШИ !

Ония ден когато пуснах тема да ми препоръчате ястие, ми направи впечатление че доста хора ми предложиха кренвирши... Та реших да ви споделя как и от какво се правят кренвиршите

Този "деликатес" е много популярен в България, но и навсякъде по света. Няма начин да не сте ги яли поне веднъж, дори да сте най-големият диетолог, вегетарианец или културист.
    Искам да ви убедя, че е по добре да ядете кучешка храна или Уискас отколкото тези боклуци. И мисля, че ако прочетете тази тема докрай ще се убедите.
    Българските кренвирши са пълни с л***а с извинение, а тези от страните от ЕС са малко по-добри, защото се спазва хигиенна инспекция, но като цяло също не са за препоръчване. Това са извадки от други форуми. Доста са показателни и са 100% истина!

"Месото" в кренвиршите е всъщност пилешки крака с ноктите, пера, човки, гадни мазни кожи, трътки и много кокали

Скоро имах и удоволствието да получа още прясна информация от кухнята.Става въпрос за едно момче,което доста ентусиазирано започва работа в цехче на една от фирмичките ,където се правят въпросните изделия!
    Момчето,обясняваше как "суровината"(разбирай изброените по-горе неща) пристига в кашони,а неговата работа била да ги мята в мелачката.Пича започва да ги вади и да ги пуска,докато не се появява една лелка и започва да го навиква защо бави работния процес,ами не мята всичко заедно с кашоните...
    Така,че може да се,радваш ако въобще става въпрос за соя!

На времето във форума (не помня кой от двата),беше писал колега,който каза нещо от сорта: "Ножовете,които мелят се въртят с такива обороти,че и труп увит в родопско одеало да пуснат,следа няма да остане от него"
    Е,явно не на всички им е толкова модерна и бързооборотна техниката,понеже навремето,когато все още се лъжех да ям по някой кренвирш,съм намирал и перо, и нокът, и...

Следва още.

Машината дето меле всичко се нарича кутер и хич не е модерна представлява една огромна тава с дупка отдолу в която минава оста на един масивен двуостър нож като перка . Всичката помия се изсипва в тоа нещо захлюпва се с капак и ножовете започват да е въртят със 17000оборота в минута или нещо такова вече не си спомням от санитарната експертиза като със самото въртене загряват субстанцията до такава степен ,че няма никаква нужда от термични обработки на по-късен етап . После това нещо дето прилича на каша по-скоро се смесва със сол , консерванти , оцветители , подправки и нитрати и мноооооооого вода . Нитратите се слагат за да задържат водата в субстрата , после се пълни в наилонови черва и отива на тезгяха . Където доволните купувачи с течащи лиги си купуват тоз кулинарен шедьовър - боже дори кучето си не бих хранил с това ...

И сега за Е-тата:

10 Химични елемента от Групата не "Е" (което не значи, че са Европейки или нещо от сорта)

Зачитам:

Стабилизатори 2 вида е450 и е451, ако единия изпусне, другия да стабилизира!

Сгъстител е407а (бета версия по-късно)

Антиоксидант е316 (да неутрализира токсините на предните 3)

Овкусител е621 (е чеки малко, нали има месо и сланина, какво ще ми го овкусявате, на карамел ли ще го правите ?)

Регулатор на киселинност: е261 и е326 (ако единия не може да регулира, другия да успее, както при стабилизаторите)

Оцветител е120 и натриев нитрит е250.

Не съм химик, ама тия кренвирши освен продукта Е съдържат само малко месо и сланина и следва изреждане на Е-та!

e450/451 - Безвредни в малки количества, ако се приемат в голямо количество може да преобърнат калциевия/фосфатния баланс.

е407 - канцерогенно действие!

е316 - канцерогенно действие!

е621 - странични ефекти при астматици и малки деца.

е261 - трябва да се избягва от хора с намалена функционалност на бъбрека.

е326 - малки деца с алергия към лактозата, могат да покажат странични ефекти.

е120 - red colour; made from INSECTS; rarely used; the HASCG recommends to avoid it.

e250 - доста странични ефекти, само ще спомена, че е забранен в доста страни.

Това на моето прегладняло куче го давам не ще да го яде... http://www.vbox7.com/play:63abe6ec&al=2&vid=13760647
    Последно редактирано от I love Music : 01-11-2013 на 18:41

Мега фен Аватара на FunkyPie
    вие не знаехте ли?
    да кажа накратко как става:
    цялото пиле (необезкостено и с пера,истината говори) влиза в машината и излиза на пастет
    да ви е вкусно
    Shut your mouth 'cause you're talking too much
    And I don't give a fuck anyway
    Everyone is fuckin' with my head now
    Don't stop fuckin' with my head now
    You're fuckin' with my fuckin' head now
    Цитирай Първоначално написано от ilovedeath Виж мнението
    А FunkyPie е кенгуру.
    Цитирай Първоначално написано от FunkyPie Виж мнението
    мда,добем добре ще е да го знам

Цитирай Първоначално написано от FunkyPie Виж мнението
    вие не знаехте ли?
    да кажа накратко как става:
    цялото пиле (необезкостено и с пера,истината говори) влиза в машината и излиза на пастет
    да ви е вкусно
    Ти луд ли си? Кой ще ти сложи цяло пиле? Правят се на паста само боклуците от пилето ! Един колега който е правел кренвирши ми каза че и тоалетна хартия са слагали

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Аз не вярвам някой въобще да си играе да мели нещо просто слагат соя и готово. А забранени Е-та има и в доматите дето ги берете от градината на баба ви, в портокалите и в още мн неща, ама ги ядете нали ...
    n00bs

Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    Аз не вярвам някой въобще да си играе да мели нещо просто слагат соя и готово. А забранени Е-та има и в доматите дето ги берете от градината на баба ви, в портокалите и в още мн неща, ама ги ядете нали ...
    Ти като не вярваш отиди в месокомбинат и ще повярваш Помисли малко! Защо да изхвърлят стотици килограми боклуци от пилетата и др. животни като може да печелят хиляди левове от този боклук?

Мега фен Аватара на ilovedeath
    Цитирай Първоначално написано от I love Music Виж мнението
    Ти луд ли си? Кой ще ти сложи цяло пиле? Правят се на паста само боклуците от пилето ! Един колега който е правел кренвирши ми каза че и тоалетна хартия са слагали
    Тя е момиче.

Супер фен Аватара на NqkfaNikakva21
    Я, откри Америка.
    Весииии

Една Любов, Една Борба, Един Отбор

Град
    Niggaland
    Ти като не вярваш отиди в месокомбинат и ще повярваш Помисли малко! Защо да изхвърлят стотици килограми боклуци от пилетата и др. животни като може да печелят хиляди левове от този боклук?
    тия неща могат спокойно да отидат за котешка/кучешка храна и да си спестят мн глоби от риокоз
    n00bs

Мега фен Аватара на ilovedeath
    тия неща могат спокойно да отидат за котешка/кучешка храна и да си спестят мн глоби от риокоз
    +1

Аз до сега не съм чул да е глобен меоскомбинат.. но никой не те спира да ги ядеш. Щом ти е вкусно.. те и цигарите са лайна но ги пушат... САМО КАТО ВИДИШ КЛИПЧЕТО И ВИДИШ ЧЕ УЛИЧНО ПРЕГЛАДНЯЛО КУЧЕ НЕ ЩЕ ДАЖЕ ДА ОПИТА КРЕНВИРША ТРЯБВА ДА СЕ СЕТИШ ЧЕ В НЕГО НЯМА МЕСО...

Мега фен Аватара на fUcKsMiLe
    Това нещо, още преди да разбера какво се слага в него, го бях намразила.
    Не знам.. никога не съм харесвала кренвирши. И някои салами от тия по-рекламираните също не ги харесвам.
    *сън*

Мега фен Аватара на elito0o0o0
    Град
    Galapagar
    Ми то и сиренето се прави от вкиснатото мляко на болната коза, тестесите и рогата, ама го ядете, нали?
    Кренвирши не ям всеки ден, а 2-3 пъти в годината. Тряа да няма нищо вкъщи за ядене или да съм саката да си наготвя, че да ям кренвирши. + това най-свестните кажи-речи са на Сачи (джуниър).
    А btw то и Пешо от долния етаж, който работи в завод за пра`eне на лютеница, може да казва, че в нея слагат дръжките на чушките, обелките им и тези на доматите, ама дали ще му повярвам?

След като не съм видяла с очите си, не мога да съм сигурна за едно нещо как се прави, какво съдържа и тем подобни.
    Той тоз твоя приятел може да ти каже да ходиш да си срежеш вените да има повече материал за кренвиршите като умреш, ма ше си ги срежеш ли?
    А`е сти`а лекции...

Ядете дори по-големи боклуци от кренвиршите, ма се правите на бай Илия от време оно, дето там всичко било тип-топ.
    Последно редактирано от elito0o0o0 : 01-11-2013 на 23:24
    Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\

Град
    Niggaland
    Аз до сега не съм чул да е глобен меоскомбинат.. но никой не те спира да ги ядеш. Щом ти е вкусно.. те и цигарите са лайна но ги пушат... САМО КАТО ВИДИШ КЛИПЧЕТО И ВИДИШ ЧЕ УЛИЧНО ПРЕГЛАДНЯЛО КУЧЕ НЕ ЩЕ ДАЖЕ ДА ОПИТА КРЕНВИРША ТРЯБВА ДА СЕ СЕТИШ ЧЕ В НЕГО НЯМА МЕСО...
    ами кучетата обичат пилешки крака, вероятно не ги ядът защото са от СОЯ
    n00bs

ами кучетата обичат пилешки крака, вероятно не ги ядът защото са от СОЯ
    Не ги ядат защото няма месо в тях... Както и да гадаем факт е че се слагат боклуци като тоалетна хартия и боклуците от пилетата заедно с кашоните......... Помисли си само как ни цакат... А кренвиршите са толкова скъпи БЛЯКС

Goddess Мега фен Аватара на LovEsIckk
    Град
    Навсякъде, по всяко време
    обичам да ти ги вра в задника, до като пуснеш лайна
    и после да ги давам на котката ти

Обичаш да ми ги вреш и след това да ти ги исирам в устата! Недей заблуждавай хората признай си че така правим....

Град
    стига лъга, онуфрииииия

аз ям само такова
    http://www.rrlalena.us/images/areon_big.jpg

По скоро обичаш Пръц Пръц от моя задник

Град
    бягай вееееее
    катилл

Цитирай Първоначално написано от LovEsIckk Виж мнението
    бягай вееееее
    катилл
    Боли ме главичката за тебе и твоето хейтърско мнение...........

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си