- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- ЗА ТЕЗИ КОИТО ОБИЧАТ КРЕНВИРШИ !
Ония ден когато пуснах тема да ми препоръчате ястие, ми направи впечатление че доста хора ми предложиха кренвирши... Та реших да ви споделя как и от какво се правят кренвиршите
Този "деликатес" е много популярен в България, но и навсякъде по света. Няма начин да не сте ги яли поне веднъж, дори да сте най-големият диетолог, вегетарианец или културист.
Искам да ви убедя, че е по добре да ядете кучешка храна или Уискас отколкото тези боклуци. И мисля, че ако прочетете тази тема докрай ще се убедите.
Българските кренвирши са пълни с л***а с извинение, а тези от страните от ЕС са малко по-добри, защото се спазва хигиенна инспекция, но като цяло също не са за препоръчване. Това са извадки от други форуми. Доста са показателни и са 100% истина!
"Месото" в кренвиршите е всъщност пилешки крака с ноктите, пера, човки, гадни мазни кожи, трътки и много кокали
Скоро имах и удоволствието да получа още прясна информация от кухнята.Става въпрос за едно момче,което доста ентусиазирано започва работа в цехче на една от фирмичките ,където се правят въпросните изделия!
Момчето,обясняваше как "суровината"(разбирай изброените по-горе неща) пристига в кашони,а неговата работа била да ги мята в мелачката.Пича започва да ги вади и да ги пуска,докато не се появява една лелка и започва да го навиква защо бави работния процес,ами не мята всичко заедно с кашоните...
Така,че може да се,радваш ако въобще става въпрос за соя!
На времето във форума (не помня кой от двата),беше писал колега,който каза нещо от сорта: "Ножовете,които мелят се въртят с такива обороти,че и труп увит в родопско одеало да пуснат,следа няма да остане от него"
Е,явно не на всички им е толкова модерна и бързооборотна техниката,понеже навремето,когато все още се лъжех да ям по някой кренвирш,съм намирал и перо, и нокът, и...
Следва още.
Машината дето меле всичко се нарича кутер и хич не е модерна представлява една огромна тава с дупка отдолу в която минава оста на един масивен двуостър нож като перка . Всичката помия се изсипва в тоа нещо захлюпва се с капак и ножовете започват да е въртят със 17000оборота в минута или нещо такова вече не си спомням от санитарната експертиза като със самото въртене загряват субстанцията до такава степен ,че няма никаква нужда от термични обработки на по-късен етап . После това нещо дето прилича на каша по-скоро се смесва със сол , консерванти , оцветители , подправки и нитрати и мноооооооого вода . Нитратите се слагат за да задържат водата в субстрата , после се пълни в наилонови черва и отива на тезгяха . Където доволните купувачи с течащи лиги си купуват тоз кулинарен шедьовър - боже дори кучето си не бих хранил с това ...
И сега за Е-тата:
10 Химични елемента от Групата не "Е" (което не значи, че са Европейки или нещо от сорта)
Зачитам:
Стабилизатори 2 вида е450 и е451, ако единия изпусне, другия да стабилизира!
Сгъстител е407а (бета версия по-късно)
Антиоксидант е316 (да неутрализира токсините на предните 3)
Овкусител е621 (е чеки малко, нали има месо и сланина, какво ще ми го овкусявате, на карамел ли ще го правите ?)
Регулатор на киселинност: е261 и е326 (ако единия не може да регулира, другия да успее, както при стабилизаторите)
Оцветител е120 и натриев нитрит е250.
Не съм химик, ама тия кренвирши освен продукта Е съдържат само малко месо и сланина и следва изреждане на Е-та!
e450/451 - Безвредни в малки количества, ако се приемат в голямо количество може да преобърнат калциевия/фосфатния баланс.
е407 - канцерогенно действие!
е316 - канцерогенно действие!
е621 - странични ефекти при астматици и малки деца.
е261 - трябва да се избягва от хора с намалена функционалност на бъбрека.
е326 - малки деца с алергия към лактозата, могат да покажат странични ефекти.
е120 - red colour; made from INSECTS; rarely used; the HASCG recommends to avoid it.
e250 - доста странични ефекти, само ще спомена, че е забранен в доста страни.
Това на моето прегладняло куче го давам не ще да го яде... http://www.vbox7.com/play:63abe6ec&al=2&vid=13760647
Последно редактирано от I love Music : 01-11-2013 на 18:41
вие не знаехте ли?
да кажа накратко как става:
цялото пиле (необезкостено и с пера,истината говори) влиза в машината и излиза на пастет
да ви е вкусно
Аз не вярвам някой въобще да си играе да мели нещопросто слагат соя и готово. А забранени Е-та има и в доматите дето ги берете от градината на баба ви, в портокалите и в още мн неща, ама ги ядете нали ...
n00bs
Я, откри Америка.
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
Аз до сега не съм чул да е глобен меоскомбинат.. но никой не те спира да ги ядеш. Щом ти е вкусно.. те и цигарите са лайна но ги пушат... САМО КАТО ВИДИШ КЛИПЧЕТО И ВИДИШ ЧЕ УЛИЧНО ПРЕГЛАДНЯЛО КУЧЕ НЕ ЩЕ ДАЖЕ ДА ОПИТА КРЕНВИРША ТРЯБВА ДА СЕ СЕТИШ ЧЕ В НЕГО НЯМА МЕСО...
Това нещо, още преди да разбера какво се слага в него, го бях намразила.
Не знам.. никога не съм харесвала кренвирши. И някои салами от тия по-рекламираните също не ги харесвам.
*сън*
Ми то и сиренето се прави от вкиснатото мляко на болната коза, тестесите и рогата, ама го ядете, нали?
Кренвирши не ям всеки ден, а 2-3 пъти в годината. Тряа да няма нищо вкъщи за ядене или да съм саката да си наготвя, че да ям кренвирши. + това най-свестните кажи-речи са на Сачи (джуниър).
А btw то и Пешо от долния етаж, който работи в завод за пра`eне на лютеница, може да казва, че в нея слагат дръжките на чушките, обелките им и тези на доматите, ама дали ще му повярвам?
След като не съм видяла с очите си, не мога да съм сигурна за едно нещо как се прави, какво съдържа и тем подобни.
Той тоз твоя приятел може да ти каже да ходиш да си срежеш вените да има повече материал за кренвиршите като умреш, ма ше си ги срежеш ли?
А`е сти`а лекции...
Ядете дори по-големи боклуци от кренвиршите, ма се правите на бай Илия от време оно, дето там всичко било тип-топ.
Последно редактирано от elito0o0o0 : 01-11-2013 на 23:24
Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\
обичам да ти ги вра в задника, до като пуснеш лайна
и после да ги давам на котката ти
Обичаш да ми ги вреш и след това да ти ги исирам в устата! Недей заблуждавай хората признай си че така правим....
стига лъга, онуфрииииия
аз ям само такова
http://www.rrlalena.us/images/areon_big.jpg
бягай вееееее
катилл