Аз по-добра all-round OS от Win 8 не съм виждал(дори и на теория да няма големи подобрения), а и с навлизането на тъчскрийните навсякъде, с тая екосистема която Майкрософт почнаха засега не виждам шанс за конкуренцията.
Особено ако става въпрос за тъч-enabled лаптоп/хибрид/конвъртибъл няма алтернатива.
А и на лаптопа ми без тъчскрийн пак нямам забележки, това е най-голямата иновация в интерфейсите от години насам.
Windows Phone и Windows RT(за ARM таблети) също са с Windows NT kernel, не отстъпващ по нищо на linux kernel-a.
Иначе хейтването по Win идва от глупост, като за масова ОС(примерно както е андроид при смартфоните) се справя достатъчно добре. И също сигурността и е на много високо ниво, да не я правят аматьори я, просто почти всеки malware писач се насочва към нея, и не е някаква затворена система(от типа на iOS, въпреки че тя е за смартове).
Последно редактирано от Nam3less3 : 01-15-2013 на 11:11
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Досега на повече глупости не се бях начел, уиндолса е по-разпространен и начетен приятелdebian-а има повече up to date глупости за code-ване да те светна ! Вземи научи термина root и тогава погледни подсмислено на главното изречение.
първа причина е сигурността (изобщо ако в уина има такава)
втората е графичната среда
третото е, че софтуерът на линукс е лесен за намиране а при уина освен, че е недъгав и калпав софтуера ами и трябва си плащаш за него, видео и аудио почти не искат да се изтеглят кодеци кво да ти говоря
4то -възможност за пренастройки по твой си интерес
5то - уиндолса става по-бавен със всеки изминал ден
6то - при вирус линукса освен, че има по-малко пролуки ами и когато се открие такава почти на момента се решава и то до няколко часа а при майкрософт поне след месец след като е репортнато го издава
7 - линукс е с отворен код което дава всеки потребител да погледне кода и да се реши проблема с пролука
8 - вируса няма права до всичко в системата от триене и презапис защото просто при обработка на файлове в системата се иска админ парола
9-трябва да плащам 200 и кусур лева за бозата уин а линукса ми е безплатен
10 - софтуера може да се копира и т.н.
тва е една стохилядна от предимствата пред линукс, просто уин не може да им се опре на малкото котре. Колкото операционни системи съм свалил ти още толкова години не си направил
Jumpers намери ми Catalyst Control Center 12.11 Beta за Убунту и си го слагам веднага.
Don't hate the hacker,
hate the code!
Пълни глупости, нищо не разбираш.
1.Windows е изключително сигурен като софтуер(да не мислиш, че хората които го правят разбират по-малко от тези зад linux), просто е масова ОС и почти всички правят вируси за нея и такива неща, не е перфектна че да издържи на това. А и не е open source, по-трудно се откриват дупки в сигурността.
2.Графичната среда на win е най-познатата и всеки би се оправил с нея, linux имаше толкова gui проблеми, а сега с windows 8 екосистемата линукс трудно да имат шанс при тъчскрийните и новите конвентируеми лаптоп-таблети, които все повече ще навлизат. Изобщо Modern UI върна linux в 1ви клас.
3.За win е много повече софтуера, също си има software магазини(напоследък и windows store), а е ясно, че най-добрият и мощен софтуер го няма за линукс, от специализирани програми за професионалисти до такива като visual studio. Точно софтуера е най-сериозната пречка пред линукс, да не говорим за игрите.
4.На обикновените юзъри не им се занимава с излишни опции, а и в win също има какво да си ръчкаш ако поискаш.
5.Ако разбираш какво правиш, няма да ти става по-бавен windows-а. Ако не разбираш какво правиш, то няма смисъл да си слагаш някой линукс.
6.Изобщо не трябва да се стига до вирус.
7.Обикновените потребители ако видят, че трябва да правят нещо с програмен код ще изтрият тая ОС.
9.Повечето от хубавия софтуер струва пари, разработчиците да не са благотворително дружество, ползването на пиратски win, photoshop и всякакви такива програми е престъпление. Като не ти се плаща, има безплатни, но не толкова добри алтернативи.
Линукса рядко става за обикновения потребител, че и за power user-ите също не винаги е алтернатива, ти си някакво квартално хакерче, дето тегли разни дистрибуции колкото да разправя че разбира, а реално нищо не знаеш нито за линукс, нито за win.
И какво толкова говориш за кодване, да не би всеки да се занимава с това, сигурно и 1 ред код не си писал ама иначе linux the best.
Последно редактирано от Nam3less3 : 01-16-2013 на 12:19
nameless не спори като знанията са ти в дефицит, хал хабер си нямаш понятие изобщо от компютърна система просто като видях отговорите ми стана ясно - 15 годишен келеш who think he know something ! Като ти гледам ограничените знания няма смисъл да ти пиша колко реда съм писал, а такива мишоци като тебе влизаха в CWI-group.org и се молиха като мишки да се научат да крадат фейсбук пароли за гаджетата и приятелите си понеже им нямали доверие, отделно сайтове и простотииПросто няма какво да говоря с тебе виждам ти знанията
![]()
Ти може да знаеш само, че нищо не знаеш, пък изобщо не можеш и да ми отговориш на поста.
А и не е нужно да се интересуваш изобщо от ИТ, за да се досетиш, че такива въпроси от типа на windows vs linux, android vs ios и всякакви чернобели спорове са идиотски особено в такива субективни случаи(като за автора на темата).
Както казах квартални и форумни хакерчета да не се обаждат много. По-добре не се интересувай изобщо от ИТ теми, защото като гледам затъпяваш, вместо да ги разбираш.
Айде ако изобщо имаш минималната обща култура знаеш ли какво означават тези думи(без да гледаш в нета) - windows nt, gcc, gpl, monolithic kernel, *nix, .NET, IIS, и други известни термини, нужни на всеки, който иска да сравнява windows и linux.
Ще си направя труда да ти отговоря, защото Nam3less3 е писал някви глупости в опита си да ти опонира.
1.
Никва сигурност няма в Линукс, дибилчо и останалите копирачи на UNIX, с което се хвалят, но тяхното е някво голямо недоразумение.
2.
Въобще имаш ли понятие, какво е графична среда, за да пишеш подобна простотия ? Win е с години пред техните неща.
3.
Има ли софтуер за Линукс ? 99% от програмите са им в Бета стадий, пълен боклук, трябва да си малоумен, за да ги ползваш.
4.
Пренастройване на какво, на голямото нищо ли ? Да ти дадат пробита кофа и кладенец, от който да я пълниш, голяма забава.
5.
Бавен е, всяко нещо с повече опции е такова, същото като да караш колело-Линукс, кола-Win, Mac.Някои нямаме желание да спестим една минута, а след това да загубим месец с въртене на педалите.
6.
Поредната измислица на линукс фанатиците, нищо общо с реалността, има същото количество гадинки, може дори да са повече, но с хилядите дистрибуции се намалява процента за всяка от тях.
7.
Понеже всеки малоумник като теб пипа там, където не му е работата, а след това се хвалят само с тоя отворен код.Нещо направено добре не се ръчка, ползва се по предназначение, но ползващите линукс няма как да го знаят, на ден им се налага да се оправят с милионите и бъгове или зле написани неща.
8.
Тоя root е същата простия като админските привилегии в Win, никва работа не върши, сложен е и се ползва само за украса.
9.
Защо ще даваш 200лв за Win, дай 1лв за тетрадка и молив, повече не ти е необходимо, ще спестиш кинти и от хардуера така.
10.
Софтуера може да се копира само според такива олигофрени като теб, защото качествения е платен, а скапания, който е безплатен не става дори за ползване, едва ли някой ще се мъчи да го копира.
Айде кажете бързо Лаптоп ... до 1500 лева сглобен ... дайте линк към сайт или нещо такова ..спешно !!!
вие прекалено смешно нищо не знаете, бива такива ламери ама вие просто ме развеселихте, ебахти а си мислех, че момчетата в 6ти клас разбираха по-малко от вас АХХАХАХХА
не не такива балъци просто не бях срещал никъде, дори при форуми с 13 годишни които споделят опита си с компютърната техника няма да срещна такива гаври![]()
Съмнява ме хард-диска 1TB SEAGATE SATA 6G/7200/64M цената му е малка за толкова памет, моят хард диск е caviar blue 500gb, а струва 115лв.
Вие тука на какво го обърнахте направо не е реално. Човека търси машина до 1к лева, вие развихте егати теориите за защита и коя ОС е по-сигурна... Пича няма да подкарва АЕЦ а ще си джитка игрите...
Процесор Intel i7
Рам Памет: Kingston 4x2gb
Твърд диск Intel 500gb - а не тея 1TB дето му ги бутате за хост машина...
Кутия и захранване видях по-горе в коментарите 70 кинта са перфе
Остана само някакво нормално дъно да му сложите и това е. Какво толкова спорите не можах само да разбера, като пича няма да е FBI Database host...
За 1000лв слагаш i7.Бравоо.
Ще ползва вграденото видео сигурно...
Intel Core i7-920 - $319.99
450 процесора
200 рамта
350 за кутия и дъно
и може да изръси мама или тати за 200 още за видео...
Иначе да, то не пречи да си сложи i3 като цяло но според мен i7 за 400 плюс/минус 100 си е стабилна оферта.
За игри трябва и качествена мишка, клавиатура, слушалки и монитор, иначе е половинчата работа.
За перформънса е важно качеството, не количеството рам или хдд.
Иначе оня с линукса кво се смее, не знам как все на най-технически неграмотните им се дава право на глас.
Последно редактирано от dangerlol : 01-21-2013 на 15:33
Последно редактирано от papugai : 01-21-2013 на 15:40
Papugai, моля те замълчи, защото се излагаш все повече и повече
:Д
Скачача му казах как да се докаже, че разбира. НЕ го е направил
xInnoraXx още един идиот във форума :/
Don't hate the hacker,
hate the code!
Вярно, че софтуера можеше да скапа хардуера :Д
Без да променя волтажи и честоти :Д
Don't hate the hacker,
hate the code!
Тука сте фул разбирачи беПо-фън тема до сега не бях срещал... спуках се от смях
![]()
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
i7 процесор и карта от 200лева???Най-добрия виц които съм чувал до сега.Ще има ботълнек на 100%.А и i7 няма да може да му ползва пълния потенциал в игрите.Картата ще си седи на 100%,а процесора дали ще достигне и 50%.Най-евтиния i7 у нас е I7-2700K /3.5G/8MB/BOX/LGA1155-511лева,a тоя за 450 лева сигурно ще е от чужбина където няма да може да ползва гаранцията.Да си взима мощни компоненти,а периферията да си я остави за накрая.Най-евтиното си върши работа.Освен,ако не искаш някои комп за 500 лева с вградено видео и другите 500 лева да са за периферията
на която сигурно много ще и се радваш
.Фортроните въобще не ги гледаите.Все още са боклуци.Минимум corsair,seasonic.А,ако излизаме от бюджета може да се сложи i3 ще си е пак супер.
http://nikem-bg.net/cart/1003015p1r4...90p1rp0rf.html
До автора, ето ти що годе евтина и хубава конфигурация, http://nikem-bg.net/cart/45432p1r474...43651p1rf.html
Освен за игри с този процесор рендването ти на клипове ще лети...
Няма да се обосновавам, защо и как съм избрал всеки компонен. Дал съм ти марките и моделите, виж в нета коментарите за тях. Мисля, че съм се съобразил максимално с всичко, цена=качество.
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
Булдозер за игриоще един за приза виц на годината.Амд-то ще си го ползва за рендването и разархивирането,но спрямо интела ще е доста по-бавен.А интела не изостава чак толкова при рендване и други подобни операции.А човека си каза,че е за игри нищо друго.Повечето игри от замунда са си разархивирани така,че няма проблем.Едва ли човека има рег в чужди саитове където ги качват така торентите.Или ака си купи игра и там не са,а инсталирането на игрите става доста бързо.
А seagate дисковете на този етап са доста зле и изключително проблемни.Нищо,че този модел като гледам маи има пак 5 години гаранция.По-добре да се вземе WD blue или black 500gb.
Рамта по-добре да е ниско профилна,ако след време слага нещо по-мощно или клоква и примерно му трябва по-добър охладител които ще е и по-голям рамта може да пречи.
А и така с това скъпо дъно и този още по скъп процесор които е в деиствителност доста слаб.Не гледаите,че има 8 ядра![]()
.Пълна измама е.Няма да му влязат добре при игрите.Те дори не са направени така добре.Целта им е да залъжат купувачите и те да ахнат колко много ядра има,а в деиствителност после да са разочаровани колко слаб ще е този булдозер при игрите.
.Вижте тестове в toms hardware или anandtech
Гледам и че се отрязва от картата което не е добре,но във всеки случаи е по-добре да е с по-мощен процесор отколкото обратното.Зависи и на каква резолюция ще играе.