.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21
    Мега фен Аватара на fUcKsMiLe

Имам въпросчета.

Сериозни въпроси са, затова бих желала и сериозни отговори.
    Знам, че не всички са запознати и още не са завършили (в това число и аз), но ми е интересно.
    Всъщност чак сега започнах да се интересувам от изпити и матури и не съм сигурна какво точно се прави и да.. :д
    *Ако някой е влязъл в такава специалност, може ли да ми каже какви изпити точно е имал?

Значи, насочила съм се да кандидатствам с АЕ след 12 клас и се чудя какви други професии, освен учител или преводач можеш да практикуваш специално в България? А навън?
    По-добре ли е, ако изкарам бакалавърска степен по Английска филология и примерно магистър по нещо друго или бих могла да се оправя и само с Английската филология занапред?
    Ако реша да вляза в специалност с език, който не съм учила и си нямам и понятие от него, тогава от самото му начало ли ще започнат да обучават/преподават или трябва да си го учил задължително като предмет или поне да имаш някакви основи?

Ако се сетя нещо друго ще питам после.
    Мерси. ^__^
    *сън*

Повече от фен Аватара на feikk
    Дори да имаш сертификат от Кеймбридж по АЕ, ако запишеш английска филология, го почваш от самото начало. Лингвистика, транскрипции, морфеми и кви ли не още глупостЕ. Друго не мога да ти кажа за филологиите, винаги съм ги смятала за ненадеждни в моя живот, специално :Д Балканистика бтв ми се струва яка, доста езици учиш там, ама нз
    И а да, само изпит по АЕ ти трябва за английската мисля, ако греша, поправете ме, но изпита си е бая тегав... една приятелка дето имаше дооста добро ниво по езика, въпреки всичко ходи цяла година във фарос, преди тва.
    dgdg

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Ако си хубава не ти трябва образование

Цитирай Първоначално написано от feikk Виж мнението
    ...
    Аз знам, че ще ми е изпита по АЕ, но супер много се радвам за това, че ако почна дадена филология, започвам от началото. Значи мога да си вкарам още 1-2 мечтани езика в желанията си за специалност.
    Аз четох някъде, че след време може да си избереш още един език да учиш, но не съм сигурна как стоят нещата там. Ама това за сега не ме засяга особено.
    И мерси ^^
    *сън*

Мега фен Аватара на Sunshinebabybyy
    Оййй ^^

'Драстее ^^
    *сън*

Хаййй ^^ как сии ;33

Добре съм като цяло, ти как си?
    Какво става с теб? ^_
    Не съм те виждала тук отдавна^^
    *сън*

Goddess Мега фен Аватара на LovEsIckk
    Град
    Навсякъде, по всяко време
    Аз лично за България не виждам какво друго бъдеще с английска филология имаш освен преводач или учител.
    И като казах България, не забравяй, че тук никой не работи по специалността си.
    Ако имаш високи оценки и можеш да си спокойна, че ще влезеш в която специалност искаш, то запиши нея.Нещо, което ти харесва и ти се отдава.
    Не прави, като мен.Аз записах нещо от което не се интересувам, не ми е интересно и не харесвам.Ходя само за да пия кафе, не запомням нищо и нищо не ми представлява интерес.За това и ми е трудно, като дойдат сесии.

Цитирай Първоначално написано от fUcKsMiLe Виж мнението
    Добре съм като цяло, ти как си?
    Какво става с теб? ^_
    Не съм те виждала тук отдавна^^
    ауууу , ми добре .. работя ^____^ уча ..
    като цяло всичко ми е ток :р

Мега фен Аватара на ilovedeath
    Цитирай Първоначално написано от LovEsIckk Виж мнението
    Не прави, като мен.Аз записах нещо от което не се интересувам, не ми е интересно и не харесвам.Ходя само за да пия кафе, не запомням нищо и нищо не ми представлява интерес.За това и ми е трудно, като дойдат сесии.
    Защо не промениш това?

Мега фен Аватара на EinGutesKind
    Град
    Пловдив
    Ако запишеш филология, се приготви да четеш стотици книги на съответния език ... не е много лесно, искат се здрави нерви и памет. Иначе може редактор в някое издателство, както и да даваш частни уроци - за чуждите езици се взимат стабилни пари от това.

Град
    Защото за да сменя специалността, процедурата е много сложна.
    Плюс това трябва да държа приравнителни изпити по предметите, които учат в специалността, която искам.
    Аз съм 2 курс.Това са доста изпити.Няма как да се вземат всички. Дори мисля, че е вече невъзможно, като осъществяване прехвърлянето.
    Варианта е да прекъсна и запиша на ново.Но така излиза, че последните 2 години съм ги загубила за глупости.
    Ще избутам това и живот и здраве, като магистратура ще запиша, това което искам и ме влече.

Цитирай Първоначално написано от Sunshinebabybyy Виж мнението
    ауууу , ми добре .. работя ^____^ уча ..
    като цяло всичко ми е ток :р
    Радващо ^__^

Наско, мерси за отговора Знам, че ще трябва да уча като побъркана, ако искам да си изкарам добра оценка накрая по дадения език.
    *сън*

Мега фен Аватара на EinGutesKind
    Град
    Пловдив
    ^ Не добра оценка, а каквато и да е оценка, различна от 2

Е, за мен не е особено добре да изкарам 3, просто защото искам да си ми е заслужена и да е просто добра. 2 няма да е.. Т'ва поне го знам
    *сън*

Град
    Университета ще те развали, споко.
    Тогава ще ти пука само да хванеш 3-ката.
    Аз съм си развалена отдавна ама моите колежки си бяха доста ученолюбиви, влезли в специалността с пълни 6-ци, а сега да ги видиш..Ех, студентски живот, развратен живот..

Между другото къде мислиш да кандидатстваш?
    Ти от къде беше?

В СУ засега имам планове, но не съм на 100% сигурна. Има време да мисля.
    И съм от Кубрат(Разград/Русе).
    *сън*

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Ако завършиш филология, е твърде малко вероятно да си работиш по специалността. Познавам филолози които след магистър започват наново съвсем друго висше защото филологията не им дава особени перспективи.

И на мен са ми интересни езиците, но реално шансовете да се наложиш с филология са твърде малки.

Град
    Русенски, ВТУ?

И за Русе съм мислила(там е по-вероятно да уча де, но СУ си ме влече), но имам още време да реша къде, как и с какво ще кандидатствам. А относно филологията, аз нямам желание да оставам тук. Извън България мисля, че би била по-голяма реализацията от колкото тук филология + друга специалност.
    *сън*

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си