- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Защо си нямам приятели?
Понякога е по добре и да нямаш приятелипрочети ми поста ако искаш преди малко го постнах със случки свързани с моите приятели и как ме карат да се чуствам почти всеки ден но се правя че неми пука и че всичко е базик....
Не е там проблем за самочуствието, аз го имам и понякога е доста голямо..
Просто проблема ми е, че все когато се опитам да говоря с някоя хубавица и тя ме отбягва..
Имам си приятели с които излизам, но гадното е, че не е всеки ден.. Трябва повече да тренирам, но пък нямам воля..
Лошото на всичкото това е, че искам да се променя ужасно много, но все ми минават някакви глупави мисли и направо.. Почвам да се нервя и спирам да мисля за глупости.. Искам да си намеря приятелка - да, искам и приятели, но това е положението.. Трудно си намирам дрехи, обувки и такива глупости.. А до приятелите мисля, че мога да им покажа, че не съм това за което ме мислят.. Не малко хора са ми казвали, че съм готин и приятен човек, но на моменти избухлив..
А до даскалото правя глупости за да ме забележат и явно не постигам нищо..
Не обвинявай тях, заради твоето отношение и може би начин на изразяване.
Има ли желание - има и начин. Просто явно ти самия не желаеш да се промениш и да станеш друг, а щом ти не го желаеш - тогава всички около теб ти стават криви. Замисли се над това и сам ще разбереш защо, какъв е и как да се справиш с този проблем.
Без воля ще си останеш винаги такъв.Хората са повърхностни(включително и ти,ако съдя по постовете ти) като цяло и външността е на преден план,а с комплексите ти ще отблъснеш и малкото покрай теб,които не са такива.Имаш две опции,или се вземаш в ръце и колкото и трудно да ти се струва,се променяш външно,за да изчезнат всички притеснения и тъпите кучки,които ти се надуват сега да започнат да ти казват поне здравей,или си оставаш такъв какъвто си,продължаваш да не се харесваш и да си се сдухваш,на никой не му пука и живота ти минава бавно и мъчително.
Промяната ще дойде много трудно,но ако не си готов да работиш за нея,не я заслужаваш.
Един въпрос,ако някой ден се промениш и се превърнеш в този,който искаш да си,би ли общувал с тия нещастници,които са се държали зле с теб?Ако е така,си същия тъпанар като тях...
И аз съм на мнение, че трябва да си повдигнеш самочувствието, обичай се такъв, какъвто си. Разбира се, това не включва да игнорваш всичко, само защото си решил, че си по-як от тях.. Дръж се добре с хората и те ще ти отвръщат със същото ...
"You fail to recognize that it matters not what someone is born, but what they grow to be."
Albus Dumbledore.
Delvecchio,много добре си го казал.
И аз се надявам отговорът на последният въпрос да е твърдо не !
Като цяло мога да си променя характера, но ще отнеме и малко време все пак..
Понякога излизам с майка ми и една нейна приятелка която е на 20 години и доста добре си прекарваме с тях и след като се мисля много добре си прекарвам по дискотеки, центъра, кафета и понякога искам да имам приятели, но не е само това..
Искам да си намеря приятели с които да излизам, да се забавлявам, нали се сещате.. Нощен живот, партита, а-у.. Да, ама не.. В моят град трябва да си известен и да си много красив, че да излизаш..
Сега ще ви споделя нещо..
Миналата година отидох в гимназия и тогава видях едно момиче от моя клас, беше с кестенява коса и черни очи, хубави тяло и стегнато дупе.. Много ми хареса.. Казвах го на много хора, но не трябваше.. Разбрах тогава, че съм глупак.. Имаше едно време на годината която реших да и призная любовта с СМС.. Писах, писах, писах и направо се изписах.. След около 20тина минутки получих СМС които гласеше " Не ми пиши повече! " и направо в следващите няколко седмици се чуствах ужасно, много ме беше срам да я погледна в очите така и така до ден днешен не си говорим с нея.. Не знам защо така са нещата, може би още я харесвам, но.. Тогава имах една приятелка, която си беше bff с това момиче и ми е казвала, че много време е говорила за този SMS който и бях изпратил.. Не знам, може би е почуствала нещо, но съм сигурен, че ако застане на моето място няма да и е така добре..
Направо ми е ужасно скапано..
Айде беTвоят град,случайно е и моя град.И приятели си имам и хубава приятелка.Да не съм много 'убав?
Само че аз не се стремя да движа с разни капути дето са въздух под налягане и не се кефя на надутите кифли дето не ти обръщат внимание и ги имаш за висока класа.Ти сериозно,харесваш ли ги тия ''готините'' момичета с лака за коса и патешките човки
?
И какво като ти е отказала?Да не е била любовта на живота ти?И най-готиния да си пак може да стане.На колко си,17,18?Стягай се,че ще те стегна аз накрая.Тичай,блъскай,премятай се,свали няколко кила.Намери си хора, с които имаш общи интереси.Не се самосъжалявай,не си някое загубено емо да се сдухваш и да се режеш.
Ако става въпрос вече съм направил лошо внимание, и когато се опитам да бъда добър хората са лоши с мен..
Тъпото е, че не мога да направя нищо за себе си което да ми помогне в живота и за това нямам мечти..
А до Delvecchio ехех, и както и да го погледнеш си по-добре от мен! Може и да не си най-хубавият, но като те гледам на снимката си тренирал добре, и с какви се движеш? Аз се движа с една компания, но и те не са най-големите пичове и не са от моето даскало.. Е, не сме най-добри приятели, но все пак.. Няма какво да се направи, труден живот живея.. Нямам нито мотивация да направя нещо, искам го, искам да се променя.. Просто не знам от къде да започна ново начало на живота и новата ми страница да излезе.. Искам да се променя ужасно много, но нямам воля бе ;@
Прибирам се от даскало, играя малко на PC или гледам филм и лягам да спа..
Последно редактирано от iFakesmile : 01-29-2013 на 03:53
Еми, започни от днес, защото, ако сам не се промениш- няма кой да го направи. Така като повтаряш колко искаш, а не правиш нищо, няма да стане някое чудо и да се превърнеш в друг човек. Нали знаеш- има ли желание, има и начин. Докажи го. Докажи го на себе си, не на другите.
Не е там проблема, просто не знам от къде да започна и какво да направя, че да се променя.. Лятото ще ходим в Св. Влас ( Юли или Август ) и до тогава искам да се променя.. Ако може да ми кажете от къде да започна.. ?![]()
Здравей, целта е да бъдеш малко по- търпелив и да отстояваш позицията си. Имай в предвид, че човек можеш да го засегнеш използвайки културни и въздържани реплики КОГАТО ИМА ЗАЩО ДА ГО НАПРАВИШ. Иначе до колкото знам.. в България има една поговорка- убий глупака с мълчание. (: Замисли се и не проявявай агресия защото твоето бунтарство ще навреди само на теб.
Да започнеш от най-трудното ?
Щом проявяваш агресия най-добре е да я избиеш по някакъв начин. Не върху хората,разбира се.
Почни да правиш нещо,което те прави happy,не знам гледай поне някакви комедии,които да те разсмиват.
Общо взето прави нещо,което да те държи позитивен и мисля,че няма да е лошо,като за начало.
Примерно можеш да питаш приятелите,познатите или роднините кое в поведението ти ги дразни и биха искали да поработиш над тях. Все ще се намери някой да ти светне за грешките.
Знам,че е трудно,даже аз самата,дето уж знам къде греша и пак правя същите тъпотии и т.н.
Явно да промениш себе си е най-трудно !
Не го дочетох цялото,защото ме мързеше,обаче като гледам всички му давате някакви съвети да се поправи,да се промени,но мисля,че не му давате най-важния съвет,а това е да бъде себе си,а приятелите не се търсят или казваш искам приятели и айде просто те се градят с времето.Я ми пиши на лично,ако искаш де.![]()
Не там е проблема зарди агресията.. просто понякога се чувствам супер, и имам самочуствие, а в други моменти ужасно..
Мисля си за глупости, правя глупости, наранявам хората с думи, които не обичат.. Не разбирам защо когато например си пиша с някое момиче просто.. Свалям и шапката, не само една ми е казвала, че съм мил, добър и приятен.. Дори е имало моменти, когато са ми казвали, че съм готин и защо се държа добре с тях..
Просто.. А до приятелите в България си имам такива, но тук в чужбина нямам.. Преди имах доста приятели когато бях 3ти клас, не се спирах у нас и бях по цял ден на вънка, а сега какво стана и аз не знам.. ;х
За сега най-големият проблем ми са килограмите, че ако ги сваля поне малко ще мога да имам приятелка.. И защо ли..
Ами у даскало стоя до едно момиче и тя е приятелка с тази, която ви споменах по-горе и след като я попитах " Според теб какво би искала да променя за да бъде с нея " и тя ми отговори " 1. Да свалиш някое килце , 2. Да промениш стила си на обличане, 3. Да промених характера си, 4. Да излизаш повече " ..
Приятел и аз имам донякъде същият проблем като теб... Проблемът ми е в т*пия ми клас, е имам приятели, на които им имам доверие, но в класа ми... Не знам зле ли тръгнах, старая се да не избухвам, но нищо! В класа ми с почти никого не говоря, а като заговоря някой нормален в класа той внимателно спира разговора колкото се може по-бързо. (Някакви ***** ми измислиха някакъв тъп прякор е има и по тъпи прякори) 8 клас съм в момента и в таз елитна гимназия, в която съм е и един от най-добрите ми приятели, но ми писна, че аз като съм в тея ***** в един клас и те само го базикат, но ако не бях в този клас с въпросните хора нямаше никакво внимание да му обърнат. Питах директорката дали мога да се преместя в неговият клас ( Запознах се с някои хора струват ми се симпатични) ,но за съжаление директорката отказа...
При мен проблема са ми най-вече килограмите :@..
whitediamond - Хората, които питам са ми казвали, че най-вече ако сваля някое килце ще съм по-добре, но винаги когато се опитвам все не се получава..
iFakesmile
Консултирай се със специалист,ако наистина ти е проблем да отслабнеш. Може да си с такъв ген,ако в семейството ти има пълни. Едва ли някой от форума може да ти даде компетентен отговор,относно теглото ти.
От семейството ми никой не е бил дебел, само аз и брат ми сме такива.. Не разбирам защо е така, ще видим да отидем на диетолог и да видим какво ще каже и пак ще пиша!
Поздрави!
Ако те притесняват килограмите - диетолог и се запиши на фитнес, но със фитнес инструктор.
А ако не ти се ходи на диетолог и още по-малко на фитнес (препоръчвам и 2-те макар да не съм фенка на фитнеса а на упражненията) погледни този сайт, много би ти помогнал, лично аз се храня доста здравословно и си правя тренировки в къщи. http://fitnesinstruktor.com/
Ееее, половината се филмирахте :X
Горе прекалихте с обидите и хейтовете!
Ако си малко по-пълен се раздвижи и се запиши на спорт, който ти харесва. Аз играя тенис (момиче съм и мога да кажа, че съм от малкото момичета), а то е много раздвижващ спорт. Събери се с 3-4 приятели и излезте навън да тренирате нещо.
А за училище... хм, и аз понякога не мога да се контролирам, но като първа стъпка, когато почнеш да говориш глупости се усети какви ги говориш и защо го правиш. След това поработи върху себе си и си казвай, че трябва да си затваряш устата на моменти. Пробвай известно време така.
Идеален момент да се промениш напълно е някаква голяма ваканция от сорта на лятната или зимната. За този период може да оформиш някоя-друга плочка и да станеш по-интересен за дамите![]()
Успех!
Не съм ти чел всичките постове, ама по-добре първо отиди на диетолог, та след това взимай мерки. Гледай на живота по-оптимистично. Живота е пред теб и най-хубавите ти години предстоят. Само ще ти кажа, че злобата дърпа човека надолу. Прави само добро и не отмъщавай. Започни да гледаш на хората като сбор от добри качества и недостатъци. Един е слаб в една област, а друг-в друга. Като приемеш себе си - ще изчезне и завистта.
А като сгафиш или направиш някоя простотия, обърни го на майтап.
Опитай да си намериш някакво хоби, нещо, в което си добър и ти харесва да вършиш.
И така лека-полека всичко ще си дойде на мястото.