- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Нещо май се прецаках...
Здравейте!
Ще започна, с това че майка ми има един развод (с биологичния ми баща). Това стана когато бях на 4-5г. После когато станах 2-ри клас си намери мъж, с който сключиха брак. Имам сестра, която е от първия брак и брат от втория, но не правя никаква разлика м/у тях. Като цяло чувствам и втория съпруг на майка ми като баща, макар и никога да не сме правили нещата, които баща и син правят (макети, да се борим, да гледаме спорт заедно, шейни и тем подобни). Проблем обаче не е в това - нямам никакви комплекси относно това, даже се чувствам готино, че за някои работи съучениците ми казват "Баща ми ми го каза" или "Баща ми ме научи", а аз казвам "Аз сам го открих!". Въпросът е, че напоследък изобщо не се разбират. Стигна се до там, че баща ми отиде да спи у семейни приятели, защото непрекъснато се карат. През цялото време сякаш не ми пукаше, въпреки че не го показвах.
Преди няколко дни баща ми се върна вкъщи и отново нищо непочуствах. Днес пък, влизах в банята и майка ми излезе от там. Беше разстроена и я попитах какво има, а тя ми отг, че баща ми й е казал, че не я обича. Отвътре го възприех все едно ми каза "Утре ще е около 10тина градуса и ще вали - вземи си чадър.". Разбира се не показах това, а се направих на стреснат и потресен от информацията, но няма и следа от каквото и да е чувството у мен относно това.
Надявам се да ми кажате какво точно става с мен, нормално ли е това, на какво се дължи или просто някакъв съвет. Също така се надявам проблема ми, да не звучи, как да кажа, момичешки или по-скоро педалски, защото наистина имам угризения относно това...
Много обичам,когато хората казват:
"Живота ми е тежък."
И аз да ги попитам:
"Сравнение с какво?"
Проблем има, но как да ти помогнем не ми много ясно. Приятелка имал ли си, някви чувства?
Не го чувстваш като баща, затова и не ти пука, че може да се разделят.
Ако искаш, поговори с майка ти, кажи й, че си зад нея, ако реши да се разведат, тъй като според мен няма смисъл да са задно повече след като той не я обича. Може да й олекне, като знае, че има твоята подкрепа, защото на нея от една страна сигурно й е тежко, защото вторият й съпруг не я обича, а от друга страна сигурно не иска да те подлага на това да минаваш през втори развод.
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
Говорил съм с нея много за това. Иначе сигурно си права защо не ми пука.![]()
Много обичам,когато хората казват:
"Живота ми е тежък."
И аз да ги попитам:
"Сравнение с какво?"
Има вероятност обаче точно поради тия караници, той да е казал това.
Човек в такива ситуации взема прибързени решения и не мисли.