- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Ревност
С приятелката ми сме от 5 месеца заедно, аз много я обичам имам и доверие и всичко е наред. Обаче имам един лош навик или как да го нарека, той се изразява в това , че много я ревнувам :
- примерно като гледа някой клип с друго момче
-като някое момче я гледа
- като гледа снимки на други момчета
-като си пише с други момчета
-като говори с други момчета
Попринцип тя не ми дава много поводи да ревнувам, но когато стане ми е гадно.Искам да ви попитам това нормално и
ли е, или се вманиачавам твърде много ? Това помага или вреди на връзката, искам вашите мнения и препоръки към мен, благодаря предварително.
Уж и имаш доверия, а я ревнуваш?
Казах го и в друга тема- осъзнай се,тя е живо същество , със собствени социални контакти. Нормално е да гледа, пише и говори с други индивиди. Ти като пишеш с други ? Замисли се,не е кой знае какво. Мега глупаво е.
maDamn
Все едно слушам историята на Умри и Пантерата ама в по-хард и истински вариант.Отново мъжа се мисли нещо повече и иска да командва!
Не го задържай в себе си.Говори си с нея.Не можеш да я ограничаваш разбира се,но ако те обича ще има някои компромиси.Аз също съм голям ревнивец и ми е пречило на предишни връзки,но в момента съм с момиче,което приема недостатъците ми.Да,нормално е да ревнуваш и не,няма да ви пречи толкова,ако се обичате наистина и не прекаляваш.
Hermione да ме прощава,ама само един ревнивец може да разбере друг ревнивец![]()
То това не е от тая ревност в нормални граници тип "Не искам да я изгубя заради друг", а е направо чувсто за собственост, примесено с ниска самооценка.
И в никакъв случай това НЕ помага на връзката, а само може да навреди. Ревността в умерени граници може да е сладка понякога, но ти тея граници много ги задминаваш.
Нещо като мен с бившата, но ти май ревнуваш повече. И да, вреди ти, накрая скъсах с нея, щото тея глупости почнаха да водят към лъжи и т.н.
Schhh! Hear the silence...
Говори с други момчета и ти я ревнуваш?!?!?! Не си нормален... остави я да си живее спокойно, ако ѝ имаш доверие, няма място за ревност.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Пич, както всички знаем всяко нещо си има граници. Няма лошо човек да ревнува по малко , няма лошо дори и да го показва от време на време (понякога това може да поласкае половинката ти), но така като те слушам твоето ми прилича по- скоро на болестно състояние. Казвам го като жена, която го е изпитала на гърба си и те уверявам , че това не води до нищо добро. Контролирай се ако можеш. В противен случай както някой по- горе каза само ще я загубиш, защото ревността поражда страх от споделяне, от там се почват едни лъжи и схемата нататък ти е ясна. ревността става оправдана, само защото ти сам си я провокирал. А за глупости от сорта "ако те обича ще направи компромиси"........... Няма такова нещо. Аз се мъчих 3 години да живея с това, накрая осъзнах, че съм загубила себе си и вече не съм същия човек и си бих шута. Рано или късно това ще сполети и теб ако не се научиш да се контролираш или най- добре да изкорениш това нещо от себе си.
Пожелавам ти успех, но пътя наистина няма да е лек.
Чувствам се ужасно. :Д
Ревност? Сериозно?
Аз и гаджето сме си забранили да си пишем и говорим с други. А ако сефте харесаме някоя снимка на друг-друга- Край! :Д
Ходим от 6 месеца и ми е перф. така.!! Ревнувай я, а така.
Само една ревнивка, същата като тебе, разбира какво ти е !!
Аз също съм ревниво същество,но тва твойто вече е мания.
maDamn
Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън
До нищо добро няма да доведе това. Колкото повече ревнуваш, толкова повече проблеми ще почнат да ви се появяват - тя ще почне да се крие, ще се появят лъжи, ще се карате... бляяя. Прекалената ревност и обсебване не водят до нищо хубаво, от личен опит казвам.
Прекалено се вкарваш във филми и именно това ще доведе до проблеми във връзката ви, и да я загубиш.
Не може да твърдиш, че й имаш доверие, обаче да я ревнуваш от всеки, който я поздрави, примерно. Вземи се в ръце и почни да й имаш повечко доверие, ако не искаш да я загубиш.
Или набий двама-трима,а другите сами ще се отдръпнатСериозно,нищо прекалено не е хубаво.
Ако и имаше доверие както казваш,нямаше да я ревнуваш ?
Естествено, че е нормално. Повечето момчета ревнуват. Кажи й, че лесно палиш и да не ти се сърди.
Не й показвай, че ревнуваш и ти не й се сърди когато говори с друго момче. Сърди се на момчето!
Това как се чувства той,много често не зависи от него.Да се работи върху съзнанието и личността е много по-трудно,отколкото да се работи върху тялото например.
Обикновен разговор не е нещо,което буди ревност,но не виждам нищо ненормално например да му стане неприятно от това,че тя намира някой друг за забавен и интересен,или пък за това,че е пратила някое мече или целувка по скайп на някой,че си е позволила да отвърне на закачката на друг,или че се е загледала по някое симпатично момче.Много често е глупаво,но не и ненормално.
Да и имаш доверие и да се самозаблуждаваш,че и имаш доверие са две различни неща.За теб важи с пълна сила второто.Сам си прави изводите.
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!