.
Отговор в тема
Страница 3 от 8 ПървиПърви 1234567 ... ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 185
  1. #51
    Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Регистриран на
    May 2007
    Град
    Някъде из София...
    Мнения
    8 281
    #include <iostream>
    using namespace std;
    int main()
    {
    int n, x = 0;

    for(n=1; n<=20; n++)
    {
    if(n%2==0)
    x += n;
    }
    cout<<x<<endl;
    system("pause");
    return 0;
    }

    В нашия случай сумата ще запишем в променливата от тип инт x. За начална стойност и задаваме нула. После в цикъла при всяко завъртане проверяваме дали е четно и ако е го добавяме към x.

    x += n;

    се равнява на

    x = x + n;

    Накрая след като цикъла приключи извеждаме стойността на x на монитора.
    Последно редактирано от Sh@d0w : 05-20-2013 на 22:32

  2. #52
    Мега фен Аватара на Chacho
    Регистриран на
    Nov 2006
    Мнения
    15 573
    Може и в цикълът да се сложи n+=2
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

  3. #53
    Супер фен Аватара на mayaaa
    Регистриран на
    Mar 2011
    Мнения
    2 868
    А бе, това не е задача, ама ми стана интересно. Някой от тук да е състезател по информатика (C++)?? Съжалявам за спама.
    Харесвам те защото... Защото си ти. Прикрит от всички твои лъжи!!!

    Моят сайт!

  4. #54
    Мега фен Аватара на Chacho
    Регистриран на
    Nov 2006
    Мнения
    15 573
    ^Какво те интересува, може да знаем?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

  5. #55
    Супер фен Аватара на mayaaa
    Регистриран на
    Mar 2011
    Мнения
    2 868
    Не ме интересува нищо, просто аз ходя на състезания и ми стана интересно дали някой от пишещите тук също идва.
    Харесвам те защото... Защото си ти. Прикрит от всички твои лъжи!!!

    Моят сайт!

  6. #56
    Мега фен Аватара на Chacho
    Регистриран на
    Nov 2006
    Мнения
    15 573
    Дърт съм за състезания ^^

    Пробвала ли си се в projecteuler.net?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

  7. #57
    Супер фен Аватара на mayaaa
    Регистриран на
    Mar 2011
    Мнения
    2 868
    О, ми не. Мерси!
    Харесвам те защото... Защото си ти. Прикрит от всички твои лъжи!!!

    Моят сайт!

  8. #58
    http://oi39.tinypic.com/2yx2ozq.jpg

    ще я пусна и тук
    C++
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞


  9. #59
    SPASIX
    Guest
    Здравейте! Нов съм тук, но ви потърсих по спешност. Спешно се нуждая от помощта Ви. Задачата е относно Паскал, 9ти клас съм, а ето я и задачата:
    Да се състави блок-схема и програма на Паскал за намиране на sin(alfa), cos(alfa), tg(alfa) и cotg(alfa) на правоъгълен триъгълник по зададени катети "a" и "b" и хипотенуза "c".

    Много ще съм благодарен на този, който може да ми помогне днес!

  10. #60
    Мега фен Аватара на Chacho
    Регистриран на
    Nov 2006
    Мнения
    15 573
    Код:
    program HelloWorld;
    var
      a, b, c    : Real;
    begin
      writeln('Nachalo na programata');
    
      writeln();
      writeln();
    
      writeln('Vuvedete stranite na triugulnika');
    
      writeln();
      write('a='); readln(a);
      write('b='); readln(b);
      write('c='); readln(c);
    
      writeln();
      writeln();
    
      writeln('sina = ', a/c:8:6);
      writeln('cosa = ', b/c:8:6);
      writeln('tga = ', a/b:8:6);
      writeln('cotga = ', b/a:8:6);
    
      writeln();
    
      writeln('Vuvedete klavish i enter, za da izlezete ot programata');
      readln(c);
    end.
    Блок схемата ти я оставям, то са само квадратчета: Начало->Въвеждане на страните а,b,c->Пресмятане и извеждане на sina,cosa,tga,cotga->Край

    Нещо такова, еба ли го.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

  11. #61
    SPASIX
    Guest
    А тези неща, които пишеш в скобите, примерно writeln('Vuvedete stranite na triugulnika'); така ли да ги напиша в паскала. Също така в момента (направил съм всичко уж,както и ти) но ми изписва Compil Failed. Какъв може да е проблема?

  12. #62
    Мега фен Аватара на Chacho
    Регистриран на
    Nov 2006
    Мнения
    15 573
    Да, така. Тва е текст, който ще се изписва на монитора.

    Няма ли я написана някъде компилационната грешка? С каква програма компилираш кода?

    При мен всичко се компилира и тръгва. Виж да не си изпуснала някой символ някъде. Изкопирай всичко и пробвай пак.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

  13. #63
    SPASIX
    Guest
    http://www.whistle-bg.tk/uploads/56549288.png Ето това ми изписва. Човече много съм ти благодарен, че си губиш времето за мен и въобще, че си готов да помагаш на непознати...

  14. #64
    SPASIX
    Guest
    Хайде де, моля помогнете. А думата компилирам я чувам за 1 път, камо ли да знам как се извършва действието .

  15. #65
    SPASIX
    Guest
    Изтрийте ми горните мнения. Справих се, благодаря ти много! Без теб оценката ми не би била същата!

  16. #66
    Мега фен Аватара на Petrow
    Регистриран на
    Jan 2010
    Град
    Барселона
    Мнения
    6 483
    JAVA Да се създаде масив от 10 символни низа, въвеждани от клавиатурата. Да се сортира масива по метода на пряката селекция. Да се въведе символ от клавиатурата и да се изведат на екрана всички елементи на масива, не съдържащи този символ." Ако някой му се занимава

  17. #67
    Голям фен Аватара на asp1r1n94
    Регистриран на
    Sep 2009
    Град
    София
    Мнения
    817
    Оставям те сам да си мислиш за сравняването на елементите с въведения от нас елемент
    Код:
    import java.util.Scanner;
    
    public class Prog {
    
    	public static void selectionSort(String a[], int n) {
    		String minVal = null;
    		int temp=0;
    		for(int i=0;i<n-1;i++){
    			minVal = a[i];
    			temp = i;
    			for(int j=i+1;j<n;j++)
    				if(a[j].compareTo(minVal)<0){
    					minVal = a[j];
    					temp = j;
    				}
    			a[temp] = a[i];
    			a[i] = minVal;
    		}
    		
    	}
    	
    	
    	public static void main(String[] args) {
    		
    		
    		System.out.println("Enter 10 strings");
    		Scanner input = new Scanner(System.in);
    		
    		
    		String[] array = new String[10];
    		System.out.println(array);
    		for(int i=0;i<array.length;i++){
    			System.out.printf("Enter %d element: %n",i+1);
    			array[i] = input.nextLine();
    			
    		}
    		selectionSort(array,array.length);
    		for(int i=0;i<array.length;i++){
    			System.out.printf("%d sorted element is: %s%n",i+1,array[i]);
    		}
    		//String enterValue = input.nextLine();
    		// ..................................
    	}
    
    }

  18. #68
    Искам да започна да се занимавам с компютри, но съм кръгла 0. Може ли някой да ми препоръча някоя книга или сайт, от където да започна да уча?

  19. #69
    Мега фен Аватара на Chacho
    Регистриран на
    Nov 2006
    Мнения
    15 573
    Моите основи са:

    Програмиране на С++ - част първа и част втора, на Магдалина Тодорова
    Professional C++
    Нататък по-специализирана литература
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

  20. #70
    Мега фен
    Регистриран на
    Aug 2008
    Град
    Златната Среда
    Мнения
    5 594
    Ако става въпрос за софтуера, не само за програмиране, ами и операционните системи са много важно четиво - с Modern Operating Systems бих започнал аз.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

  21. #71
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 918
    Като цяло ако ще се занимаваш сериозно с програмране няма как да минеш без C, тоя език е малко като основа на всички други грубо. Разбира се, далеч по-леко ще възприемеш езици като Java, C# и т.н. които са от по-високо ниво и няма да се занимаваш с адреси, регистри и общо взето с всичко на по-ниско ниво. За Java C# не са лоши като за начало книгите на Наков. за Java след това има Core Java vol 1 и vol 2.

    Най-важно като цяло обаче е да се запиташ с какво искаш да се занимаваш, с програмиране на десктоп приложения, програмиране на мобилни или web. Според това и ще си избереш езика.

  22. #72
    Мега фен Аватара на Chacho
    Регистриран на
    Nov 2006
    Мнения
    15 573
    Да добавя към draid, прочети една книжка за някой програмен език и си избери тогава насока в програмирането, за да имаш поне някаква представа какви са разликите.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

  23. #73
    Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Регистриран на
    May 2007
    Град
    Някъде из София...
    Мнения
    8 281
    Програмирането е единствения да го наречем предмет, който не можеш да научиш само с четене...

    Почети малко за основите и после започвай направо да си правиш някакви неща. Най - лесния и ефикасен начин да научиш нещо е на принципа проба/грешка. Като опреш до даден казус, който не можеш да решиш питаш в stackoverflow научаваш как се прави и така, следващия път вече знаеш.

    Никога не съм чел книга за програмиране всичко съм си научил сам в нета. В университета единствения предмет който взех с 6 и то от първия път беше програмиране на C. Сега работя като Web developer. Всичко съм научил с опит. Интерсено ми е нещо, чета из нета как става, гледам примери, свалям готови системи и разучавам.

    Тази "специалност" се учи с практикуване не с четене, това не е география или философия. Когато те потърсят за интервю за работа няма да гледат разните хартийки и дипломи или да те питат кои книги си прочел. Ще те попитат за портфолиото ти и какъв реален опит имаш. Един два добре завършени проекта като за начало биха ти били голямо предимство.
    Последно редактирано от Sh@d0w : 07-18-2013 на 07:23

  24. #74
    Sh@d0w, е да ама аз не зная с какво искам още да се занимавам (кръгла 0 ). Така да се каже не правя разлика между програмните езици. Ще послушам съвета на Чачо за да видя какво точно ще е най-пододящо за мен и после започвам с практиката.

    Аз по принцип също предпочитам практиката, тъй като много неща ми отвличат вниманието при четенето и трябва 2 пъти да прочета една книга за да разбера за какво иде реч.

    Благодаря за съветите. Само да взема парички и ги почвам. :P

  25. #75
    Мега фен Аватара на Chacho
    Регистриран на
    Nov 2006
    Мнения
    15 573
    Литература има безплатно в интернет.

    Ето за уебърските истории начални уроци: http://www.w3schools.com/
    Ето за С++ намерих някво сайтче, което има доста работи: http://cpp-examples.com/c++uroci.php (естествено, почни със секцията за начинаещи вдясно)
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си