.
Отговор в тема
Страница 5 от 8 ПървиПърви 12345678 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 185
  1. #101
    Повече от фен
    Регистриран на
    Jan 2013
    Мнения
    331
    Цитирай Първоначално написано от ribok Виж мнението
    package ddd;

    import java.util.Scanner;
    public class ddddd {
    public static void main(final String[] args)
    {
    Scanner scan= new Scanner(System.in);
    int a= scan.nextInt();
    int b= scan.nextInt();
    int resultat= a+b;
    System.out.println("ddddd" + resultat);
    }
    }

    защо ми дава грешка на Scanner scan= new Scanner(System.in);

    това е java..
    Сложи scan.close(); след инпут-а. Въпреки че при мене и без тва си бачка. Ква ти е версията на java-та ?

  2. #102
    еми преди 2 дена си я дръпнах обаче , аз пиша в eclipse и така -- обаче това дето викаш не става .. може и аз да не го правя както мислиш ..

  3. #103
    Повече от фен
    Регистриран на
    Jan 2013
    Мнения
    331
    Ми кажи каква грешка ти дава

  4. #104
    Recource leak: 'scan' is never closed

    това е предупреждението

  5. #105
    Мега фен Аватара на Chacho
    Регистриран на
    Nov 2006
    Мнения
    15 573
    След

    System.out.println("ddddd" + resultat);

    напиши

    scan.close();
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

  6. #106
    мерси

  7. #107

    Регистриран на
    Jun 2011
    Град
    София
    Мнения
    7
    Имам да правя следната задача до понеделник:
    https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...90f8f8730dddcc
    Проблема е, че не го чаткам и грам тоя Excel. Word задачата се справих, ама другото ми е бая трудно.
    За да съм по-точен трябва да направя 2 формули.
    1вата да е за "Сума за плащане за всички". Там формулата трябва според мен да е:
    (((БройЗаети*ЦенаЗаДвойнаСт ая)+(бройЗаети*ЦенаЗаЕд.Ста )*50/100)*22/100)=
    като за *50/100 се има в предвид 50%, а *22/100 се има в предвид 22%. Мисля, че проблема е в процентите- май не трябва така да е означено...
    2рата трябва да е за "Сума за плащане-единична". Там формулата и грам не ми идва как може да е
    Сигурно нещо като:
    (1Човек*ЦенаЗаСтаята)*22/100=
    Ама тея проценти...куцат :X Цаката и на двата кода е да се делят на 2та пъти.
    Последно редактирано от LordDarkar : 10-05-2013 на 22:26

  8. #108
    Мега фен
    Регистриран на
    Sep 2010
    Мнения
    5 218
    Имам малък проблем . При сумиране на 2-чна и 16-чна бройна система

    1 0 1 1 1 1 1 . 0 0 1 1 (2) + A F 0 . 2 1 (16)

    След превръщане на 2-чната в 16-чна получавам

    5 F 3
    +A F 0 . 2 1

    А отговорът е B4F.51(16)

    Как се получава този отговор? Просто недоумявам,а съм наясно как се събира.

  9. #109
    Повече от фен
    Регистриран на
    Feb 2012
    Мнения
    460
    Идвам с много тъп въпрос
    какво значи != при C++

  10. #110
    Повече от фен
    Регистриран на
    Feb 2012
    Мнения
    460
    Някой да помогне с това

    Да се изведат числата от 1 до 100, всяко на нов ред.

  11. #111
    Мега фен Аватара на Chacho
    Регистриран на
    Nov 2006
    Мнения
    15 573
    != значи "различно от"
    Код:
    #include <iostream>
    using namespace std;
    
    int main()
    {
     int i;
     for(i=1; i<=100; i++)
    {
     cout<<i<<"\n";
    }
    cin>>i; //Zadurjane na konzolata
     return 0;
    }
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

  12. #112
    Здравейте! Може ли да ми помогнете с две задачи? Трябва да се напишат на C++.
    1зад. Да се напише програма, която декларира и въвежда масив от символи, след което извежда колко пъти символът "a" се среща в масива.
    Примерен вход: matematika
    Примерен вход: qwerty
    Примерен изход:3
    Примерен изход:0

    2зад. Да се напише програма, която въвежда от клавиатурата цяло число 1<n<11, редица от цели числа a0, a1, a2, ……, an-1 и цяло число х. Програмата да проверява дали х се съдържа в редицата и да извежда подходящо съобщение.
    Примерен вход: 6
    45, 23, 1, 17, 90, 185
    17
    Примерен вход: 4
    18, 15, 3, 85
    17
    Примерен изход: Yes
    Примерен изход: No

    Благодаря предварително!

  13. #113
    Повече от фен
    Регистриран на
    Feb 2012
    Мнения
    460
    А може ли само с while и без това нещо i++

  14. #114
    здравейте, трябва ми блок схема на следната задача:
    Да се състави алгоритъм за намиране индексите на най-малките стойности в отделните редове на двумерен масив B с M реда и N стълба.
    нямам си никаква идея как трябва да го направя, къде ли не търсих из интернет подобни задачи.. :c

  15. #115
    havefaith
    Guest
    Здравейте колеги да си го призная съм много зле с програмирането и имам задача за домашна работа ако мога така да го кажа с цел да си поправя слабата оценка, но както казах програмирането не е моята силна част и моля за помощ. задачата е :
    да се състави алгоритъм за намиране сумата от стойностите на елементите с най малка и най голяма стойности в отделните редове на двумерен масив с М реда и Н стълба
    Трябва ми блок схемата как трябва да изглежда.

  16. #116
    Цитирай Първоначално написано от Ramona Виж мнението
    А може ли само с while и без това нещо i++
    Добре е да научиш какво е това "i++"

    Иначе, с while:

    #include <iostream>

    using namespace std;

    int main() {
    int number = 1;

    while(number <= 100) {
    cout << number << endl;
    number += 1;
    }

    return 0;
    }

  17. #117
    Фен Аватара на HristoGavrilov
    Регистриран на
    Oct 2009
    Град
    София
    Мнения
    184
    Добри безплатни онлайн уроци по MySQL? Иначе за HTML и CSS, както и PHP, RUBY, PYTHON, Javascript, препоръчвам codecademy. Добър сайт, добри безплатни уроци. Базисно ниво, но е добър старт за тези, които искат да се учат.

  18. #118
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 918
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    След

    System.out.println("ddddd" + resultat);

    напиши

    scan.close();
    Това не е компилационна грешка, обикновено еклиспса само ще изпищи за предупреждение, че има resource leak.
    Авторе не кръщавай класовете с такива глупости, че на лошо ще свикнеш. Махни final от Sting[] args
    Последно редактирано от draid : 11-20-2013 на 21:59

  19. #119
    Здравейте!Имам нужда от малко помощ по тази програма на C++:
    Съставяне на два динамично представени стека с целочислени данни,съдържащи се във външен файл.
    Сортиране на елементите в двете структури по метод чрез размяна (метод на мехурчето).
    Изграждане на подредена динамична структура дек,съдържащ елементите на двата стека и намиране на най-малкото число по-голямо от средноаритметичната стойност на всички елементи в дека.
    Запис на изходните резултати във външен файл.
    Ето до къде съм стигнал:
    #include <iostream>
    using namespace std;

    struct elem
    {
    int key;
    elem *next;

    } *P,*N;

    void push(int n, elem *&start)
    {
    elem *p = start;
    start = new elem;
    start -> key=n;
    start -> next=p;
    }

    int pop(int &n, elem *&start)
    {
    if(start)
    {
    elem *p=start;
    n=start->key;
    start=start->next;
    delete p;
    return 1;
    }
    else return 0;
    }
    void bubbleSort2(elem *N[], int& n)
    { int i=1, j, k;
    for (i=0; i<n-1; i++)
    for (j=n-1; j>=i; j--)
    if (P[j].key > P[j+1].key) {
    k=(int) N[j]; N[j]=N[j-1]; k=(int) N[j-1];
    k = j;
    }



    }
    void bubbleSort3(elem *P [], int &n)
    { int i=1, j, k;
    for (i=n; i<n-1; i++)
    for (j=n-1; j>=i; j--)
    if (N[j].key > N[j+1].key) {
    k=(int) P[j]; P[j]=P[j-1]; k=(int)P[j-1];
    k = j;
    }

    }

    void main()
    {
    int n=1;
    while(n)
    {
    cout<<"\n Vuvedi cifra: "<<endl;
    cin>>n;

    if(n>0)
    { push(n,P);

    }
    else
    {
    if(n<0)
    push(n,N);

    }
    }
    while(pop(n,P))

    cout<<" "<<n<<"\t";
    cout<<"Sortirane1"<<endl;
    bubbleSort2( &N,n);
    while(pop(n,N))

    cout<<" "<<n<<"\t";
    cout<<"Sortirane2"<<endl;
    bubbleSort3(&P,n);
    cout<<endl;
    }

  20. #120
    Здравейте! За първи път пиша в тази тема. 8 клас съм с профил математика и информатика. Мисля след като завърша да се занимавам с програмиране, като съм си набелязал няколко сфери, но не знам коя да избера. Чудя се между desktop applications, embedded или game development. Разгледах няколко кода, след което се отказах от последното (game dev). Естествено, начинаещ съм, познавам само малко C++ (реални и логически типове данни, оператори за вход изход, операторите if, switch, операторите за цикъл, едномерни масиви, двумерни масиви /само синтаксиса/, низове/почти не съм го ползвал/), както и малко C#. Та въпросът ми е кое да избера (десктоп приложения или микроконтролери).

    П.С: Друга сфера, с коята може би искам да се занимавам е компресиране на данни, но не намирам много информация в нета, затова я оставям по-назад.
    Последно редактирано от martinfast : 12-25-2013 на 19:55

  21. #121
    k
    Последно редактирано от ritobis : 12-25-2013 на 22:57

  22. #122
    Мега фен Аватара на Chacho
    Регистриран на
    Nov 2006
    Мнения
    15 573
    Цитирай Първоначално написано от martinfast Виж мнението
    Здравейте! За първи път пиша в тази тема. 8 клас съм с профил математика и информатика. Мисля след като завърша да се занимавам с програмиране, като съм си набелязал няколко сфери, но не знам коя да избера. Чудя се между desktop applications, embedded или game development. Разгледах няколко кода, след което се отказах от последното (game dev). Естествено, начинаещ съм, познавам само малко C++ (реални и логически типове данни, оператори за вход изход, операторите if, switch, операторите за цикъл, едномерни масиви, двумерни масиви /само синтаксиса/, низове/почти не съм го ползвал/), както и малко C#. Та въпросът ми е кое да избера (десктоп приложения или микроконтролери).

    П.С: Друга сфера, с коята може би искам да се занимавам е компресиране на данни, но не намирам много информация в нета, затова я оставям по-назад.
    Мисли в насока проекти, а не сфери. Или просто избери някоя на слуки. Обикновено пробваме по малко от всичко и накрая си харесваме нещо. Пробвай 2-3 прости десктоп и embeded приложения, след това интересът ти сам ще те дръпне в правилната за теб посока. Просто много хора се спират пред избора и не избират нищо.

    Ако си 8 клас, имаш големият плюс, че имаш свободно време. Ако не го пропилееш в колебания, имаш време да задълбочиш и в двете сфери преди да си влязъл в университета още. За момента се мъчи просто да завършваш нещата си и с всеки изминал проект да увеличаваш мащаба.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

  23. #123
    Здравейте, имам следната задача за домашно:

    Съставете математически и информационен модел за решаване на следната задача: По дадени катети и хипотенуза в правоъгълен триъгълник да се изчисли лицето му. (госпожата каза да използваме всички етапи за решаване на задачи с компютър).

    Езикът е C++.

    Може ли малко помощ/указания?
    Благодаря предварително!

  24. #124
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 918
    Не ми е ясно, защо след като са ти дадени и двата катета ти е необходима хипотенузата. Лицето на правоъгълен триъгълник е 0.5ab. Следователно ти трябват 3 променливи, две за катетите и една за лицето. Ако толкова държи да има вход и за хипотенуза, значи 4 променливи. Променливите са ти с плаваща запетая, въпреки че ако ползвате само целочислени стойности за смятане може и да са целочислени.

    Набързо казано, предполагам имаш понятие от C++ за това няма да ти пиша всичко

    double a,b,c,S; //Variables

    cout<<"Enter side a"
    cin>>a; //sides of right triangle
    cout<<"Enter side b"
    cin>>b;
    cout<<"Enter side c"
    cin>>c;

    S=0.5*a*b; //Area of triangle

    cout<<"The area is"<<S; //printing result

    Дано не съм объркал някъде по синтаксиса, че C не съм пипвал последните години.
    Последно редактирано от draid : 01-04-2014 на 15:47

  25. #125
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Не ми е ясно, защо след като са ти дадени и двата катета ти е необходима хипотенузата. Лицето на правоъгълен триъгълник е 0.5ab. Следователно ти трябват 3 променливи, две за катетите и една за лицето. Ако толкова държи да има вход и за хипотенуза, значи 4 променливи. Променливите са ти с плаваща запетая, въпреки че ако ползвате само целочислени стойности за смятане може и да са целочислени.

    Набързо казано, предполагам имаш понятие от C++ за това няма да ти пиша всичко

    double a,b,c,S; //Variables

    cout<<"Enter side a"
    cin>>a; //sides of right triangle
    cout<<"Enter side b"
    cin>>b;
    cout<<"Enter side c"
    cin>>c;

    S=0.5*a*b; //Area of triangle

    cout<<"The area is"<<S; //printing result

    Дано не съм объркал някъде по синтаксиса, че C не съм пипвал последните години.
    Благодаря за помощта! В час сме писали ето това нещо "cout<<''a''<<a<<endl;'', но чак след като сме въвеждали формулата за лице? Има ли значение, дали ще го запишем под лицето или след "cin>>a;''?

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си