.
Отговор в тема
Страница 7 от 8 ПървиПърви ... 345678 ПоследнаПърви
Резултати от 151 до 175 от общо 185
  1. #151
    Здравейте, 10 клас съм и за домашна работа ни дадоха няколко задачки, за да минем.Ако някой може да ги реши или да даде някакви насоки как се решават ще бъде много добре.(За C++ става въпрос)
    Това са задачките:
    1.Да се напише програма, която въвежда три реални числа, намира и извежда най-голямото от тях.
    2.Да се състави програма, която по дадено реално число х намира стойността а у,кадето
    у=0, ако х<=5
    у=х*х, ако х>5
    3.Да се напише програма, която установява дали дадена година е високосна.
    Упътване:Една година е високосна, ако се дели на 4 и не се дели на 100 или ако се дели на 400
    4.Да се изведат всички числа от m до n, които се делят на 7
    5.Да се състави програма, която намира и извежда стойността на n!, където n(n>=1) е дадено естествено число
    6.Да се състави програма, която установява дали естественото число n е просто.
    7.Да се състави програма, която въвежда от клавиатурата числа до въвеждането на 0 и отпечатва сумата им.
    8.Да се състави програма, която въвежда от клавиатурата числа до въвеждането на 0 и отпечатва разликата им.
    9.Да се състави програма, която въвежда от клавиатурата числа до въвеждане на 0 и отпечатва броя на отрицателните и положителните числа.
    Последно редактирано от WestLord : 06-19-2014 на 21:42

  2. #152
    C++
    1.Променливите необходими за изчисляване на разходите,направени
    за един ден ( с точност до стотинка),при зададена обща сума за разходите
    и броя дни.
    2.Променлива от тип double и указател към константа от тип double,иниацилизиран.
    3.Двумерен масив с размер 4 x 2 ,иниацилизиран.
    10.Напишете програма ,която чете от клавиатурата положителни цели числа и
    определя броя на четните числа и броя на нечетните.Цикълът да се организира
    чрез проверка на коректност на операцията по въвеждане на числото.
    11.Декларирайте едномерен масив от цели числ,като го иниацилизирате.
    Определете сумата и броя на елементите на масива,които попадат в диапазона [10,20]
    (на елементите със значения: 10<=значение<=20).
    12.Направена е декларация int a=0, b=1, c.Какво ще бъде значението на a,b,c след
    изпълнението на израза :
    c= 2* a++ + ++b/2;
    15.Какво ще изведе кода?Представете схематично променливите в паметта
    int a=10, b=20, c=30;
    Int *p1=&a, *p=&c;
    Cout<<p1-p2<<endl;
    16.double * p1, *p2;
    P2=new double(11);
    P2=new double;
    P2=p1;
    Cout<<”*p1=”<<*p1<<” *p2=”<<*p2<<endl;
    *p2=5;
    Cout<<”*p1=”<<*p1<<” *p2”<<*p2<<endl;
    17 Какво ще изведе кода ,кратки пояснения
    char ch;
    int num;
    while(true){
    cin.get (ch);
    if(isdigit(ch)) {
    cin.unget();
    cin>>num;
    break;
    }
    }
    cout<<"num="<<num<<endl;
    18.
    const int SIZE=10;
    int array [SIZE] ={3, 11, -34, 42, 12, -8, 51, 44, 9, 3};
    int s=22;
    bool flag=false;
    for(int i=0; i< SIZE; i+-){
    if (array[i] ==s) {
    flag=true;
    break;
    }
    }
    cout<<flag<<endl;
    19.int a[] [3]=(1,2,3,4,5,6,7,8,9);

  3. #153

  4. #154
    Повече от фен Аватара на 8bit
    Регистриран на
    Aug 2013
    Мнения
    490
    Бхя тръгнал да ги решавам, ама като видях колко много те мързи да си направиш сама задачите, чието решение е буквално да препишеш кода в ИДЕ-то и да компилираш, се отказах.

  5. #155
    Здравейте, може ли някой да ми помогне с тези задачи по информатика http://prikachi.com/images.php?images/73/7672073A.jpg Програмният език е C#. Много ви моля помогнете!!!!

  6. #156
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 918
    Ами снимай го по хубаво, то почти нищо не се вижда като хората.

  7. #157
    C#, ако някой може да ми обясни как стават кодовете
    1. Да се напише програма, която въвежда от клавиатурата цяло число n и редица от реални числа a2, a1, a2...an-1 , след което намира и отпечатва колко пъти в масива се среща максималния му елемент

    2.Да се напише програма, която въвежда от клавиатурата цяло число n и редица реални числа a0,a1,a2...an-1 , след което намира максималния и минималния елемент, разменя местата им и извежда новополучения масив.

    3.Да се напише програма, която въвежда от клавиатурата цяло число n и редица от цели числа a0,a1,a2...an-1 след което намира и извежда произведението на тези числа от редицата, които са кратни на 7. Ако няма такива да се изведе "No"
    Последно редактирано от gotinataAa : 10-21-2014 на 14:23
    ~_~|^_^|~_~ ,.,.,. <3

  8. #158
    Супер фен Аватара на mlakniwe
    Регистриран на
    Apr 2010
    Мнения
    1 614
    Някой добър с Oracle SQL ще помогне ли с тези заявки/става дума за HR схема/?
    -Изведете номер, фамилия, заплата на работник, номер на отдел, броя на работниците с комисионна за отдела за всички работници.
    - Изведете всички работници, които са постъпили в понеделник. Изведете техният брой.
    -Изведете ID и име на отдела, ID на локацията и броя на работниците за всеки отдел, които са продавачи (с название на работата ‘ST_CLERK’)
    -Напишете PL/SQL блок за отпечатване средната заплата за служителите, имащи една и съща длъжност, независимо то отдела в който работят. Длъжността се въвежда в субституционна променлива. Осигурете подходящ текст при извеждането.

  9. #159
    Повече от фен Аватара на 8bit
    Регистриран на
    Aug 2013
    Мнения
    490
    Цитирай Първоначално написано от gotinataAa Виж мнението
    C#, ако някой може да ми обясни как стават кодовете
    1. Да се напише програма, която въвежда от клавиатурата цяло число n и редица от реални числа a2, a1, a2...an-1 , след което намира и отпечатва колко пъти в масива се среща максималния му елемент
    https://dotnetfiddle.net/J0NRVK

    Цитирай Първоначално написано от gotinataAa Виж мнението
    2.Да се напише програма, която въвежда от клавиатурата цяло число n и редица реални числа a0,a1,a2...an-1 , след което намира максималния и минималния елемент, разменя местата им и извежда новополучения масив.
    https://dotnetfiddle.net/XR9S5Z

    Цитирай Първоначално написано от gotinataAa Виж мнението
    3.Да се напише програма, която въвежда от клавиатурата цяло число n и редица от цели числа a0,a1,a2...an-1 след което намира и извежда произведението на тези числа от редицата, които са кратни на 7. Ако няма такива да се изведе "No"
    https://dotnetfiddle.net/nxTR8e

    Само изтрий публик-а пред класовете и мейн-а. Сложил съм го заради .нетфийдъл, че без него не работи.

  10. #160
    Благодаря
    ~_~|^_^|~_~ ,.,.,. <3

  11. #161
    Голям фен Аватара на G3GaSa
    Регистриран на
    Mar 2014
    Мнения
    672
    Цитирай Първоначално написано от gotinataAa Виж мнението
    Благодаря
    МноЛ як ник имЪш "щъ поздравя напрао" дан губим времИ
    http://www.youtube.com/watch?v=yj0HUVQkQ3M

  12. #162
    Здравейте. Някой може ли да ми напише тази програма на С++ ? Благодаря предварително !

    Напишете програма, която чете от конзолата цяло число n. Програмата трябва да изведе на екрана ромб от числа. Първият ред трябва да съдържа n/2 , всеки следващ ред трябва да съдържа 2 числа, редът n/2
    трябва да съдържа всички числа от 1 до n, след което броят им намалява с 2 на всеки ред.

    Например:
    Вход: 5

    2 3
    1 2 3 4
    1 2 3 4
    2 3

    Или
    Вход: 6

    3
    2 3 4
    1 2 3 4 5
    2 3 4
    3

  13. #163
    Примерите не излязоха както трябва нещо

    --2 3
    1 2 3 4
    1 2 3 4
    --2 3

    ----3
    --2 3 4
    1 2 3 4 5
    --2 3 4
    ----3

  14. #164
    Здравейте! Дали някой може да ми помогне за следната задача:
    В двумерен масив въведете стойности.Разменете местата на първия ред с реда ,съдържащ max елемент.Да се изведе новият масив.Аз съм стигнала дотук:
    #include<iostream.h>
    #include<conio.h>
    #include<stdlib.h>
    #include<math.h>
    #include<iomanip.h>
    int main ()
    { int a[20][20]; int n,m;
    cout<<"Vavedei broi redove n="; /*vavejdane na redove*/
    cin>>n;
    if (!cin)
    {
    cout<<"Error!"<<"\n";
    return 1;
    }
    if(1<n || n>20) /*proverka za korektnost na n*/
    {
    cout<<"Nekorektni danni!"<<"\n";
    }
    cout<<"Vavedi broi stalbove m="; /*vavejdane na stalbove*/
    cin>>m;
    if (!cin)
    {
    cout<<"Error!"<<"\n";
    return 1;
    }

    if(1<m || m>20) /*proverka za korektnost na m*/
    {
    cout<<"Nekorektni danni!"<<"\n";
    return 1;
    }
    cout<<"Vavedete otnovo broi stalbove n=";
    cin>>m;

    cout<<"a["<<n<<","<<m<<"]="<<"\n";

    system("pause");
    }

  15. #165
    Супер фен Аватара на CoNviCt
    Регистриран на
    Apr 2009
    Град
    Over the law
    Мнения
    2 250
    Заповядай.
    За да не си играя да въвеждам нищо, използвам функция за случайно генериране на числа. Броят на редовете и колоните съм го задал с константа. Ти можеш да ги махнеш и да интегрираш твоя код. Ако искаш да ти помагам допълнително за нещо, да ти обясня нещо, което не разбираш - можеш да ми пишеш. Ще ти помагам.
    #include <iostream>
    #include <time.h>
    using namespace std;
    const int ROWS=5;
    const int COLLS=5;


    void main()
    {

    int masiv[ROWS][COLLS];

    srand (time(NULL));
    for(int i=0;i<ROWS;i++)
    {
    for(int j=0;j<COLLS;j++)
    {

    masiv[i][j]=rand() % 100;


    }
    }
    int max=0;
    int nomer_na_red=0;
    int temp;
    for(int i=0;i<ROWS;i++)
    {
    for(int j=0;j<COLLS;j++)
    {
    if (max<masiv[i][j])
    {
    max=masiv[i][j];
    nomer_na_red=i;
    }
    cout<<masiv[i][j]<<" ";



    }

    cout<<endl;
    }



    for(int i=0;i<ROWS;i++)
    {
    temp=masiv[0][i];
    masiv[0][i]=masiv[nomer_na_red][i];
    masiv[nomer_na_red][i]=temp;

    }

    cout<<endl;
    for(int i=0;i<ROWS;i++)
    {
    for(int j=0;j<5;j++)
    {

    cout<<masiv[i][j]<<" ";



    }

    cout<<endl;
    }

    system("pause");
    }

    П.С. Първите два двойни цикъла могат да се обединят, но ги оставям така, за да ти е по-лесно да разбереш идеята.

  16. #166
    Здравейте има ли някой който може да ми разясни една задача.за Java става дума

  17. #167
    Супер фен Аватара на CoNviCt
    Регистриран на
    Apr 2009
    Град
    Over the law
    Мнения
    2 250
    Окей, ще опитам.
    Постни я. ^^

  18. #168
    Ок поствам я.Задачата е готова.Има общо 5 пакета(папки)Задачата се отнася за една сграда със колко стаи и коридори е и кой е най лесния маршрут.Аз искам да знам във всеки пакет какво правим защото преподавателя това ще ме пита.

    ПАКЕТ 1-Building
    package ooe;

    import java.nio.file.Path;
    import java.nio.file.Paths;
    import java.util.ArrayList;

    public class Building {
    private ArrayList<Hallway>hallways=new ArrayList<Hallway>();
    private ArrayList<Room>rooms=new ArrayList<Room>();
    private ArrayList<Route>routs=new ArrayList<Route>();

    private Room entrance;
    private Room exit;



    public Building(String dataFile){
    Path file=Paths.get(dataFile);
    ArrayList<String> data=FileWorker.readFile(file);
    build(data);

    ArrayList<Room> route=new ArrayList<Room>();
    route.add(this.entrance);
    this.findRoute(route);



    }


    private void build (ArrayList<String> data){
    for(int index=0;index<data.size();index++){
    String line=data.get(index);
    String []lineArray=line.split("\t");
    String name=lineArray[0];
    int difficulty=Integer.parseInt(lineArray[1]);
    Room room=new Room(name, difficulty);
    this.rooms.add(room);

    }

    for (int index=0;index<data.size();index++){
    String line=data.get(index);
    String [] lineArray=line.split("\t");
    ПАКЕТ 2-fileWorker
    package ooe;

    import java.io.BufferedReader;
    import java.io.IOException;
    import java.nio.charset.StandardCharsets;
    import java.nio.file.Files;
    import java.nio.file.Path;
    import java.util.ArrayList;

    public class FileWorker {

    public static ArrayList<String> readFile (Path file){
    file=file.toAbsolutePath();
    file=file.normalize();
    ArrayList<String> data=new ArrayList<String>();

    try {
    BufferedReader reader=Files.newBufferedReader(file, StandardCharsets.UTF_;
    String line=reader.readLine();
    while (line!=null){
    data.add(line);
    line=reader.readLine();
    }
    reader.close();
    }
    catch (IOException exception){
    exception.printStackTrace();
    return null;
    }
    return data;
    }

    Пакет 3 -hallway
    package ooe;

    public class Hallway {

    private int length;
    private Room start;
    private Room end;

    public Hallway (int length){
    this.length=length;
    }

    public int getLength() {
    return length;
    }

    public void setLength(int length) {
    this.length = length;
    }


    public Room getStart() {
    return start;
    }

    public void setStart(Room start) {
    if (this.start==start)return;
    this.start = start;
    start.addExit(this);
    }

    public Room getEnd() {
    return end;
    }

    public void setEnd(Room end) {
    if(this.end==end)return;
    this.end = end;
    end.addEntrance(this);
    }

    @Override

    public String toString (){
    StringBuilder builder=new StringBuilder();
    builder.append(this.length);
    builder.append('-');

    Пакет 4 -main
    ackage ooe;

    import java.nio.file.Path;
    import java.nio.file.Paths;
    import java.util.ArrayList;

    public class Main {

    public static void main(String[]args){

    /*Room room=new Room("A", 0);
    Room room2=new Room("B", 7);
    Hallway hallway=new Hallway(6);
    hallway.setStart(room);
    hallway.setEnd(room2);
    Room room3=new Room("C", 2);
    Hallway hallway2=new Hallway(;
    hallway2.setStart(room);
    hallway2.setEnd(room3);
    System.out.println(room);
    System.out.println(room2);
    System.out.println(room3);*/

    Building building= new Building("input.txt");

    building.print();


    }

    Пакет 5 -room
    package ooe;

    import java.util.ArrayList;

    public class Room {

    private String name;
    private int difficulty;
    private ArrayList<Hallway> entrances =new ArrayList<Hallway>();
    private ArrayList<Hallway> exits = new ArrayList<Hallway>();

    public Room (String name,int difficulty){
    this.name=name;
    this.difficulty=difficulty;
    }

    public String getName() {
    return name;
    }

    public void setName(String name) {
    this.name = name;
    }

    public int getDifficulty() {
    return difficulty;
    }

    public ArrayList<Hallway> getEntrances() {
    return entrances;
    }

    public Hallway getExit (Room exit){
    for (int index=0;index<this.exits.size();index++){
    Hallway hallway=this.exits.get(index);
    if(hallway.getEnd()==exit){
    return hallway;
    }

    }
    return null;

    }

    public void addEntrance(Hallway entrance) {
    if(this.entrances.contains(entrance))return;
    this.entrances.add(entrance);

    Пакет 6- route

    package ooe;

    import java.util.ArrayList;

    public class Route {

    private ArrayList<Room> rooms;
    private int length;
    private int difficulty;


    public Route(ArrayList<Room> rooms){
    this.rooms=rooms;
    this.build();

    }

    private void build(){
    this.difficulty=0;
    for(int index=0;index<this.rooms.size();index++){
    Room room=this.rooms.get(index);
    int roomDifficulty=room.getDifficulty();
    this.difficulty=this.difficulty+roomDifficulty;
    }

    this.length=0;
    for (int index=0;index<this.rooms.size()-1;index++){
    Room start=this.rooms.get(index);
    Room end=this.rooms.get(index+1);
    Hallway hallway=start.getExit(end);
    int length=hallway.getLength();
    this.length=this.length+length;
    }
    }

    public ArrayList<Room> getRooms() {
    return rooms;
    }

    public int getLength() {
    return length;
    }


    .Това е ,доста е голяма ако можеш да ми помогнеш ще се радвам.Искам да знам във всеки пакет какво се случва на всеки ред Извинявай че ще ти отнема време

  19. #169
    ако може да ми напишеш срешу всяко нещо какво става ще ми е най лесно

  20. #170
    секи 5ти учи Ц ... баси хората, половината от тях си пишат курсовата в някой форум... баси хората.... за кво го учите тогава?



    изкупуване на коли за скрап

  21. #171
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 918
    Задължително им е по информатика. Не е C, а C++ или шарп. На чисто C програмират доста малко хора, дори масата програмисти бягат към езиците от високо ниво.

  22. #172
    Здравейте! Ако има някой, който разбира от C# ще съм му много благодарен - http://prikachi.com/images.php?images/865/8054865R.jpg

    Благодаря

  23. #173
    Хора имам да правя една задача на С++ и така съм забил че истина не е ... знаех че програмирането не е лесно и може би не точно за мен но не очаквах да имам такива проблеми и затруднения ... http://prikachi.com/images.php?images/446/8060446X.jpg ето я и задачата (маркираната) ако на някой му се занимава нека я реши ако ли не ... аз съм се предал

  24. #174
    Цитирай Първоначално написано от justt.djj Виж мнението
    Хора имам да правя една задача на С++ и така съм забил че истина не е ... знаех че програмирането не е лесно и може би не точно за мен но не очаквах да имам такива проблеми и затруднения ... http://prikachi.com/images.php?images/446/8060446X.jpg ето я и задачата (маркираната) ако на някой му се занимава нека я реши ако ли не ... аз съм се предал
    Код:
    #include <cstdio>
    using namespace std;
    
    struct point
    {
        int x, y;
        point(int x=0, int y=0)
        {
            this->x=x;
            this->y=y;
        }
    };
    
    int n;
    point *points;
    int main()
    {
        scanf("%d", &n);
        points=new point[n];
        for(int i=0, x, y;i<n;i++)
        {
            scanf("%d %d", &x, &y);
            points[i]=point(x, y);
        }
    
        int qu3=0;
        for(int i=0;i<n;i++)if(points[i].x<0&&points[i].y<0)
        {
            printf("%d\n", i+1);
            qu3++;
        }
    
        printf("total: %d\n", qu3);
    }

  25. #175
    Имате проблеми с математиката ? Губите цели часове в решаване на едни и същи задачи ? Или искате да повишите успеха си ? Значи сте на правилното място !!! Разработвам софтуер за решаване на еднотипни задачи (квадратни уравнения, решаване на триъгълници, намиране на неизвестни...) Цената на всяка програма е 19.99лв. Като след покупката можете да ПРЕПРОДАВАТЕ КОПИЯ ЗА ВАША ПЕЧАЛБА. Ако продадете програмата на половината от вашият клас за символичната сума от 2лв. веднага си избивате парите, но защо да спираме до тук ? Можете да продавате програмата ми и на другите училища от ВАШИЯТ ГРАД и да припечелите доста добри пари. За контакти mail: xKalcho@gmail.com, skype: kalcho.97. Ако някой младеж с предприемаческо мислене иска да работим заедно също е добре дошъл. (mail: xKalcho@gmail.com, skype: kalcho.97)

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си