.
Затворена тема
Резултати от 1 до 25 от общо 186

Hybrid View

Добър ден, за утре ми трябва една спешна работа ако може найстина ще съм благодарен.
    Та, VisualBasic 6.0 имам една задача по Информатика, 11-ти клас съм и ми е профил. та към задачата.
    Тя следи следното : Създайте крастословица най-малко 15 думи свързана с темата, червената книга на българия.
    Госпожата каза креативно да създадем програмта. аз имах една идея примерно всички думи от крастословицата да са от ляво на дясно и пред тях а има command button в който като натиснем да излиза съответния въпрос.
    и още 2 command buttons ЕДИН да чисти крастословицата на ново да се решава а другия ''провери'' и между всички думи в крастословицата да излиза накрая думата ''ЧервенаКнига'' на мен ми трябва кода на този команден бутон да ми излиза съответно като го натисна въпроса и кода за проверката на крастословицата. надявам се да съм обяснил добре спешно ми трябва хора . Мерси за вниманието .

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от rascal_ Виж мнението
    Добър ден, за утре ми трябва една спешна работа ако може найстина ще съм благодарен.
    Та, VisualBasic 6.0 имам една задача по Информатика, 11-ти клас съм и ми е профил. та към задачата.
    Тя следи следното : Създайте крастословица най-малко 15 думи свързана с темата, червената книга на българия.
    Госпожата каза креативно да създадем програмта. аз имах една идея примерно всички думи от крастословицата да са от ляво на дясно и пред тях а има command button в който като натиснем да излиза съответния въпрос.
    и още 2 command buttons ЕДИН да чисти крастословицата на ново да се решава а другия ''провери'' и между всички думи в крастословицата да излиза накрая думата ''ЧервенаКнига'' на мен ми трябва кода на този команден бутон да ми излиза съответно като го натисна въпроса и кода за проверката на крастословицата. надявам се да съм обяснил добре спешно ми трябва хора . Мерси за вниманието .
    Ще е хубаво, ако си го направиш с база данни текстов файл например. Там ще си запазиш думите. Командния бутон за нова кръстословица ще разбърква тези думи и ще взима първите, които започват със съответната буква, за да се получи ЧервенаКнига от тях. Ще имаш 12 думи, тоест 12 низа. Можеш да направиш по много текстови полета, като позволиш да се въвежда само по 1 буква в тях. Така 1 поле = 1 буква. Имай резервни и ще скриваш излишните.

За другия бутон, за проверката, просто обхождаш текстовите полета по редове и сравняваш с буквите в низовете. Ако не съвпадат, маркираш едно boolean-че "false" и тва е.

Този за съответния въпрос можеш да го свържеш със съответната дума. На onClick или там къвто е eventa във VB можеш да сетваш един integer на номера на думата и при кликане на командния бутон да сетва в някакво текстово поле низ от масив, с пореден номер този integer. Може да си го прочел въпроса от файла с думите (дума-въпрос, дума-въпрос, дума-въпрос) в някакъв втори масив с въпроси, освен онзи с думите.

И тва е в общи линии.

@BloodyF, до края на месеца ще го имаш
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си