- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Информатика/Програмиране (пишете програмния език)
Програмирането е единствения да го наречем предмет, който не можеш да научиш само с четене...
Почети малко за основите и после започвай направо да си правиш някакви неща. Най - лесния и ефикасен начин да научиш нещо е на принципа проба/грешка. Като опреш до даден казус, който не можеш да решиш питаш в stackoverflow научаваш как се прави и така, следващия път вече знаеш.
Никога не съм чел книга за програмиране всичко съм си научил сам в нета. В университета единствения предмет който взех с 6 и то от първия път беше програмиране на C. Сега работя като Web developer. Всичко съм научил с опит. Интерсено ми е нещо, чета из нета как става, гледам примери, свалям готови системи и разучавам.
Тази "специалност" се учи с практикуване не с четене, това не е география или философия. Когато те потърсят за интервю за работа няма да гледат разните хартийки и дипломи или да те питат кои книги си прочел. Ще те попитат за портфолиото ти и какъв реален опит имаш. Един два добре завършени проекта като за начало биха ти били голямо предимство.
Последно редактирано от Sh@d0w : 07-18-2013 на 04:23
Съжалявам но няма как да се съглася с теб. Има неща които трябва да прочетеш и осмислиш. Трудно е да вземеш да ръчкаш нещо и от нищото да научиш някой неща. Дори това което ти обясняваш, пак е четене. Не разбираш нещо отиваш виждаш кода, в него не разбираш нещо търсиш какво е и как се използва. Просто четенето и практикуването са неразделно свързани неща и то не само в ИТ сферата ами във всичко в което искаш да бъдеш добър. За мен най добре се усвоява с четене и тестване или по обратният път, но едното без другото е невъзможно. И ако твърдиш, че си се научил без да четеш е леко смешно, защото дали ще четеш в интернет дали ще гледаш клипове, кодове и т.н. то е на една основа.
Не си мисли че тия книги се четат като учебник по история. Те са пълни с примери които трябва да разгледаш и най-вече да пробваш. Да се сетиш да добавиш нещо към тях да опиташ да го направиш.
Дам мечтата на всяко хлапе, да се научи да хакваобикновено индивидите са доста ентусиазирани, започват да търсят и четат нещо, често C/C++ стигат най-далеко до указатели и се удрят в бетонна стена. Успех с хакването.
Последно редактирано от draid : 07-18-2013 на 23:26