.
Затворена тема
Резултати от 1 до 25 от общо 186

Hybrid View

Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    Програмирането е единствения да го наречем предмет, който не можеш да научиш само с четене...

Почети малко за основите и после започвай направо да си правиш някакви неща. Най - лесния и ефикасен начин да научиш нещо е на принципа проба/грешка. Като опреш до даден казус, който не можеш да решиш питаш в stackoverflow научаваш как се прави и така, следващия път вече знаеш.

Никога не съм чел книга за програмиране всичко съм си научил сам в нета. В университета единствения предмет който взех с 6 и то от първия път беше програмиране на C. Сега работя като Web developer. Всичко съм научил с опит. Интерсено ми е нещо, чета из нета как става, гледам примери, свалям готови системи и разучавам.

Тази "специалност" се учи с практикуване не с четене, това не е география или философия. Когато те потърсят за интервю за работа няма да гледат разните хартийки и дипломи или да те питат кои книги си прочел. Ще те попитат за портфолиото ти и какъв реален опит имаш. Един два добре завършени проекта като за начало биха ти били голямо предимство.
    Последно редактирано от Sh@d0w : 07-18-2013 на 04:23

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от Sh@d0w Виж мнението
    Програмирането е единствения да го наречем предмет, който не можеш да научиш само с четене...

Почети малко за основите и после започвай направо да си правиш някакви неща. Най - лесния и ефикасен начин да научиш нещо е на принципа проба/грешка. Като опреш до даден казус, който не можеш да решиш питаш в stackoverflow научаваш как се прави и така, следващия път вече знаеш.

Никога не съм чел книга за програмиране всичко съм си научил сам в нета. В университета единствения предмет който взех с 6 и то от първия път беше програмиране на C. Сега работя като Web developer. Всичко съм научил с опит. Интерсено ми е нещо, чета из нета как става, гледам примери, свалям готови системи и разучавам.

Тази "специалност" се учи с практикуване не с четене, това не е география или философия. Когато те потърсят за интервю за работа няма да гледат разните хартийки и дипломи или да те питат кои книги си прочел. Ще те попитат за портфолиото ти и какъв реален опит имаш. Един два добре завършени проекта като за начало биха ти били голямо предимство.

Съжалявам но няма как да се съглася с теб. Има неща които трябва да прочетеш и осмислиш. Трудно е да вземеш да ръчкаш нещо и от нищото да научиш някой неща. Дори това което ти обясняваш, пак е четене. Не разбираш нещо отиваш виждаш кода, в него не разбираш нещо търсиш какво е и как се използва. Просто четенето и практикуването са неразделно свързани неща и то не само в ИТ сферата ами във всичко в което искаш да бъдеш добър. За мен най добре се усвоява с четене и тестване или по обратният път, но едното без другото е невъзможно. И ако твърдиш, че си се научил без да четеш е леко смешно, защото дали ще четеш в интернет дали ще гледаш клипове, кодове и т.н. то е на една основа.

Цитирай Първоначално написано от Minwu Виж мнението
    Sh@d0w, е да ама аз не зная с какво искам още да се занимавам (кръгла 0 ). Така да се каже не правя разлика между програмните езици. Ще послушам съвета на Чачо за да видя какво точно ще е най-пододящо за мен и после започвам с практиката.

Аз по принцип също предпочитам практиката, тъй като много неща ми отвличат вниманието при четенето и трябва 2 пъти да прочета една книга за да разбера за какво иде реч.

Благодаря за съветите. Само да взема парички и ги почвам. :P
    Не си мисли че тия книги се четат като учебник по история. Те са пълни с примери които трябва да разгледаш и най-вече да пробваш. Да се сетиш да добавиш нещо към тях да опиташ да го направиш.

Цитирай Първоначално написано от BAN.ili.NE Виж мнението
    Първо не ми казвайте, че хакването на някакъв си Flex Anticheat 5.05.0 е незаконно и се наказва от закона....Та това е CS 1.6 верига, която само го използват бе...Значи попитах някакъв пич във въпросния сървър и ми каза, че трябва да науча програмния език и също така да мога да пиша на него и някакви си други неща, като разбирането на пакетите на Flexa...Та той ми каза, че винаги, дори и след ъпдейт може отново и отново да го препрограмира и да си пусне wall hack. Не ми казвайте също и че не ми трябват такива глупости...решил съм го вече и искам да се науча и аз да го права. Като не искате направо да ми кажете как се прави просто ме научете стъпка по стъпка или пък какво точно да чета, че да се науча и аз да го препрограмирам и да си пускам хакчето...
    Дам мечтата на всяко хлапе, да се научи да хаква обикновено индивидите са доста ентусиазирани, започват да търсят и четат нещо, често C/C++ стигат най-далеко до указатели и се удрят в бетонна стена. Успех с хакването.
    Последно редактирано от draid : 07-18-2013 на 23:26

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си