Ние момчетата понякога попадаме във неудобна ситуация където трябва да се оправим със интересния дамски феномен наречен от мен "Добре съм", добавени ли са сълзи вече ситуацията става трагична и наистина неизгодна за нас момчетата.
За жалост съм изпитвал и двете неща по 1-2 пъти и не пожелавам на никой да попада в такова положение, но нека обясня.
При ситуация от първи тип където момичето явно е сърдито за нещо и се държи гадно съм имал следния развой на събитията:
Аз: Изглеждаш ядосана за нещо.
Тя: Добре съм.
Аз: Наистина ли си добре?
Тя: Много съм добре!
А това което ми се върти в главата през това време е: "Аз не съм баба Ванга и освен ако не ми кажеш какво толкова е станало наистина не очаквай да си напрягам мозъка да се сетя или да започна да те умолявам като мухльо да ми кажеш какъв ти е проблема, за това просто ще приема отговора че си "добре" за задоволителен докато не изплюеш камъчето!".
При ситуация от втори тип със сълзи, вече нещата доста загрубяват и от нормално състояние влизам във паник режим сякаш съм индианец гледащ как огъня му изгаря сламената къща. Тогава мислите ми наподобяват нещо подобно:
"Ох малеле, какво ти стана? Аз ли нещо казах или направих? Всичко си вървеше тъй наред и изведнъж ти започваш да ревеш, защо? Правиш сцена, хората гледат, какво ли ще си помислят? Сигурно ще си кажат, че съм чудовище а ти си някаква жертва. Как да обясня наоколо, че въобще не разбирам какво по дяволите вършиш? Но аз знам как да те оправя тебе! Ще се направя на загрижен и ще те обсипя от внимание, така ако ми играеш някаква жалка роля за да ме разкараш и опетниш ще си изгубиш преднината, а ако наистина си във някаква нервна криза ще се пробвам да те извадя от това състояние по бързичко, като сме вкъщи само двамата може да ревеш колкото искаш, но живеем във свят от лицемери и подобно държание на открито без достатъчно добра причина е напълно забранено!"
Впрочем, да вметна, имам сигурна информация, че цялата работа със "сълзите" е доста изпечен женски трик, но не мога да кажа със сигурност дали във всички ситуации е така. Но според мен е някакъв жалък опит за внимание и да те разкара просто защото няма умствения капацитет да се опровергае с думи. Но отново казвам, може би не винаги е така, не знам, нямам толкова опит.
И за да натрупам повече опит по въпроса ме интересуват мнения по дадената тема, събитие като гореспоменатото не ми се е случвало на скоро, но въпросната картинка ме накара да си припомня някои работи и си задам въпроси. Ще се радвам да чуя мъжка и дамска гледна точка, дали сте попадали във подобна ситуация, как сте реагирали, как бихте реагирали, какъв според вас е коренът на проблема, как най добре да избегнем подобна ситуация или въобще как да не предизвикаме.
Благодаря за вниманието, клавиатурата се намира пред вас.
Последно редактирано от lina15 : 01-23-2013 на 22:12