.
Резултати от 1 до 16 от общо 16

Threaded View

anonymous895156
    Guest
    Направи го на 2 стотинки. Но без никакво насилие! Не съм бил обект на подобни подигравки, но съм наблюдавал такива сцени и най-голямата грешка е когато не се обръща внимание на агресора. Тогава проблемът се задълбочава повече и тормозените се озверяват и асоциализират. Започват да виждат само лошото у човека и по-късно трудно създават семейства, приятелства и т.н. Училището е място, където може да се получат травми за цял живот.
    Има други два варианта. Първият е да опиташ да намерите някакви общи теми за разговор, може дори да създадете приятелство. Лесно е да наречем един човек "проблемен" или "агресивен", но тази злоба винаги идва отнякъде. Може да е от семейството му, от началното училище, ако е имал по-големи братя, които са го тормозили... В такива случаи трябва да се посети психолог. Просто не ми се мисли какво му е на едно дете, когато още в първи клас му лепват етикет "проблемен". Една лъжа, повторена 100 пъти, става истина. С тези етикети до голяма степен се получава така.
    Вторият вариант е да кажеш на родителите си. Но аз лично не ти го препоръчвам (на това ниво), защото:
    1. Учениците не одобряват това някой да се оплаква на родителите си, защото са се бъзикали с него. Най-много пък в гимназията (където предполагам, че си)
    2. И учителите.
    3. И родителите ти са хора, нека не ги разкарваме за проблем, който сами можем да решим.
    4. Това е важно - въпросното момче няма да престане. Да, виждал съм го с очите си. Често се случва такива деца да са малтретирани у дома. Познай какво ще се случи с него, след като научат родителите му. В този случай агресорът сам става жертва. Така ще те намрази. Ще започне с още повече подигравки, закани и т.н.
    Ако обаче се чувстваш несигурен, го направи. Проблемите трябва да бъдат решавани в зародиш.
    Последно редактирано от dimitar., : 01-27-2013 на 21:36

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си