Цитирай Първоначално написано от josephinne Виж мнението
Здравейте пиша тук защото се нуждая от съвет. Искам да кандидатствам висше образование в чужбина и по точно архитектура. В момента съм десети клас и се колебая между Англия и Франция и трябва да реша бързо за да изучавам по-засилено съотвегно английския или френския. Английски изучавам от 1 клас, но лично на мен ми харесва много повече френския, който уча от 9 клас, но искарах ниво А1 което е почти нищо Английския го знам за B2, но съм го учила само в училище и нямам никакви сертификати за него. Чувала съм че французите били по-дръпнати с българите и ако кандитаства французин и българин на работа зимат французина дори и да не е толкова добър в работата колкото българина. Не знам дали това наистина е така и искам да ви питам ако знаете нещо от личен опит. Другото което е мисля че Франция има по-хубава природа (а аз често ходя по българските планини и ще ми е по-добре ако и там така се разстоварвам ). От друга страна пък съм чувала че в Англия образованието е на по-високо ниво и просто съм тотално объркана и не мога да реша. Бихте ли ми помогнали ?
Не знам с кой си говорила,но стига да знаеш сносен Френски,хората там могат да бъдат много мили.Вече две години съм във Франция и от личния си опит,(не от това,което някой приятел,чул от друг приятел,който пък чул от приятел на негов приятел и тн)мога да ти кажа,че един кадърен човек може да постигне много там.Не съм срещал трудности нито в намирането на работа в началото,нито в бизнес отношенията си с тях по нататък.Държавата е наложила някои ограничения към нас,но те отпадат през тази година,а и нито за момент не съм се чувствал дискриминиран.За тях просто е важно да са толерантни,а и няма как да е иначе,все пак в едно мултикултурно общество няма място за дискриминация.Аз заминах с ниво B1,което също не е много високо,но проблеми с езика имах първите няколко месеца,след което езиковата бариера се вдигна.Ако нямаш нужните сертификати за езика,някои университети ти предлагат езикови курсове,които ги компенсират.Просто една година ще учиш Френски.Ако искаш повече информация мога да попитам някой от приятелите ми,които са студенти.