- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Постъпих ли правилно?
Здравейте!
Бившият ми вече приятел е чужденец. В момента се опитва да започне бизнес в България, но учи в страната си. В началото на месеца се наложи да замине, защото имаше изпити. Каза ми, че ще се прибере най-много след 2 седмици.
В началото всичко беше добре – чувахме се по скайп, до един момент, в който сякаш той се отдръпна от мен. Каза ми, че не можем да се чуваме всеки ден, все пак искаше да се види с много хора, включително и със семейството си.Проявих разбиране и не казах нищо. Но се получи така, че не се чувахме с дни (не ми пишеше, не се обаждаше, винаги аз бях тази, която му пишеше, и то не всеки ден, а в интервал от 4-5 дни, не исках да го притеснявам, нали все пак беше много зает). Започнах да се чудя как може да не намери дори 2 минути да ми пише едно съобщение във facebook поне, за да ме попита как съм, явно не се интересуваше от мен и ставащото около мен.
Последният ни разговор беше миналата седмица – попитах го кога ще се връща в България, но той не успя да ми даде отговор. Сестра му (която учи в България) също щеше да си ходи и той ми каза, че сега ще я изчака и ще си дойде. Не искал да остава там, но се налагало, щял да си дойде скоро. Започнах да си мисля, че няма да се върне в България и просто няма смелостта да ми го каже или има друга. В продължение на повече седмица не ми писа нито в скайп(дори не влизаше) нито във фб, да не говорим за смс. Започнах да се притеснявам за него и реших да му пиша смс, за да го попитам дали е добре и дали всичко е наред - никакъв отговор цял ден. Доста мислих и след като той не ми остави друг избор, макар че бях много против това, все пак не съм на 13 години, реших да сложа край на връзката ни и му писах във фб. Видях, че го е прочел и въпреки това никакъв отговор и до сега.
Всички ми казват да не се тормозя и, че съм постъпила правилно, но има въпроси, които измъчват съзнанието ми: Аз ли направих нещо грешно, не му дадох достатъчно свобода, моя ли е вината и избързах ли като му писах във фб. Какво е вашето мнение, вие как мислите, дали постъпих правилно?
П.П Реших да сложа край на връзката ни по този начин, тъй като много се тормозих и измъчвах защо се държи така, все се надявах, че ще пише, а той не го правеше и всичко това ме разстройваше много.
Because everytime when I close my eyes... I'm with you - Only with you!
За мен си постъпила правилно и няма за какво да се тормозиш, ти си дала всичко от себе си, след като не е провървяло, просто вината не е твоя.
А и той доста ясно е показал отношението си към вашата връзка. Какво значи искал да се види с много хора и с техните? Да отделиш 10 минути на ден, да седнеш на скайпа и да си включиш камерата, за да се разтъжиш с някого, не е най-трудното нещо на света. А пък ако се случи няколко дена тооооолкова да няма никакво време, то поне за 1 смс 1 минута със сигурност се отделя. Просто не е имал желанието.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Супернеобяснимо ми е. Аз не бих го преглътнала.
Аз също мисля, че си посъпила правилно. Едно съобщение във Facebook отнема не повече от минута-две, а той ти показва пълна незаинтересованост, да не говорим и, че за разлика от скайп, там не трябва и двамата да сте на линия, за да може да си пращате съобщения. Какъв е смисъла от такава връзка, ако при положение, че не може да сте заедно, дори не си говорите? А и ако него го интересуваше, поне щеше да ти отговори, след като е прочел последното ти съобщение.
На същото мнение като горните съм. Не е трудно да седнеш за десетина минути на компютъра да се чуеш с гаджето си или пък да й пишеш смс. Трябвало е до отговори поне, тъпо е постъпил.
Явно,се е опитвал да те накара сама да се откажеш.Това е част от многото глупави схеми "аз не съм виновен" или "не знаех как да ти го кажа".Вероятно не само разстоянието е било пречка за вас по някакъв начин ,но и това ,че от едната страна нещата или са изстинали,или не са били толкова силни,както при теб.Според мен ,постъпила си правилно ,но защо толкова си се забавила и си позволила да те кара да се чувстваш така.Не си заслужава,след като най-близкият ти човек не може да отдели 3 приказки за 2 минути в "забързаното си ежедневие",за да те попита как си...то какво остана.
Успех!
Защото когато затворя очи, виждам само теб...
http://www.youtube.com/watch?v=5VtsT...eature=related (music)
Благодаря ви адски много за мненията и подкрепата. Беше важно за мен да чуя мнението и на странични хора, които могат да погледнат нещата обективно.
П.П Не ми е писал и до ден днешен, радвам се, че всичко ова приключи, защото иначе се тормозех много и все бях в очакване. Понякога ми е мъчно, но после се замислям и си казвам, че този човек не си заслужава "мъката"
Because everytime when I close my eyes... I'm with you - Only with you!
Постъпила си повече от правилно, да.
Връзките от разстояние не са връзки. А в случай като този, е по-добре да спреш в началото, докато нещата не са станали сериозни и ти всяка минута да си притеснена, и така нататък - тоест каквато си била в тия дни, в които не сте се чували и така нататък. А по написаното в темата мога да извадя единствено извода, че на него му е било все тая за теб. Иначе щеше да намери една минута, в която да те потърси и разбере как си.