.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8

Hybrid View

  1. #1
    Повече от фен Аватара на Game_Fan98
    Регистриран на
    Aug 2012
    Мнения
    357
    Не е частичен случай.Аз като опитам кренвирш и повръщам.
    Въобще семейството ми не купува кренвирши,и слава богу.


    Кренвиршите се правят от:
    кожа, сланина, кокали и овкусители и според някой хора
    има и хартия.Всичко това преминава в една мелачка и става
    на кайма.

    В един кренвирш едва ли има повече от 5 процента истинско месо.
    Голямата част е субпродукти.
    Мазнини при свинското и сухожилия при говеждо и пилешко.


    Другото е месокостен хомогенат-машинно обезкостено месо, което не се препоръчва за ядене.
    костна тъкан, костен мозък от където може да те хване луда крава за отрицателна бройка.

    И естествено има и вода и соя и стабилизатори:

    е407 - Канцерогенно действие!
    е316 - Канцерогенно действие!
    е621 - Странични ефекти при астматици и малки деца.
    е261 - Трябва да се избягва от хора с намалена функционалност на бъбрека.
    е326 - Малки деца с алергия към лактозата, могат да покажат странични ефекти.
    е120 - За да добие червен цвят-Made from insects(направен от насекоми,или поне така си мисля,че е превода)
    e250 - Натриев нитрит(много опасен и е забранен в повечето страни)

    И всичко това отива в магазина за по 2 до 7 лева.

    И един любим цитат:
    „И труп, завит в родопско одеало да пуснеш, машината пак ще го направи на пихтия и ще отиде в кренвирша!”


    Бон апети!
    Последно редактирано от Game_Fan98 : 01-27-2013 на 21:06

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си