Не е частичен случай.Аз като опитам кренвирш и повръщам.
Въобще семейството ми не купува кренвирши,и слава богу.
Кренвиршите се правят от:
кожа, сланина, кокали и овкусители и според някой хора
има и хартия.Всичко това преминава в една мелачка и става
на кайма.
В един кренвирш едва ли има повече от 5 процента истинско месо.
Голямата част е субпродукти.
Мазнини при свинското и сухожилия при говеждо и пилешко.
Другото е месокостен хомогенат-машинно обезкостено месо, което не се препоръчва за ядене.
костна тъкан, костен мозък от където може да те хване луда крава за отрицателна бройка.
И естествено има и вода и соя и стабилизатори:
е407 - Канцерогенно действие!
е316 - Канцерогенно действие!
е621 - Странични ефекти при астматици и малки деца.
е261 - Трябва да се избягва от хора с намалена функционалност на бъбрека.
е326 - Малки деца с алергия към лактозата, могат да покажат странични ефекти.
е120 - За да добие червен цвят-Made from insects(направен от насекоми,или поне така си мисля,че е превода)
e250 - Натриев нитрит(много опасен и е забранен в повечето страни)
И всичко това отива в магазина за по 2 до 7 лева.
И един любим цитат:
„И труп, завит в родопско одеало да пуснеш, машината пак ще го направи на пихтия и ще отиде в кренвирша!”
Бон апети!
Последно редактирано от Game_Fan98 : 01-27-2013 на 21:06