- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Защо на жените не им допада идеята "отворена връзка"?
Жените са изключително силно загрижени за репутацията си, а отворена връзка би навредила повече на тази на жената отколкото на мъжа в нея. За всичко останало, не мисля, че има разлика как мъжете и жените го възприемат.
Как отворена връзка. На мен ще ми бъде страшно противно, като знам че гаджето ми може да е с коя ли не, докато аз стоя в къщи и си гледам филма или пък обратното. Като искаш ,,отворена връзка'', просто не се хващай с никой, същото е.Защото каква е разликата като си обвързан и можеш да си с всеки и като не си и пак можеш да си с всеки. Няма смисъл от такова нещо. Не е ли по-хубаво да сте си сама двамата? Никой не е казал, че това ще продължи много дълго, но като си с един човек си само с него.
^ Кой' го е страх от мечки, да не оди в гората, нали знаеш.
Разликата е, че отворената връзка, в основата си е връзка.
Отворените връзки са сложно нещо. Партньорите трябва да са напълно наясно с "правилата", да са на едно мнение, но в повечето случаи не завършва добре.
Осъществимо е сред по-зрели партньори.
Аз също не съм голям почитател на отворените връзки.
Не ме радва идеята други да спят с приятели. За щастие и на него не му се нрави.
На този етап абсолютно не. Така или иначе не вярвам, че този тип връзки имат някакви потенциал изобщо. Ако ти се прави секс, ей така за спорта, в дискотеката е пълно с навитаци. Но не виждам защо ще го наричаш връзка. Хем тъй, хем иначе.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Намери си някоя като Рабалка и ще й допадне, каквото й кажеш, сигурен съм.
"Отворена връзка", тва ми звучи като трябва ми жена за безплатен секс на повикване, когато имам нужда, която да няма претенции, че едновременно ще спа и с други (т.е. един вид ку*ва, но малко по-елегантно казано).
Последно редактирано от defender : 03-24-2015 на 00:49
А не ти ли звучи като трябва ми мъж на повикване за безплатен секс, когато имам нужда и който няма претенции! Не се сдухвайте ползата е взаимна и за двамата както единия се обажда на другия при нужда така е и обратното и, ако са свободни и разположени няма не искам изпълняват си договорката!
П.П. И все пак си мисля, че има разлика между приятели с изгода и отворена връзка! При отворената връзка мисля, че има чувства докато при секс приятелството не, там примерно има само желание, страст, възбуда такива неща, ако хората освен всичко са и приятели от доста време би присъствало и уважение!![]()
Последно редактирано от sladura89 : 03-24-2015 на 03:11
да, думичката "отворена" звучи малко по-лицемерно и малко по-оправдателно (за да се престрашиш да го направиш) от думичката "неангажираща", която пък е по-откровена в случая, но звучи по-разобличаващо за намеренията ти.
Просто "отворена" звучи малко по-извинително за пред себе си, просто игра на думи, но в съществото си едни и същи, ако махнем лицемерието на думите.
Последно редактирано от defender : 03-24-2015 на 11:03
Ми по-добре си бъдете приятели и с времето като видите, че си пасвате си имайте връзка (т.е. приятели и връзка да са две отделни неща), а отворена връзка какво е, връзка, ама не съвсем, това ме кара да съществувам в тая връзка в някакво раздвоено състояние.
или сме приятели или си пасваме и ставаме връзка, какви са тия апатични отворени връзки не знам
Последно редактирано от defender : 03-24-2015 на 13:51
аз пък съдейки по себе си смятам че на мъжете повече не им допада идеята за отворена връзка
някакси не си представям да съм окей да ебат момичето ми
но пък ако се съгласиш на такова нещо нямаш никво право да мрънкаш и да държиш сметка
отворената връзка, намалява отговорността към другия, а какъв мъж е тоя дето бяга от отговорност, мъж само физиологично.
то тва си е лезбо връзка.
аз ако бях жена нямаше да спя с мъж, който бяга от отговорност, изобщо няма да ми е кеф секса даже.
Последно редактирано от defender : 03-24-2015 на 11:15
като иска секс да се потруди за мене малко (т.е. да поеме отговорност към мене във връзката да положи труд, да се постарае в тая връзка това също е вид труд), то труда направил маймуната човек, с маймуна ли да спя. ай сиктир
баси льольото ше е тоз.
отворената връзка е за по-тъпи и първични и инстинктивни парчета, защото в нея не се изисква отговорност, която пък води да се стараеш, което води до труд умствен и практически, което води до еволюция и очовечаване на връзката.
Последно редактирано от defender : 03-24-2015 на 11:44
Точно отворената връзка е вид духовно израстване да се научиш да споделяш хората, с които спиш и с другите, а не обладан от Егото да го искаш само за себе си и да изпитваш ревност, което е отрицателна емоция и обикновено проваля много връзки! Колкото до маймуните по-скоро може маймуната да е произлязла от човека в резултат на регрес от колкото обратното! Та смятам, че това са новият вид връзки и, ако така се получи би било много хубаво и много малко хора ще са депресирани от липсата на секс примерно или няма да се чувстват самотни и нежелани!
П.П. Отговорността в една сериозна връзка се пада както на мъжа така и на жената! Уж искате равнопоставяне на половете, а едните са по-равни от другите! Още живеете с някакви остарели разбирания от 18 век наложени ви от някой друг, а не така както вие бихте искали!![]()
Последно редактирано от sladura89 : 03-24-2015 на 11:56
аз искам разума да ми води пи*ката, а не пи*ката разума, при едното се чувствам повече човек, а при другото повече чоеекоподобно в регрес, думата "отворена", просто е троянски кон в операционната система (т.е. връзката) който предава короната и контрола на пи*ката ми да опредeля правилата.
отворената връзка е неуважение дори към себе си, не само към другия
да бе отворената връзка била за по-духовни,
значи кучетата са доста духовни или пък инстинктивни без грам мозък.
Последно редактирано от defender : 03-24-2015 на 12:25
всъщност ревността и обсебването е друг израз на първичността, а в основата му е страх от страдание или самота. Когато гледаш на другия като на вещ, а не като живо същество със свободна воля (за което се иска акъл), и затова почваш да го обсебваш по свой образ и подобие, и мислиш, че имаш правото да го правиш.
Човек, който не се старае да уважава свободната воля на другия във връзката той всъщност обича само себе си, не другия (това също е вид първичност).
аз къде съм ти говорел, че в основата на връзката ви трябва да е страх.
ПП: тоест връзка, в която всеки се старае да уважава свободната воля на другия не е равносилно на "отворена връзка".
Последно редактирано от defender : 03-24-2015 на 13:23
defender... Кефиш ме :д
Повечето жени "уж" са Окей с отворените връзки, ама само "уж", винаги накрая има някаква драма, влюбване, или искане да променят ситуацията/намеренията на партньора.
Някой някъде в темата беше коментирал, че такива връзки рядко завършват добре. Ами да, обикновено единият се влюбва и ето ти драми. След като е *толкова* трудно да се поддържа нещо, аз не разбирам защо изобщо трябва да се стартира. После само нерви и драми...
Това е моята мотивация да съм против, не искам нерви и драми. А и се познавам като момиче, че не мога да имам друга връзка, освен сериозна. Просто или се обиждам, или ми е несигурно, а и се познавам, че съм влюбчива. Със сигурност обаче познавам момичета, които биха се навили на такова нещо.. само не гарантирам дали в последствие няма да се влюбят, да ревнуват, или подобни неща, които се случват прекалено често, за да е лесно да бъдат избегнати.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
То при кучетата се ръководи от инстинкт за размножаване те животните не правят секс за удоволствие не се тревожи няма общо с кучетата! Тук говорим за двама души, които си правят взаимна услуга като за да има добър секс трябва да има привличане, желание, страст, възбуда, но пък да няма обвързаност, любов и такива чувства та на това се казва секс с приятел без чувства не, че изобщо няма чувства, но ги няма основните!
То не е трудно да се потдържа въпроса е дали си оцелил човека, в който си пасвате добре в секса и няма опасност някой да се влюби! Прави се главно заради тръпката и удоволствието, както и за задоволяване нуждите и на единия и на другия!