.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 22 от общо 22

Lightbulb Катаболен ефект

Здравейте Не съм публикувал мнения досега, но сега реших да споделя проблема си, ако мога така да се изразя. Значи на 15 г съм, ходя на фитнес от около 2 г , а преди това съм ходил на лостове около 1 година. Това съм аз :

снимка 1 - това лято: http://prikachi.com/images.php?images/642/5810642c.png
    снимка 2 - преди 1 седмица: http://prikachi.com/images.php?images/643/5810643F.png

Проблема ми е там, че тренирам и лека атлетика от миналата година. Ходя 2 пъти седмично, не толкова редовно, някой път пропускам, но все пак ходя и определено се изтощавам много. Не пия никакви добавки за сега. В началото на това лято бях 71 кг, смятах да ставам 72,73, но все пак лято и от водата свалих на 68 за няма и месец. Продължих да свалям, стигнах до 66, но започнах усилено да пия вода и вдигнах наново до 68,69. Добре, но сега е средата на зимата, аз редовно си пия водата, но не съм стигнал 70 кг...въртя се 67,68,69 и пак надоло....предполагам това е така наречения катаболен ефект.... Някой може ли да ми помогне ? Казаха ми да си взема BCAA. Също мисля, че от бягането свалям килограми. Ако може някой с опит да ми помогне някак си, че вече ме е страх да ходя на трен по лека атлетика.

Спри я тая вода, ще вземе да те умори.
    И тъй като не искам да съм напълно безполезен /бог знае защо/, ще те светна само, че катаболен процес означава разграждане на мускулна маса, както анаболен процес означава изграждане на мускулна маса.Това, че не можеш да качиш килограмите няма никаква връзка с водата (добре де, има, но тя ти е последния проблем).Вдигни яденето и ще започнеш да сваляш.Сам казваш, че бягаш.Тренировката също ти е енергиен разход (дори може би по-голям от бягането).Ако искаш да качваш килограмите трябва да ядеш много.
    Единственото, което мога да те посъветвам е да тренираш крака във фитнеса.Ще ти дам и две причини, ако се вземеш на сериозно разгледай безкрайната енциклопедия (визирам интернет) и се дозаинтересовай по въпроса.
    Та, ей ти ги двете причини:
    1.Краката са 1/2 от тялото ти.Като най-голяма мускулна група, отделят най-много хормон на разтежа при тренировката им => по-голям разтеж в цялото тяло.С две думи при редовни тренировки, ако вкараш и краката си в програмата и баницата ти ще расте.
    2.Тренираш лека атлетика.Освен ако не си маратонец (а ако си - спри фитнеса), ти трябва експлозивна сила в краката.
    Както и да го погледнеш все е в твой интерес като изкл. факта, че като най-голяма мускулна група горят най-много енергия при тренировката им, но това ще го поправиш с повече храна.

Цитирай Първоначално написано от eliyiy
    kato mi kazva6 ima6 infekciq pone mi obqsni kakva e tazi infekciq.

e 2 пъти в седмицата правя крака в леката атлетика (не съм маратонец, не си падам по бягане над 200 м ) Тааа, още ли да ги тренирам ддз..няма ли да им дойде много, а за яденето..старая се колкото мога повече, но все пак ходя и на училище , а там не преобладава голямо разнообразие.

Каква ти е тренировката за крака в леката атлетика?
    Относно яденето..Оправданието е като задника - всеки си го има.Ако искаш - ще намериш начин.В моя клас сме 3ма "билдери" и само гледай голямото междучасие как всеки си вади от раницата по 1 кутия и почва да муа яйца, меса, шунки, салати - кой кво си сготвил преди школо

Трябва значи определено да си купя кутиии амии как да ти обясня? Аз бягам само на 60,100 и 200 метра , така че всичкото ми е бягане,бягане, бягане докато не ми се пръсне гъзеца . Имам предвид нали на серии примерно 3 пъти 60 метра , я макс, я не , 3 - 100, 2 - 300 и така. В друго като скокове, копия и т.н. не специализирам

Голям фен Аватара на N1ksun
    Проблема идва точно от леката атлетика ! Енергийните разходи при една такава тренировка са "леко" казано огромни , така че калорийния ти баланс се дига високо високо , така че както казаха трябва наистина много да се тъпчеш за да постигнеш добри резултати в залата . От водата не се качват кила момко , едно и също е да държиш шише литър и половина вода в ръцете си и това да си я изпил , тоест тя не се трансформира в маса , но е факт че е спомагателен елемент за изграждането на мускулната тъкан .
    If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut.

Супер фен Аватара на firstdiesel
    Град
    село Горно надолнище
    заеби ги тея ВРАК .. мачкай въглехидрати кат теле и тва ти е играта,
    отделно яж сол да задържаш вода, че ша ти е тегаво
    .. и магнезий глей да си добавяш, oт добавки ли от зеленчуци, зърно, ядки, риба ли .... тва си е твоя работа
    8-6-4-2-1-1-1-1-1-9

Напрао да си опъне един цикъл, а?Кво ше кажеш?
    Ако искаш да станеш голям няма как да стане с тая атлетика както и да я смяташ.В реален мащаб говоря.

Мега фен
    Той както описва тренировките си представям си ..

А ако ги намаля на 1 път седмично ? Да ми стане като деня за крака нали, а крака във фитнеса да не правя

Супер фен Аватара на D*Rose
    BCAA не са ли аминокиселини? Ако е така, то са ти безполезни в тая борба; добавката ти е gainer или протеин, поне според мен. Храненето е важната част, гледай да приемаш повече въглехидрати.

Мега фен
    BCAA са тнар незаменими аминокиселини ,по спомени бяха изолевцин валин и още една. Но да-пари на вятъра са си ,особено в твоя случай.

Голям фен Аватара на Mladenoff
    левцин, изолевцин и валин, точно така са

аз едно не разбрах от цялата тая тема...авторът тренира лека атлетика, иска да има билдърско тяло, но същевременно му препоръчват BCAA и пие вода, за да качи килограми ?

точно така срам ме е да кажа на треньора си няма да ходя повече щото тялото ми слабее от глупавите ти тренировки, а и ми харесва.

Ама ако се наложи...може и така да стане...имах лек корем преди и исках да извадя преса, затова и тръгнах на лека атлетика, после взе че ми хареса , а и постигнах добри резултати на състезанията. Взех си BCAA вече. Ще видим докъде ще помогнат. Досега разбрах, че трябва да приемам повече въглехидрати. Друго нищо

Голям фен Аватара на Mladenoff
    BCAA изобщо не ти трябват. Те са като чистиш да не гориш мускул.

Не си взимай никакви добавки, вместо да се харчиш за тях, инвестирай в храна. На ден по 5к калории и резултат би трябвало да има съвсем скоро.
    Пък, ако си решил, че без добавки нищо няма да се получи - глутамин или гейнер биха ти свършили по-добра работа. На Биотек гейнъра има и монохидрат по 5 грама в доза

Започни в залата да правиш базови упражнения - клек, тяга и лег
    Последно редактирано от Mladenoff : 02-02-2013 на 15:05

И яж като за трима.В тоя ред на мисли - парите за добавки ги давай за храна, гарантирам, че ефекта ще е по-добър...

Супер фен Аватара на firstdiesel
    Град
    село Горно надолнище
    BCAA служат за много работи ... но в твоя случай няма да ти свършат работа сами по себе си!
    отгоре ти казах кво да правиш, ако не го правиш, нямаш право да се оплакваш
    8-6-4-2-1-1-1-1-1-9

Значи от тая седмица намалям тренировките на по 1 на седмица и ще гледам да смогна с храната. BCAA-то ще го изпия...не мога да го хвърля. http://www.silabg.com/bg/10043-SCIVA...90-Servs-.html това съм си взел. Благодаря ви за помощта Ако има подобрение ще пиша

Баси колко пари си хвърлил за BCAA

Мега фен
    Аз съм пил старата формула,която всъщност казват,че е по-'арна . Ако не друго поне на вкус би трябвало да ти хареса.Възстановяването също би трябвало да е по-добро.

да, вкуса е супер, възстановяване не мога да определя още

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си