.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 85
    Мега фен
    Град
    <3

Противозачатъчни

Дами!
    За пръв път ще ми се наложи най-вероятно да пия противозачатъчни и искам да ви попитам някои работи..
    Чувала съм, че помагат за растежа на косата.. вярно ли е? :3
    Някакви странични ефекти имат ли и вярно ли се пълнее от тях?!
    Хм, това е всъщност. ^^

*Ще ми ги изпишат защото може би имам проблеми с хормоните, та не е без нищо..
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Супер фен Аватара на divacheee
    Град
    ...
    Пих повече от 2 години противозатъчни именно заради същия проблем. На мен не ми помогнаха изобщо .. дано поне на теб да ти помогнат .. Странични ефекти върху себе си не съм усетила .. дори мога да кажа, че лицето ми се изчисти

Аз пих Диане 35 .. ако ти предпишат същите се консултирай и с друг лекар Тези дни имаше инфо, че няколко жени са починали в следствие на приема на Диане ... може да не е само от Диането, но така беше оповестеното в новините

Мега фен
    Град
    <3
    стига бе :О ка'ко говориш ти?! :о
    4XCOKИ

Супер фен Аватара на tonssy
    Пия от половин година някъде, но моят гинеколог каза, че не се пълнее от тях. Прав е, като гледам. За косата не знам.

Мега фен
    Град
    <3
    лол а това вярно ли е:

НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ.

Приемането на първата опаковка противозачатъчни започва обикновено в първия ден от менструацията. Завършва след 21 дни. Два-три дни след изчерпването на опаковката настъпва кръвотечение, което не неистинска менструация. Тое значително по-слабо и краткотрайно , което се приема като положителен ефект от повечето жени.Трябва задължително да се помни, че през първия месец на приемането на таблетките не сте защитени от забременяване, така че тр да използвате допълнителен метода на контрацепция.

пф
    4XCOKИ

Лол, никога не ми се е случвало ;д Това за определено лекарство ли е ?

Град
    ...
    Щрудел, проблеми с цикъла имаш ли ?

Мега фен
    Град
    <3
    а я вижте възможните странични ефекти, които прочетох в някъв сайт:

Изброявам всички възможни странични ефекти и подчертавам , че вероятността да възникнат е изключително ниска.Най-честия от тях е напрежението в гърдите, което изчезва няколко месеца след старта на противозачатъчните.

гадене,повишен апетит, напрежение в гърдите, депресивни настроения, отоци в подбедриците,напрежение в краката при разширени вени.,венозен тромбоемболизъм, увеличение в теглото, поява на петна по лицето (хлоазми) при интензивно излагане на слънце, намалено либидо ( желание за секс), запек и газове, промяна в настроението, повишена нервна възбудимост
    4XCOKИ

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от divacheee Виж мнението
    Щрудел, проблеми с цикъла имаш ли ?
    яйчниците
    4XCOKИ

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *
    Изобщо недей да четеш страничните ефекти, пише ги на всяко едно лекарство,половината от които са супер брутални

Град
    ...
    Нито един от тези странични ефекти не съм усетила ;д Като имаш предвид, че Диането е най-силното противозачатъчно .. или поне така твърдят ;д

Моят проблем е ПКЯ.. години наред съм пила хапчета и ефекта беше само докато звемам хапчетата.. спреш ли ги - всичко започва отначало

Цитирай Първоначално написано от POLLINA Виж мнението
    Изобщо недей да четеш страничните ефекти, пише ги на всяко едно лекарство,половината от които са супер брутални
    Точно.
    И понеже доста видове хапчета съм пила и пия, мога да кажа, че случаите, в които съм изпитвала странични ефекти са 1 на 100. Всъщност, сега си спомням, че като почнах противозачатъчните, на сутринта ми се гадеше и повърнах. След това 1-2 седмици пих някакви капки, спрях ги и оттогава не съм имала проблеми

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от POLLINA Виж мнението
    ама четох и оплаквания от момичета, които са си гадни :/
    4XCOKИ

Град
    Manhattan *
    Е сега като се налага да ги пиеш,ще изтърпиш малко,но не очаквай нищо страшно
    Aз също съм пила и при мен нямаше странични ефекти.

Мега фен
    Град
    <3
    а положителни? (освен това за което се лекуваш/цел предпазване) :3
    4XCOKИ

Град
    Manhattan *
    Ами на мен и ги бяха преписали за регулиране на цикъла.
    Е, регулира се

Град
    ...
    И при мен бяха за проблеми с цикъла .. и нищо не се регулира ;д

Град
    Manhattan *
    странно ;Д колко време ги пи?
    е то го регулира само докато ги пиеш :Д

Град
    ...
    Именно... само докато ги пиеш ..
    Моето лечение беше 12 месеца прием .. и 6 месеца почивка. 12 месеца ми идваше редовно, спирах хапчетата .. два месеца ми идваше, останалите 4 не .. ;д
    Пила съм ги много години.. Почнах на 17 пих близо две години, после ми писна и спрях. Обикалях различни гинеколози и като видеха, че съм пила Диане пак него ми предписваха .. Аз го пия година и пак спирам .. и те така Лекарите почнаха да ми говорят за безкръвни операции и само докато ми обясняваха какво ще ми правят на мен ми прилошаваше ;д Казах им, че това няма да стане в близко бъдеще И пак с хапчетата .. докато преди година (в момента съм на 24 ) ми писна и казах, че няма да изпия нито едно хапче повече.. Сега (да чукна на дърво) от 7 месеца ми идва редовно

Мега фен Аватара на Infinity
    Страничните ефекти от противозачатъчните са силно преувеличени,според мен. От много време пия Дуфастон заради проблеми с хормоните и нямам абсолютно никакви отрицателни странични ефекти. Напротив дори , кожата ми се доизчисти, ноктите са ми по-хубави, нямам ПМС и всичко е наред. Не се стряскай с нещата,които пише в интернет, щото и аз така се бях интересувала преди да започна да ги пия, за което ме беше яд. Всичко си е строго индивидуално, никой не е в състояние да ти кажа как ще действат точно на теб. Успех и не си внушавай !
    To infinity and beyond.

Мега фен Аватара на MaLkaTa_LaDy
    Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL Виж мнението
    лол а това вярно ли е:
    Два-три дни след изчерпването на опаковката настъпва кръвотечение
    Напълно вярно е. Пия Ясмин от две години с почивки естествено и виждам само положителни ефекти.
    Но наистина като ги спра и спира да ми идва менструацията.
    Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.

Аз пиех Регулон няколко месеца, за да ми се регулира цикъла. Не съм усетила странични ефекти, но може и да се дължи на факта, че не съм ги приемала чак толкова много време. Но пък мисля, че усетих положителните страни - обикновено преди цикъл много бързо ми се сменят настроенията и понякога плача без особена причина. ;д Докато пиех това лекарство, нямаше такова нещо. Мъжът ми беше изключително щастлив. ;д
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Banned Мега фен
    защо ги задаваш тия въпроси тук ? предполагам ще ти обяснят доста подробно като ти ги изпишат .. при всеки е различно.. и ако са ти изписани точните,които са за теб не би трябвало да имаш отрицателен ефект където и да било.. просто като ти ги изпишат поразпитай повече... дори може да си записваш въпросите щото като отидеш 100% ще забравиш за нещо да питаш .. страничните ефекти също не са винаги еднакви.. иначе познавам момиче колкото мен,която ги пиеше пак заради проблеми с хормоните и цикъла и първо не и бяха изписали точните,та ги смениха и после нямаше никакви проблеми... иначе да,започват да действат след време така че трябва да се пазиш първоначално

Banned Мега фен
    иначе ме стреснахте с това за починалите жени

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Колежке, потърси още едно мнение.
    Аз си изкарах всичките странични ефекти при 1 година прием и смяна на 1 препарат с друг.

Има опции да се лекуваш с гестагени или с хранителни добавки като Инофолик. Направи ОГТТ и си пусни тироидни хормони+ТАТ и МАТ. Виж си холестерола, ТАГ и кръвната захар на гладно.

И последно-
    Не се поддавайте на операции и подобни комерсиални щуротии!

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си