.
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 85

Hybrid View

Все се съблазнявам и аз да пия хапчета, щото съм си мръсница , но пък ме спира това, че не са особено полезни... но пък толкова хора ги пият...

Освен цигарите, приемът на кафе и алкохол рискови ли са по време на противозачатъчни?
    Ами антибиотици, аналгини, парацетамоли?
    Последно редактирано от titkos : 03-24-2013 на 15:15
    Един момент невнимание - цял живот страдание.
    НЕ на войната по пътищата!

Мега фен Аватара на Josefinne
    Град
    FoReVeR LoST
    Цитирай Първоначално написано от titkos Виж мнението
    Освен цигарите, приемът на кафе и алкохол рискови ли са по време на противозачатъчни?
    Ами антибиотици, аналгини, парацетамоли?
    Принципно комбинацията цигари + противозачатъчни не е много желателна. Няма проблем да приемаш алкохол и кафе, аналгин и парацетамол. Що се отнася до антибиотиците, някои от тях могат да неутрализират действието на противозачатъчните, за това когато ти изписват антибиотици не е лошо да питаш изрично. Също ако повръщаш поради една или друга причина ( болест, препиване) или имаш от " рядкото щастие " е добре да се пазите и чрез други предпазни средства известно време (това мисля, че го пише в указанията). Причината е, че нивото на хормоните, чиято цел е да блокира овулацията и които приемаш чрез хапчето, може да се намали по този начин и да настъпи оплождане.
    I have the thin line between
    destruction and creation
    drawn through me.

For that
    I am cursed to never feel the peace in rest
    and to find
    new begginings in my restless soul.

I will never get the approval of the people
    that are close to me,
    but I hope to get it from a greater power.

For that
    I accept myself the way I am today
    and hope to find
    the strenght to do the same tomorrow.

Благодаря.

Повече от фен Аватара на TrueStory
    Минавам само и аз да си изкажа мнението за Диане-35. Изключително много съжалявам,че попаднах на идиотът, който ми изписа тоя боклук.....благодарение на него за период от няколко месеца (не помня точно колко ама не повече от 3 ) качих едно 15 кила, с които още си се боря. Това нещо ако ще и пистолет някой да ми опре в главата няма да го пия.
    Пила съм и други, обаче за щастие нямаше кой знае какви странични ефекти.
    Сега не пия нищо....гинекологътпоследно преди няколко месеца пак ми изписа едни, ама аз сама реших да си поизчакам. Да чукна на дърво сега чакам 4ти пореден месец да ми дойде, което без хапчета не е ставало.
    Иначе и аз имах диагноза ПКЯ от един кретен в София, но при последния преглед гинекологът каза,че няма такова нещо.

Ииии да това за цигарите и противозачатъчните е вярно особено ако си над 35 години....каза ми го пулмоложка наскоро.
    Абе с няколко думи много внимавайте с тия хапчета и си следете тялото внимателно за страничните ефекти....да не казвам и че аз така и не повярвах,че това лекува....спреш ли ги всичко си е по старому (поне според личния ми опит)

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от TrueStory Виж мнението
    спреш ли ги всичко си е по старому (поне според личния ми опит)
    е ако е така, ще да е тъпичко..

И на мен ми ги изписаха след ехограф и хормонални изследвания..
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Минавам само и аз да си изкажа мнението за Диане-35. Изключително много съжалявам,че попаднах на идиотът, който ми изписа тоя боклук.....благодарение на него за период от няколко месеца (не помня точно колко ама не повече от 3 ) качих едно 15 кила, с които още си се боря. Това нещо ако ще и пистолет някой да ми опре в главата няма да го пия.
    Пила съм и други, обаче за щастие нямаше кой знае какви странични ефекти.
    Сега не пия нищо....гинекологътпоследно преди няколко месеца пак ми изписа едни, ама аз сама реших да си поизчакам. Да чукна на дърво сега чакам 4ти пореден месец да ми дойде, което без хапчета не е ставало.
    Иначе и аз имах диагноза ПКЯ от един кретен в София, но при последния преглед гинекологът каза,че няма такова нещо.

Ииии да това за цигарите и противозачатъчните е вярно особено ако си над 35 години....каза ми го пулмоложка наскоро.
    Абе с няколко думи много внимавайте с тия хапчета и си следете тялото внимателно за страничните ефекти....да не казвам и че аз така и не повярвах,че това лекува....спреш ли ги всичко си е по старому (поне според личния ми опит)
    Аз първо свалих няколко кг, а после си ги възвърнах и съм в нормите. Пих Диането около година и така си уравновесих цикъла и хормоните. Все пак ефектът на този препарат е доста по-силно от останалите и не може да се изписва ей така, а в ограничени случаи и то доста отчайващи. Аз бях от тях и затова мога а кажа, че имам само плюсове от него.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Една приятелка от противозачатъчни качила 18 кг, но по неини думи - не е спазвала часове, понякога пиела по 2 наведнъж и т.н.
    А на мен диагнозата ПКЯ ми я определиха първо след видеозон, а после друга лекарка след хормонални изследвания. Надали са сбъркали.

Цитирай Първоначално написано от titkos Виж мнението
    Една приятелка от противозачатъчни качила 18 кг, но по неини думи - не е спазвала часове, понякога пиела по 2 наведнъж и т.н.
    А на мен диагнозата ПКЯ ми я определиха първо след видеозон, а после друга лекарка след хормонални изследвания. Надали са сбъркали.
    Пиех си ги точно по график аз.....навивах си телефона и ги пиех в един и същи час....не съм пропускала хапче, а да не говорим, че да изпиеш 2 наведнъж е най-голямата глупост. Аз казвам при мен какво се случи и как ми повлияха....няма кой да ме промени мнението,че тия хапчета ми навлякоха главоболия.
    Иначе за ПКЯ не знам.....при последния преглед гинекологът изрично подчерта че нямам....дали преди това съм имала не знам. Тоя, който ми постави диагнозата не беше на повече от 28 сигурно и през цялото време ме бъзикаше на сексуална тематика, докато ме преглеждаше. Абе всякакви има.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    ^Ако е поликистоза, да. Няма етиологично лечение. Важното е да се забременее, а ако нямате такива идеи, да пиете гестагени и да си държите сметка на МЦ да не минава повече от 35 дни.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    ^Ако е поликистоза, да. Няма етиологично лечение. Важното е да се забременее, а ако нямате такива идеи, да пиете гестагени и да си държите сметка на МЦ да не минава повече от 35 дни.
    ЗНачи след 3-4-5 години да си правя сметка да имам бебче..

П.П. И аз знам, че хапчетата предпазват още първия им прием, когато ти дойде.. И гинеколожката ми го каза. Както и да се пазя ест през периода от 7 дни, в който имам почивка..
    4XCOKИ

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL Виж мнението
    Както и да се пазя ест през периода от 7 дни, в който имам почивка..
    Не би ли трябвало и тогава да ти предпазват?
    На моите пише , че предпазват нонстоп от първия ден , и през почивката също , ако се взимат както е по схема без пропуск. Какво ти пише в листовката?
    Ако е така както казвате , аз направо не знам как до сега не съм родила 10 бебета хах.

То за мен няма смисъл да ги пия заради основното им предназначение , ако де факто трябва да си следя , 3 седмици не се пазя - 1 се пазя . Идеята е да е постоянно.
    Последно редактирано от BlackWings : 03-27-2013 на 18:01

Радвам се,че при тебе се е оправило положението. Обаче бъркаш,че се изписва рядко и в тежки случаи.....имам приятелки, на които им е изписван за малко по-болезнен цикъл, за пъпки, за окосмяване и други такива неща. Моите заключения са,че поне до преди 2-3 години, когато аз го пиех, камара момичета покрай мен го пиеха за щяло и нещяло.
    И да всеки организъм реагира различно на даден медикамент.....за мене това не беше моето хапче просто и заради това не бих го пила пак. На приятелки и познати пак не са им добри впечатленията...явно и тяхното хапче не е било.

Град
    Радвам се,че при тебе се е оправило положението. Обаче бъркаш,че се изписва рядко и в тежки случаи.....имам приятелки, на които им е изписван за малко по-болезнен цикъл, за пъпки, за окосмяване и други такива неща. Моите заключения са,че поне до преди 2-3 години, когато аз го пиех, камара момичета покрай мен го пиеха за щяло и нещяло.
    И да всеки организъм реагира различно на даден медикамент.....за мене това не беше моето хапче просто и заради това не бих го пила пак. На приятелки и познати пак не са им добри впечатленията...явно и тяхното хапче не е било.
    Не, не се бъркам. Исках да кажа, че се изписва и е предназначено за по-тежки случаи, което е така. А това, че разни лекари го изписват за щяло и нещяло е нещо съвсем различно, и говори за тяхната компетентност. Затова много внимателно трябва да се подбира лекуващия и предварително да бъдеш запознат с това-онова.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    Е хубаво , вярно че и аз не знам какво пише в листовките на всички възможни видове противозачатъчни, айде щом казваш.
    Аз за моите , още преди да ги започна , също изчетох цялата листовка подробно и задълбочено по няколко пъти , и там пише точно това , което ти казах на теб. Ако не бях абсолюто сигурна , при никое положение нямаше да рискувам. Става въпрос за Ясмин. Затова ми прозвуча абсурдно , че какви са тези хапчета които хем ги пиеш да се тровиш , хем не действат. От теб чувам.
    Последно редактирано от BlackWings : 03-27-2013 на 17:51

Град
    Цитирай Първоначално написано от BlackWings Виж мнението
    Е хубаво , вярно че и аз не знам какво пише в листовките на всички възможни видове противозачатъчни, айде щом казваш.
    Аз за моите , още преди да ги започна , също изчетох цялата листовка подробно и задълбочено по няколко пъти , и там пише точно това , което ти казах на теб. Става въпрос за Ясмин. Затова ми прозвуча абсурдно , че какви са тези хапчета които хем ги пиеш да се тровиш , хем не действат. От теб чувам.
    Права си и също така без значение какво пише, в която и да е опаковка, лекуващият лекар дава едно листче, което описва най-обстойно употребата на каквито и да е противозачатъчни, странични ефекти и т.н. на гърба, а отпред си има неща за попълване, свързани с рецептите и т.н. Накрая има мисъл на Даниел Дефо. В повечето листовки единственото различно нещо е описанието на различните лекарства, а останалата информация за приемане, странични ефекти и т.н. е стандартна информация, която присъства навсякъде.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Защитени сте и през 7-дневната пауза. Не приказвайте глупости, че може да ви сипят, ако тръгнете да спорите.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен
    Град
    <3
    охх.. пак съм аз с мойта тема..

Днес ми е последното хапче от първия блистер.. значи утре трябва да ми дойде, така ли?
    А има ли вероятност да се забави, или щом вече ги приемам, би трябвало да си дойде точно утре и цикъла ми да е супер редовен и точен? (винаги ми е закъснявал/много рядко подранявал с +- 3-4 дена.. :3)
    *наистина са ми важни теЗ 3-4 дена..

П.П. Нямам циклични симптоми (т.е. леките специфични болки в корема преди цикъл и киселото настроение ^^)
    4XCOKИ

Супер фен Аватара на tonssy
    Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL Виж мнението
    охх.. пак съм аз с мойта тема..

Днес ми е последното хапче от първия блистер.. значи утре трябва да ми дойде, така ли?
    А има ли вероятност да се забави, или щом вече ги приемам, би трябвало да си дойде точно утре и цикъла ми да е супер редовен и точен? (винаги ми е закъснявал/много рядко подранявал с +- 3-4 дена.. :3)
    *наистина са ми важни теЗ 3-4 дена..

П.П. Нямам циклични симптоми (т.е. леките специфични болки в корема преди цикъл и киселото настроение ^^)
    Обикновено последното хапче го пия в неделя и ми идва в четвъртък.
    В-с-е-к-и път е така, да не кажа, че в един и същи час

Мега фен Аватара на Infinity
    Не е задължително утре да ти дойде, може да е до 2-3 дни. Аз също съм на противозачатъчни и ми се е случвало да ми дойде и 4-5 дни след последното хапче, не се притеснявай !
    To infinity and beyond.

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от Infinity Виж мнението
    не се притеснявай !
    Аз искм да ми дойде след 3-4 дена..

ох.. успокои ме малко..
    4XCOKИ

Качила ли си килограми?

Мега фен
    Град
    <3
    Ами.. не мога да преценя.. пия ги едва от месец, но си мисля, че съм си качила още от преди това.. т.е.. любовните дръжчици и коремчето си ги имам от преди това, НО почвам да работя по отстраняването им..
    4XCOKИ

И аз да се оплача, постоянно имам проблеми с липса на МЦ. Писна ми вече. Без хапчета не ми идва и това е . Тази седмица сигурно пак ще ходя на гинеколог , та да видим какво ще стане : (

Преди малко изпих третото си хапче. Засега всичко е наред, но ме е страх да не напълнея след време...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си