.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Hybrid View

  1. #1
    Мега фен Аватара на SurfSky
    Регистриран на
    Mar 2011
    Мнения
    3 346

    Ядене на извара

    Здравейте.Искам да попитам какво се постига с приема на извара , и то вечер преди лягане ...? Не трябва ли да се яде прди или след тренировка?

  2. #2
    Мега фен
    Регистриран на
    Sep 2010
    Мнения
    5 218
    Принципно бавно освобождаване на протеин и постоянен приток на аминокиселини в 8-10 часов обхват.А реално няма голямо значение дали ще е извара,месо,яйца ,стига да се вписва в макронутриентите на деня.

  3. #3
    Изварата върви с предимство, щот е бавноусвояем протеин.А т'ва, че се прави от остатъка от сиренето не я прави по-низш продукт.

    ПП:Ядат я преди лягане за да предпазят мускула от предстоящия 10-тина часов глад през нощта.

    Цитирай Първоначално написано от eliyiy
    kato mi kazva6 ima6 infekciq pone mi obqsni kakva e tazi infekciq.

  4. #4
    аз обикновено ям извара сутрин и вечер, яйца и месо , а два дена през седмицата по избор са зареждащи - т.е. въглеххидрати като ориз картофи.... през останалото време когато консумирам яйца, месо и извара наблягам на плодове зеленчуци, овесени ядки, ядки и такива неша
    а относно въпроса ти за преди и след тренировка - аз лично пия протеинови шейкове ( протеин, мляко, банан и др.)

  5. #5
    Супер фен Аватара на D*Rose
    Регистриран на
    Jan 2013
    Мнения
    1 508
    След тренировка веднага ям нещо сладко в малки количества. Ама го приемам колкото се може по-бързо; 20 минути след това - протеин или заместваща го храна - месо и яйца.

  6. #6
    Супер фен Аватара на firstdiesel
    Регистриран на
    Dec 2010
    Град
    село Горно надолнище
    Мнения
    1 545
    Цитирай Първоначално написано от D*Rose Виж мнението
    След тренировка веднага ям нещо сладко в малки количества. Ама го приемам колкото се може по-бързо; 20 минути след това - протеин или заместваща го храна - месо и яйца.
    лапай първо протеина ...

    месото и яйцата не могат да заместят протеина - яйцата се усвояват за 6-10 часа, а месото - заешко 2-3 часа, пилешко - 6-7 часа, червено - 12-16 часа
    8-6-4-2-1-1-1-1-1-9

  7. #7
    Супер фен Аватара на firstdiesel
    Регистриран на
    Dec 2010
    Град
    село Горно надолнище
    Мнения
    1 545
    И аз имам въпрос,
    ква гозба да направя, че ми омръзна тая извара ... ял съм я с домати и друга салата .. с пипер отгоре ...
    кажете някъв друг начин
    8-6-4-2-1-1-1-1-1-9

  8. #8
    В пасатор с прясно мляко и 1 банан става ебати якия шейк.Може и малко мед да добавиш или канела..Експериментирай.

    Цитирай Първоначално написано от eliyiy
    kato mi kazva6 ima6 infekciq pone mi obqsni kakva e tazi infekciq.

  9. #9
    Мега фен
    Регистриран на
    Sep 2010
    Мнения
    5 218
    Значи изварата аз я правя с бъркани яйца и салата от маруля със зехтин. В момента качвам,но като съм си изял дневните въглехидрати нямам проблем да ям само протеин + мазнина.

  10. #10
    Супер фен Аватара на firstdiesel
    Регистриран на
    Dec 2010
    Град
    село Горно надолнище
    Мнения
    1 545
    аз па сготвени яйца не понасям вече ... сурови ги консумирам

    мия ги със сапун преди да ги счупя, разбивам ги докато стане еднородна течност и вдигам тост

    и със салата не ми върви вече изварата

    вече се чудя, дали да не се уча как се прави клин
    8-6-4-2-1-1-1-1-1-9

  11. #11
    Цитирай Първоначално написано от firstdiesel Виж мнението
    аз па сготвени яйца не понасям вече ... сурови ги консумирам

    мия ги със сапун преди да ги счупя, разбивам ги докато стане еднородна течност и вдигам тост

    и със салата не ми върви вече изварата

    вече се чудя, дали да не се уча как се прави клин
    На мен като ми писне от изварата я заменям за известно време с катък, сирене, по-рядко си купувам и някви кашкавалени извари и т.н.

    Иначе за суровите яйца..Сигурно си се наслушал и начел за салмонелата, тъй че ако не са от село не смея да ги ям сурови аз.Пък и съм капризен, как ше пия сурови яйца - хич не ми изглежда вкусно

    Цитирай Първоначално написано от eliyiy
    kato mi kazva6 ima6 infekciq pone mi obqsni kakva e tazi infekciq.

  12. #12
    Супер фен Аватара на firstdiesel
    Регистриран на
    Dec 2010
    Град
    село Горно надолнище
    Мнения
    1 545
    извара с лютеница, бъркаш мощно и става един път
    8-6-4-2-1-1-1-1-1-9

  13. #13
    Супер фен Аватара на firstdiesel
    Регистриран на
    Dec 2010
    Град
    село Горно надолнище
    Мнения
    1 545
    точно е тука грешиш за суровите яйца, ако са ти от село тогава има опасност да хванеш салмонела, ти от де знаеш тая кокошка кво е яла в курника ... измрели мишки, таралежи, змии ...
    докато в фермите се пръска с един химикал (хлорид някъв) дето трепи бактерията и след тва не може яйцето да е "болно" вътре (кокошката няма как да се разболее), но пак може да хванеш бактерията ако по някакъв друг начин бактерията се озовала на черупката, затва се мие яйцето преди да се счупи ...
    8-6-4-2-1-1-1-1-1-9

  14. #14
    Кокошките в птицефермите са обездвижени, еднообразно хранени /главно царевица и отпадъци от животновъдството и месодобива-т. нар. месокостно брашно/, лишени са от слънчева светлина и т.н. Около тях и в храната им има огромен брой всякакви бактерии, което налага ползването на антибиотици. Всичко това прави тези птици изключително податливи на салмонелни /и не само салмонелни/ бактерии, които в повечето случаи са развили резистентност.

    Домашно отглежданите птици са най-често свободно живеещи, разхождат се по дворове и ливади и разнообразяват менюто си с всякаква растителност. Това ги прави далеч по-устойчиви на инфекции. Това е вероятна причина за старите съвети от баби и дядовци. Въпреки това консумирането на сурова животинска храна е силно рисково по принцип, без значение от къде произлиза.

    Източник: Салмонела http://www.bb-team.org/articles/3894...#ixzz2K1KFA7t5
    Follow us: @bbteam on Twitter | bbteam on Facebook

    Не знам до колко си прав ти, нито цитираното мнение, но честно казано не ме и вълнува много, щото аз сурови яйца ник'ви не консумирам.На тигана с малко олио и няква мръвка/саламче/сиренце/лук/чушка и си ти.

    Цитирай Първоначално написано от eliyiy
    kato mi kazva6 ima6 infekciq pone mi obqsni kakva e tazi infekciq.

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си