- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво е мнението ви?
май каза нещо, ама нищо не каза.
Добре и какво толко може да стане ако нарушиш тази отговорност към себе си.................................
Как стигна до това осъзнаване.А относно дежа вю аз ти казвам че ми се е случвало незнам как да го нарека нещо което ми е познато но не ми се е случвало като секунден проблясък.Авторката както казах вижда духове защо не каза нищо за първата авторка.И защо не ми
отговори на първите въпроси. И защо смяташ че си разгадал живота без да си преживял кой знае кво.
^ Нищо мистично и загадъчно няма в дежа вю-то , порови малко преди да почнеш да си набиваш филми ...
Ето това е най-важната и неразбираема за вас част. До САМО-осъзнаването не се достига, нищо не се печели или придобива. Точно обратното - губи се всичко. Самоосъзнаването е вътрешен процес и може да се постигне само от самия човек, вътре в самия себе си. Не се научава, не се назубря, не е концепция, път или идея, която да следваш. То е в съвсем друго измерение, различно от социалното "мислене" - там където всеки иска нещо да придобие и да се "намери" в него. А самоосъзнаването е умишленото "събаряне" на кулата от лъжи и илюзии, които сам човека гради през живота си(а в повечето случаи - и другите хора градят вместо него.). Но ето че отново питаш - "как си постигнал това?". Нищо не съм постигнал. Това е его-представата - вечно да постигаш, вечно да достигнеш и разбереш някаква концепция, която да стане част от твоето АЗ.
Иначе събитията и способите довели до текущото ми състояние са най-вече интроспекция и самоанализ. Марихуаната е също е чудесен инструмент, до известна степен.Но и се изисква едно друго мислене, извън границите на общоприетото и договореното. Това мислене го развивам откакто се помня, то просто е част от мен.
По принцип тези неща не ме интересуват, не и в общоприетия смисъл. Но ще ти кажа моето разбиране.
Умът преди всичко работи с матрици и схеми. Всяка новопостъпила информация преминава през тези матрици, и така уподобява информацията на нещо вече видяно, чуто, преживяно и т.н. Така умът работи по-лесно. Примерно вместо да смяташ на пръсти колко е 5+4, знаеш автоматично че е 9. Такива "автоматизми" съществуват във всеки аспект на човешкото битие. И именно заради тях повечето което пиша тук остава неразбрано. Щото веднъж като си си втълпил, (че 4+5 е 9 или каквото и да), всяка нова информация преминава през вече познатата матрица. Ти не си достигнал сам до отговора, ти просто го ползваш наготово и като отправна точка. Така отговора на които и да е въпрос става просто "нагаждане" според вече познати схеми и отговори. Ето затова всяка схема и матрица предварително разваля всеки отговор. И отговора става вече зависим и необективен.
Както и да е, според мен в тази насока трябва да се търси явлението "дежа вю". То е просто преповтаряне на събития от дадена матрица, като последователността на събитията е вече позната. Откъде обаче идва чувството, че си го сънувал? Ами защото буквално си го сънувал... в несъзнателното. Тези матрици съществуват в несъзнателналната част от човешкия ум. И когато нещо се приповтаря, ти си го спомняш, то ти изниква като вече преживян модел на събитията. Но го усещаш като сънувано, защото до преди това не си го осъзнавал.
Поне аз така си обяснявам явлението, но не претендирам за истина. Най-малкото защото обяснението ми не е самото явление.
Това е поредния мит, че преживяването носи мъдрост. Глупости. Преживяванията носят мъдрост само за онзи който не ги интерпретира като истина(или своя истина). Точно така има много псевдо-мъдреци, който нарекли преживяванията и битието си "истина", а всичко друго станало "не-истина". И така се бетонирали в своите "истини"... Мъдростта не е в знаенето на много "истини". И изобщо не съм твърдял, че съм разгадал живота. Животът е една непрестанно течаща мистерия, където човек може само да "познава" някой неща, напълно фиктивно и условно. Нищо повече.
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 02-04-2013 на 09:48
това за марихуаната бъзик ли беше или верно пушиш не че нещо ама след като не си будист въпреки че цитираш Буда не си сатанист въпреки че имете ти е някакво такова уж си стигнал до някакво осъзнаване а това фактически е нищо...май просто си напушен п.п. след като можеш да си сменяш "формата" можеш ли да станеш розов слон.![]()
точно такава е целта на вярата - да се работи за осигуряване(-то) на вечен живот за човеците/одушевените, както винаги е имало управници, които се грижат за благото на народа, така и винаги е имало истински Светии, които въз основа на съвършена любов към душите се грижат за осигуряване(-то) на вечен живот за всички тях чрез усърдни молитви/ходатайства пред истинският Господ Бог
"И каза им: Тоя род с нищо не може да излезе, освен с молитва [и пост(т.е. освен с молитва и загриженост за спасението/осигуряването на човеците/одушевените)]." Марк 9: 29
Последно редактирано от npp : 02-04-2013 на 12:27
Авторът на темата е малоумник и след последния му пост дори не възнамерявам да отговарям.
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 02-04-2013 на 14:17
кой като тебе.........
Нали говореше в една др тема че да не ти пука какво мислят другите значи че имаш отношения към тях или ако ти пука какво мислят те за тебе също и това било пак маска в момента ти имаш отношение към мене което значи че си изневеряваш на философията.Защо се мислиш за много голям философ и човек разбиращ психологията психолог.В тоя форум има още двама като тебе които правят "психо профили" ако това не са твои профили щото и тримата сте на 20 от Плевен doctor satan i doom stalker вие тримата влизате в темите от тоя раздел и може би не само и казвате кой какъв е направо хора които си държат на философията.М-у другото възгледите ти доста приличат на комунистически или като на Брайвик.Ти си човек които не го интересува грам за мнението на другите примерно това на по възрастните ти сигурно непрекъснато повтаряш на майка ти и баща ти че слагат маски и са роби на интерпретациите...малко ме съмнява.
Сбъркал си, че имам някакво отношение към теб, било то положително или отрицателно. Нямам абсолютно никакво. Изобщо не те съдя, не ти казвам какъв трябва да бъдеш, нито пък влагам някаква лично мнение или насока. Казвам, че си малоумен в смисъл, че изобщо не вдяваш какво ти говоря. Ти си представител на колективната несъзнателна договорка, част от която приемаш и изразяваш като себе си. И пълнежите на всичките думички, които ми пишеш тук, и всичките картинки, в които ме рисуваш, и всичките псевдо-послания, отношения, негативизъм и всичко останало - това не е твое. Ти просто си негов несъзнателен репликатор. Говориш за мен през думите на останалите, и изобщо не си наясно за това. И в това не влагам нищо отрицателно. Колективното несъзнание е етап и не може да се прескочи, той също е част от пътя на всеки човек. Жалко че повечето хора така и не израстват този етап и все още живеят и мислят в границите на чужди умове и думи, като деца. А дори и не го осъзнават.
Също така, не следвам никаква философия и нямам никакви принципи та да изневерявам на нещо. Аз винаги съм бил и винаги ще бъда просто себе си. Всички други пълнежи, било то мои или чужди, са просто пълнежи. Не се идентифицирам с тях - не съм българин, не съм европеец, не съм човека от личната карта, нямам семейство, приятели, важни хора, не гласувам, нямам гражданска позиция, нямам възгледи, не ходя по митинги, не почитам Бог, не празнувам, не обичам, нямам мечти, нямам драми, нищо. Единственото, което имам, което винаги съм имал, е себе си, но далеч отвъд всеки колективно приет вариант на МЕН. Много хора обаче се "намират" и "припознават" в горепосочените неща, които имат смисъл само в очите на останалите хора, и си вярват, че тези етикети са истински, че са част от тях, и правят всичко възможно да ги запазят.Защото им дават чувство за принадлежност, защото без тях, ще се разпаднат и нищо няма да остане от тях. А това е най-големия страх на колективния човек - да престане да бъде нещо, без значение какво. Такъв човек винаги търси да се "припознае" в нещо и да го нарече свое. При мен такива неща няма.
С това написаното от мен приключва. Допусни дори за момент че има нещо в мен отвъд твоето разбиране, допусни същото и за всяко останало нещо. И ако имаш малко мозък в главата може би ще успееш да "доловиш" нещо от това кой съм аз. А кой знае, може да доловиш и нещо от останалия свят. Да слезеш малко от клона, на който живееш, и да видиш колко голям и необятен е света... далеч отвъд всеки комунизъм, будизъм и т.н.
Последно редактирано от defender : 02-04-2013 на 20:00
Какво е мнението ви относно темата за живота след смъртта.Срещали ли сте се със хора които виждат духове медиуми или некви такива виждали ли сте тунела и така.Какво мислите за измеренията госпожата ми по физика ми подметна че докато спиш си в четвъртото измерение и сетивата не го приемат и за това не помним нищо и каза че Ванга е стигала и до 5 и 6 измерение (тя принципно физичката вярва в такива неща).
Какво е мнението ви относно темата за живота след смъртта.Срещали ли сте се със хора които виждат духове медиуми или некви такива виждали ли сте тунела и така.Какво мислите за измеренията госпожата ми по физика ми подметна че докато спиш си в четвъртото измерение и сетивата не го приемат и за това не помним нищо и каза че Ванга е стигала и до 5 и 6 измерение (тя принципно физичката вярва в такива неща).
ами незнаеш ли че живеем в триизмерен свят (3d) широчина,дължина и височина учените предполагат че има и други измерения а и кой сънува че спи
измерение е това което може да се измери.............. с някакви величини.
височината може да се измерва, дължината също, широчината също.
те са измерения за пространство,
а сънят какво измерение е.
Последно редактирано от defender : 02-06-2013 на 13:16
така е,
ама виж бе, доктора е умно момче, ако не друго поне е отделил доста време за житейски равносметки и осмисляне на битието си.
ПП: исках да кажа, че височината, широчината, и дължината са измерения за пространство, а сънят е друга категория, не може да се съпоставят - ако искаш питай учителката си по физика.
Не забравяй че когато човек сънува сънищата му също са с триизмерни образи
Последно редактирано от defender : 02-06-2013 на 13:29
не съм сигурен ама става въпрос за някакви вибрации а за измеренията все още не са доказани госпожата май спомена и някакво име но в момента не се сещам
"Ма той оня казал това, пък оная казала това, пък аз чух това, пък забравих другото".... цялата ти тема една игра на развален телефон. Изобщо не си в час с нещата, но си дочул нещичко от някъде, което ти е грабнало вниманието, и сега естествено искаш да чуеш още. Обзалагам се, че ако бях почнал да пиша интересни, псевдо-научни глупости, сега щеше да си във възторг. " Ъъъъ да брато, извънземните ни посетиха, братле а знаеш ли че илюминатите контролират света? Ъъъ а ние сме в десетото измерение, онзи ден видях дух братле....Ъъъъ....да брато, истина е, видех го с очите си.."
Обаче тук не ти е седянката пред блока, където с останалите хлапетии да си разказвате историйки за извънземни и духове.... Така че разкарай се. И без това много квартални уфолози и окултисти се навъдиха.
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 02-06-2013 на 15:13
ако трябва да си призная честно на доста пъти ми се е случвало да умирам и в всеки един от случаите чувството/усещането определено не беше приятно, а да не говорим че ако не беше истинският Бог - Отца и истинският Господ - Исус Христос, Които винаги ме възкресяваха, сега едва ли още щях да бъде измежду живите, но вече да са ме погребали хиляди пъти, иначе определено има живот след физическата смърт, а за измерения няма нужда да се безпокоиш, тъй като няма такива нива за каквито говорят окултистите и разните там религиозни, има един Рай и това е
Последно редактирано от npp : 02-06-2013 на 15:47