- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво е мнението ви?
ами мисля, че си прав, ама аз не искам да превземам ничия тема, ама накрая като се огледам на практика така се получава, и аз не знам как става. Уж влизам в темата за да кажа едно мнение, и в следващия момент като се огледм и съм се усрал, тц-тц.
Даже по някога ме е яд че толкова време съм отделил да пиша.
Последно редактирано от defender : 02-07-2013 на 15:06
това дали вярваш или не, не трябва да зависи от светските познания които имаш.............. има вярващи от всякакво ниво на интелигентност, от неуки до професори. .......................... но факт е че светската ученост възгордява.
Последно редактирано от defender : 02-06-2013 на 19:40
^
добре бе, я пробвай тогава да станеш вярващ, да видим дали и колко ще се самоутвърдиш.
Следих известно време подобни семинари и книги за илюминати, извънземни и т.н., и докато повечето се чудят как да се опазят от илюминатите, моята мисъл беше какви са реалните печалби от подобна дейност. В смисъл печалбите от книги и семинари, чат пат някое посещение в предаване.
Въпреки че това не е насочено към мен мисля да ти отговоря.
Раждаш се и ти слагат каишка на вратът, защото в обществото това е прието за полезно, но този каишка не само че не е полезна но и вредна(ако не вредна то поне неудобна). Растеш и бум един ден осъзнаваш вредата от каишката, махаш я, а един ден цъфва някой който ти обяснява колко е полезна каишката. И в този ред на мисли ти си този който дрънка как е полезна каишката.
Самоутвърждаването не е задължително да е в положителна насока. Важното е да има "нещо" чуждо, за което да се закачиш и то да стане твое. Това е самоутвърждаване - затвърждаване на его-представата за себе си. В повечето случаи даже самоутвърждаването е както положително, така и отрицателно. Пример е точно християнството, където често християните се идентифицират със "своите" грехове. И се изживяват като незначителни и "грешни". Но го има и в обратната насока - примерно усещането, че "се движа по правилния път", че " правя нещо добро", че "съм човек на Бога" и т.н. и т.н. Всъщност изобщо няма значение дали е положително или отрицателно. И положителните и отрицателните идентификации имат его-утвърждаващ характер. Има милиони хора, които се идентифицират със своята "драма история" и страдат от някакви фантомни илюзии " Аз съм негодник", "нищо не съм постигнал" и всякакви други изживявания като незначителни. Именно около такива представи за себе си (изживявания) гравитира егото. Важното е да има нещо, за което да се закачи, нещо с което да се "изживява".
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 02-07-2013 на 09:37
е да предположим, че си прав, и какво значение има всичко това, трябва да се срамувам ли ...................... естествено че християните се идентифицират чрез Бог, а не чрез Азът.
Нали сме създадени за да живеем и Бог е създал всеки човек като личност, естествено че трябва да се идентифицираме, т.е. дали ще се идентифицираме чрез Бог или против Бог, нали това е целта на занятието.......................
Защо трябва напълно да отхвърляме себе си, това е грях и незачитане на Божия образ в нас ............. това що годе си е вид самоубийство...................... Ние не се стремим да убием или да заличим личността в себе си, а да я приведем в правилно духовно устроение.
Последно редактирано от defender : 02-07-2013 на 10:23
Ти сега с мен ли говориш или с образите в главата си? На така зададени въпроси не мога да отговоря, защото те са валидни само в контекста на поредните себеизживяванията.
Не сме създадени от никой и такова твърдение като " създадени сме да бъдем" подсказва отново онова "закачане" към нещо и прехвърляне на отговорността към него. И така чрез "създадени сме да бъдем" всичко може да се оправдае. И това върши работа именно за онези, които искат някой да ги е създал да бъдат каквито са, защото иначе ще трябва да поемат отговорността за това в какво са се само-сътворили. И ще трябва да поемат отговорност за това в какво сътворяват света си. Докато като има Господ всичко е (само)оправдано понеже е "дадено отгоре".
И не ти говоря да отхвърляш себе си. Нали онези, дето изпадат в депресии и се наливат с алкохол, отхвърлят именно себе си. Те не могат да живеят с представата за себе си. Аз не ти говоря да отхвърлиш себе си и да се прекроиш в нещо друго. Аз ти говоря за изчезване на самата концепция за себе си, но не отхвърляне. Отхвърлянето на себе си значи отново да се идентифицираш с нещо - "Аз съм това, аз не съм това", тоест отново има Аз. А моята идея е съвсем друга. Тя не става с отхвърляне на себе си, а с разбиране и осмисляне на механизмите, по които Аз-ът работи. Така се навлиза в едно друго поле, един друг свят, отвъд този на поредното само-изживяване. Там където човек може безпристрастно да се се изучава и анализира.
И това естествено е един вид личностно самоубийство, но то е задължителен етап за онези, които могат/искат/имат силата да погледнат отвъд, там където е скритото. Личността никога не може да погледне обективно на нещата, защото личността задължително има предварително установена позиция и така предварително компрометира всяко знание, защото проектира себе си върху него.
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 02-07-2013 на 10:56
ами добре, и къв е проблема - горенаписаното са си някакви твои изживявани за правилно и неправилно.
Да старая се да се изживявам чрез Бог, защото от Него съм получил и битие и личност. Няма начин творението да не се изживява чрез Твореца....................
това е философията на Библията, твоята философия си е някаква твоя философия с твоите си правила за личностно умъртвяване. ............. тва си е твой проблем.
свободната си воля не можем да оправдаем.
можем да се оправдаваме колко си щем и това е нищо, но дали Бог ще ни оправдае.
Последно редактирано от defender : 02-07-2013 на 11:01
Все още не можеш да осъзнаеш, че НЕ говоря за нещо КОЛИЧЕСТВЕНО различно, а за нещо КАЧЕСТВЕНО различно. При мен няма философия, няма изживяване за правилно и неправилно, няма изживяване за добро и лошо, за АЗ и не-АЗ.
И действително няма как творението да не се изживява чрез Твореца, но това е само докато човека е творение. А чрез изучаване на вътрешния свят и чрез ИНДИВИДУАЛИЗЪМ човек вече става творецът, не творението. И тогава разбираш, че " ти сам си творение на себе си", и носиш отговорност за творенията си. Това е човека - той е творецът, той е творението и творенето - всичко това едновременно. Но на някои хора не им е удобно да са творци, защото твореца носи отговорност за творението си. А хората искат да са творения, да са "образи и подобия", понеже е по-лесно да си "тухла в стената".
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 02-07-2013 на 11:33
ами добре, това за мен не е важно имаш ли нямаш ли философия, можеше да си го спестиш самоизтъкването.
ти ме караш да коментирам християнството но така че да се съобразявам с правилата (т.е. с неправилата, хихи) на твоята неФилософия (или каквотго и да е там, щом казваш че нямаш философия), това няма как да стане.
Според мен чрез правилно изучаване на вътрешния свят човек стига до Твореца.
И тогава разбираш, че носиш отговорност за творенията си. - тук съм съгласен
ПП: абе като казваш, че нямаш философия, каква ти е фолософията да се изпикаеш примерно или ти не пикаеш.
Последно редактирано от defender : 02-07-2013 на 11:39
Не те карам да правиш нищо. Просто ти "подхвърлям" някой неща, току виж може да прескочиш бариерата на собствената си само-илюзия.
Отново виждам, че нищо не си разбрал. И отново разсъждаваш в мисловната конструкция - "да направиш или да не направиш нещо". Аз ти говоря за мислене извън тази конструкция.
каква бариера бре, бариерата е само в твоето малко мозъче, вярата преминава бариерите, а Бог не е бариера както си мислиш ти.
ПП: Когато си говоря с нпп си говоря в конферентна връзка с Отеца и Сина (то и нпп си говори в множествено число).
Като говоря пък с доктора (който не мисли, не философства, не се изживява, не съществува и т.н.) тогава си говоря в 3G връзка с небитието
Това е невероятно.................... .
хихихи
ПП2: дай Боже всекиму.
Последно редактирано от defender : 02-07-2013 на 12:07
това с което ти се мислиш, че си извън бариерата и се пъчиш, вярващите го мислим за малоумно поведение. ................. сакаш ли.
както и за тебе е обратното
Последно редактирано от defender : 02-07-2013 на 12:18
^
ама какво е това, аз не мисля, не философствам, не разбирам, не се изживявам.
аз съм извън бариерЪтЪ и съм много готЯн пич.
аз съм си създал в мозъчето една бариерка и всеки ден си я прескачам, като си играя с кучето на ливадката.
Последно редактирано от defender : 02-07-2013 на 12:31
В момента реагираш като детенце, на което са му казали, че Дядо Коледа не съществува, и цялата простотия, която се заражда от това, е попълнена с аргументи и логика тип второкласник.
Да, тъп си. И то много.