- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво е мнението ви?
Ти вече си във филмите. Затова и имаш нужда да си ги приповтаряш чрез разни измислени цитати, в които си се припознал. Цитирането е всъщност символичен акт на затвърждаване, на връщане към онова, което дава чувство за реалност. Както и в по предния пост първоначално беше написал "твърдо вярващ съм", а после символично(за пред себе си) добави и едно "благодаря на Бога". Същия акт на затвърждаване на "филма". Но аз виждам отвъд това, далеч отвъд всяка идеология, маска и етикет. И мога да видя, че в теб си крие нещо, което тук не показваш. А и пред себе си не искаш да го показваш. Затова имаш нуждата постоянно да го отричаш.... И как го отричаш? Като отричаш това, което го представлява(олицетворява) . И кое го олицетворява? Аз. А преди мен - gandalfepi4. Затова е цялото усилено спорене и влагане на лични отношения. Ти всъщност спориш със себе си.
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 02-07-2013 на 21:13
Не, това са просто подсказки, просто следи, оставени от твоя механизъм за пресъздаване на вътрешната ти реалност.
ПП: Изобщо не ставаше дума за екстрасенски способностти. Всеки оставя следи в написаното, и тъй като написаното е негово творение, по творението можеш да познаеш твореца. Това имах предвид под "виждам отвъд", в смисъл, че виждам "следите".
ПП2: Колкото до това какво се крие в теб. Мога само да гадая какво е то, но виждам че си отделил значително време в това да го отричаш. Според мен затова е и целия театър с християнството, просто за да прикриеш някаква неудобна черта в себе си. Може би имаш някакъв голям грях, а тук чрез изживяването си като праведен и "защитник" го компенсираш.
ПП3: Абе дефендърчо, винаги съм се канел да те питам, какво е положението в твоето семейство? Да не би случайно да си отрасъл с някой по-възрастен роднина?
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 02-07-2013 на 21:27
ЕЕЕЕЕЕ нали знаеш че ние не сме за ня'кви си ангели там!
тъдъмммммммммммм.................. ................................... туп.
е па те такова животно нема...................
това е вуте.
думи няма, да кажа каквото искам да кажа.
Последно редактирано от defender : 02-07-2013 на 21:26
докторе, тая вечер като си лягам ще си кажа една молитва и за тебе.................. па нека ти.
давай още ............. психоложе мой.
още можеш............... импровизрай бро.
Имаш особен изказ, нетрадиционен за повечето млади хора. Затова предположих, че си наследил този изказ от някой, който го използва. А това са по-често възрастни или с подобно мислене хора. Естествено това е изстрел в тъмното. При всички случаи си го прихванал отнякъде обаче. Усеща се и една "квартална" нотка и кръчмарски хумор, това е съвсем разбираемо. И преминава както в говоренето така и в мисленето....
Мързи ме да продължавам... утре повече.
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 02-07-2013 на 21:47
еййй, ама и ти си бил човек бе, домързя те да пишеш.
ПП: може да ми викаш кръчмарския дракон гошо, само за тебе, да видиш че та обичам.
мене много ме привличат хора извън бариерата, от други измерения, спасители и свидетели на Словото и мастърс-психолози тарикати.
Последно редактирано от defender : 02-07-2013 на 22:00
Само едно нe разбирам докторе, как намери такива дълбоки разсъждения при такава плитка личност(пояснение: defender)?![]()
Да.... днеска като видях какви глупости съм писал... Но интерпретацията зависи от интерпретатора. Това се отнася и за мен. Привидяха ми се черти на някаква душевна задълбоченост, а човека си е просто малоумен и простодушен. Та той самия дори го показва, като че ли и се гордее с това. Той - простичкия, правоверен човечец и ние - "психолозите-тарикатите". Наистина сбърках. Предположих че всичкото това с християнството е маска, която си е нахлузил за да прикрие някакъв сложен и противоречив вътрешен свят... А се оказа, че далеч не е това. Оказа се, че е просто поредния мизерен, малък човечец с представата, че върши нещо "божествено".
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 02-08-2013 на 19:42
хехеххехе,
все пак радвам се, че стария доктор се завърна.
мисля че снощи преди да влезеш във форума, просто си забравил да прескочиш бариерата........ случва се
Последно редактирано от defender : 02-08-2013 на 21:25
доктореееееееее, да не се спече бе .............. хихи
историята не показва какво e праведността, голямонеоумник
не отричам исторически събития, а това как някой се опитва да интерпретира "праведност"
Последно редактирано от defender : 02-09-2013 на 11:14
Напротив, показва какво се е смятало за праведно тогава. И тогава се е смятало, че ако убиваш неверници, значи вършиш делото на Бог. Всъщност то и до днес се наблюдава - ако изучиш малко по внимателно войната във Виетнам и конфликта в Близкия Изток. И това е само в посока християни -неверници. А за другите религиозни конфликти да не говорим.
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 02-09-2013 на 11:49
А това не беше ли само по времето на кръстоносните походи, които папата беше наредил за освобождаването на Ерусалим от селджуките и като отзвук на джихада при мюсюлманите а при православните християни такива походи не е имало.Така че в случая и двете страни говорят малко повече от необходимото и въобще как от тема която беше моя се превърна в бойно поле за тъпия спор, който водите вие тримата благодаря, че всеки който дръзне да напише нещо по темата бива залят от вашите лайна!
между сеното има и плява................................ ти се опитваш да изтъкваш плявата................ като си мислиш че тя е образец за праведност.
Не... според сегашните християнски стандарти е плява. А по онова време "плявата" е била образец за праведност - официално. Това е била държавна политика и официална позиция на църквата, не просто разни идиоти, който тръгнали да убиват в името на бога.
inb4 "Не е праведно пред Бога, а той е вечен показател за праведност, бла бла бла"