- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво е мнението ви?
Не вярвам в такъв или поне не и в Рая,Ада,прераждането,
Подземното царство,Чистилището и т.н.
Самата идея за Рая е доста утопична,докато за Ада точно обратното.Но пък и двете са доста привлекателни,самият живот след смъртта.В допълнение към религията са идеален стимул за праведен живот.Перфектен начин за привличане на вярващи...
Не съм се срещала с такива хора и не вярвам в истинското им съществуване - хора,притежаващи способността да контактуват с мъртвите.Преди известно време гледах биографичен филм за Хари Худини,в действителност,той прекарва част от живота си,именно,търсейки някой,който да го свърже с вече починал човек.Не съм сигурна,но май се среща и със съпругата на Сър Артър Конан Дойл.Резултатът - Худини пише редица трудове,с които изопачава подобни шарлатани.
А от ПБС не съм се интересувала достатъчно.
Относно дежа вю-то,съществува и научна теория.Не става дума само за спомени от минал(и) живот(и),както е и една от хипотезите.Аз лично,съм чела истории за хора,знаещи езици,които не са учили и всякакви такива,но честно казано,не вярвам в прераждането.
Относно Ванга също съм скептично настроена,макар да съм чувала и чела разни истории.Още повече,не ми е приятно да попадам на "нейни(?)" предсказания относно бъдещето и т.н.