- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво е мнението ви?
Такива неща се четат, пишат и вярват само от хора, които попиват безразборно всякаква информация. Единственото условие е да е провокативна и интересна, пък дали е истина няма значение. А ако може да служи и за целите на някоя доктрина, още по-добре. Примерно "Новия световен ред" се "привижда" във всяко нещо от тези, които се борят срещу него. Или пък християните виждат във всяко нещо работа на Дявола, и така се изживяват като "добри" и "борещи се срещу злото" хора. Всяка такава групичка си има своите страхове и идоли - всички онези малки историйки, които си скалъпват както могат, само и само да е в резонанс с общата идея. Същото явление го има и в по-индивидуален вариант. И точно това и иска автора - да му разказваме интересни историйки и приказки за лека нощ. Обратно пък има и такива, които обичат да споделят такава информация и да я изживяват като истина. Нищо че ако се направи един малко по-задълбочен анализ на всичките приказки за извънземни, призраци, рептили, сънища, зодии, магии, и т.н. ще се види, че това са просто скалъпени и стъкмени историйки, към които обезателно има прикрепени някои от следните его-стимули : страх и самодоволство. Докато едните си завиват шапки от алуминиево фолио в страх от извънземни, то други пък се гордеят с измислените характеристики на зодиите си. Всичко се върти около това да изживяват някаква чужда истина като своя и оттам да черпят самоутвърждаване и усещане за реалност.
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 02-06-2013 на 20:54
Не искам приказки за лека нощ,и вие (не задължавам никого) да ми разказвате интересни историйки (въпреки че и да беше така на тебе какво ти пречи) защото в магии не вярвам,в извънземни вярвам дотолкова доколкото че не ми се вярва само на земята да има живот,също и не вярвам че илюминатите (ако не друго то поне със сигурност е имало такъв орден)и рептилите оправляват света (често го споменаваш да не би сатанистчето да го е страх) така че недей да дрънкаш за мене все едно ме познаваш на пръсти и ако мислиш че милиони хора по света могат да се сложат под общ знаменател а хората като тебе които отричт всичко са различни (сега сигруно ще кажеш че не се слагаш в никакви групи знам защото си супер предсказуем което значи че не блестиш така да се каже с интелект) леко се лъжеш ама лекичко само.И също така леко ми писва ти и дефендера да превземате всяка тема и да я превръщате в пазар с вашите спорове някой трябва да ви направи една тема където да си се карате и малко да се съживи тоя форум а не само десет човека да има.
^
ама ти знаеш ли, че доктора не съществува, тоест като му говорим все едно си говорим самички брат,
хахха, май доктора ни надхитри, хиената му недна.
доктора е потребител-провидение, което се появява напсува те и изчезва.
Последно редактирано от defender : 02-07-2013 на 15:30
Хахаха. Rage kid....
[QUOTE
Хахаха. Rage kid....[/QUOTE]
ХАХАХА Нещо си в грешка,май надушвам нервозния ти смях а може би ти мирише дъха просто.хаха
ами мисля, че си прав, ама аз не искам да превземам ничия тема, ама накрая като се огледам на практика така се получава, и аз не знам как става. Уж влизам в темата за да кажа едно мнение, и в следващия момент като се огледм и съм се усрал, тц-тц.
Даже по някога ме е яд че толкова време съм отделил да пиша.
Последно редактирано от defender : 02-07-2013 на 15:06