- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Стягане на корема
Здравейте аз съм момиче на 16г и съм си поставила за цел не чак получаването на плочки на корема,но поне неговото стяганеНе съм по спазването на диети тъй като не мисля че имам нужда от това.. Бях намерила в нета тренировки в домашни условия, които представляват около 10 минути занимавка на ден, макар че не съм много сигурна това до каква степен би помогнало .. смисъл дошла ми е идеята и за сутрешно тичане и може би малко време за лостове . Все пак като съм тръгнала да стягам корема да не спирам само до там
Ще се радвам ако ми дадете няколко съвета като цяло ..
Ако нямаш мазнини и почнеш да го тренираш може да го стегнеш и да се получат някакви плочици ,според зависи.Ако имаш мазнини трябва да минеш на диета иначе може да сънуваш корема.
160см и 45кг .. определено нямам излишни мазнини това е сигурно :Д
Сигурното е,че нямаш излишни килограми,за мазнини не е въобще сигурно![]()
Eдно е да имаш излишни килограми , друго е излишни мазнини ...
ми момиче като ти гледам данните ти трябва даже да качваш ...
50-55кг са идеялно тегло(а перфектното 55-65 - но се иска много работа за да се постигне) НО малко мазнини и повече мускулна маса
конкретно за корема, за да стегнеш една част това означва да качиш мускулна маса там и да изгориш мазнините ... тези 2 работи трудно се правят едновремено, но не е невъзможно (почти невъзможно- за човек, който не е на "ти" с храненето и спорта ... да не се обидиш :P)
общо взето, тежки серии за корем (не повече от 15 поторения), кардио 20-30 минутки след тренировката със съпротивления (тежести)
АКО тренираш цялото тяло, ще имаш по-бърз резултат и ЩЕ изглеждаш по-добре as well
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
ДИЕТАТА
диетите от женските списания не че няма да ти свършат работа, а даже ще те съсипят ...
трябва ти контролирана диета - разпределяне на храната в хранителния режим, броене калории, зачестяване на храненията (на всеки 2-3 часа)
и ся ако ти кажа, че трябва да ядеш повече мазнини и белтъчини, отколкото въглехидрати, ще ме застреляш.. затова няма да ти го казвамБАРБИ
![]()
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
Аз предлагам или http://zamunda.net/details.php?id=274519&hit=1 което е по леко и приятно и в същото време работиш здравата за корема, или http://zamunda.net/details.php?id=272066&hit=1. Второто е много тежко и гори много мазнини, но пък работи за цялото тяло, не ти трябват тежести, и мога да те уверя че каквото и да правиш резултат ще има, пробвал съм го.
ако искаш конкретизация, намираш един селянин у фейсбука на име Richy Harlov и го питаш ...
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
Оф и аз гледам веднага да видя къв ще е тоя селянин и гледам теб на профилна стимка костюмарчеее![]()
ok, не ме питай тогава!![]()
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9